A mai nap nagy része azzal telt el, hogy a sajtó legkülönbözőbb forrásokra hivatkozva találgatta . hogy Fico és társasága hová is akar engedély nélküli emléktáblát elhelyezni. Én nem ezt szeretném taglalni, hanem a történések módját.

1. Elhatározták, hogy konferenciát rendeznek Komáromban a Trianoni szerződés pozitívumairól a MS komáromi székházában, de erről nem szólnak saját nemzettársaiknak és az intézmény igazgatójának.

2.Emléktáblát emelnek ,amelyen hálát mondanak a nagyhatalmaknak a Trianoni szerződés megkötése miatt, de annak helyét titkolják. Bastrnák Tibor, Komárom polgármester megerősítette a Bumm-nak, hogy senki nem kért és nem is kapott engedély egy ilyen emlékhely kialakítására.

Az emléktábla alapozását este végezték és egész éjszaka  terepruhás, azonosító nélküli férfiak őrzik. A beton helye veszélyezteti a közlekedést mert elvonhatja a gépjárművezető figyelmét. kizártnak tartom, hogy ott a közlekedésrendészet engedélyezné. A beton a két forgalmi sávot elválasztó járdaszigeten áll. Ismert, hogy már hosszabb ideje folyik az egykori határátkelő bontása. Ennek része volt a tetőszerkezet és egyéb forgalmi akadályok eltávolítása. Sajnos a bontást félbe kellett szakítani a kikötő feletti híd megsüllyedése miatti kényszerű forgalomkorlátozás miatt. Amint a híd felújítása befejeződik a tervek szerint az úttestet kiegyenesítik eltávolítva a járdaszigetet és a tehermérleg maradványait.

A kihelyezett “követ” a nagy érdeklődés miatt természetesen megmutatom, de cenzúráztam annak feliratát. Nem a tábla népszerűsítése célom, csak az információk továbbítása. Ezt javasolom minden blog-társnak, újságszerkesztőnek is. Köztudottan a negatív reklám is reklám. Ne mi legyünk azok akik népszerűsítik a “KÖVET”. Remélem követőkre találok és egyre több helyen jelenik meg a sima fekete kő képe, ezzel is  kulturáltan , európai módra jelezve nemtetszésünket.

A fentiekből is látszik, hogy mennyire meggondolatlan és arrogáns módon helyezték el a “betont”.

Ez a nemzeti büszkeség? Éjjel fű alatt, engedély nélkül titokban emléktáblát elhelyezni??


2010. június 4 tiltakozó feliratok jelentek meg a volt határállomás város által tulajdonolt (eladásra felkínált) épületének ablakai mögött.  „Hol a határ a vulgarizmusban? Hol a határ a korrupcióban? Hol a határ a faliújságtenderekben? Hol a határ az iszákos hazafiasságban?“ Kíváncsi vagyok, hogy valaha megtudjuk-e ki volt a hős ellenálló! Az ellenálló szöveg az üveg belső oldalára van felragasztva, tehát csak az épület tulajdonosa, kezelője helyezhette el azokat oda. Ebben az esetben helyes hogy a mondanivalóját a célcsoportnak megfelelően csak az ő nyelvükön – szlovákul- írta ki.

Jozef Černek, a Matica Slovenská komáromi szervezetének elnöke elhatárolódott a rendezvénytől. Hangsúlyozta, a helyi szervezet nem ért egyet a konferenciával, politikai kampánynak tartja, és sajnálja, hogy a Matica logója az SNS logója mellé került. Mint mondta, Slota pártja kibérelte a székház termeit. „Mi itt nyugalomban szeretnénk élni, a Matica egy kulturális szervezet“ (bumm) . Fontos megjegyeznem, hogy  a Matica Slovenszká székház Komáromban, nem a helyi szlovák kulturális szervezet tulajdona. A rendezvényen résztvevő szlovákok autóbuszokkal  szervezetten érkeztek és a “KŐ” leleplezése után autóbuszokkal el is hagyják majd a várost.

A kauflandi körforgalomnál hatalmas dugó alakult ki az útlezárás miatt. Ezzel kapcsolatban merül fel bennem, hogy mennyire jogos egy város megbénítása csak azért mert pár száz tüntetni szándékozó autóbusszal ide akar jönni demonstrálni? Mert itt nem a helyiek emelték fel a szavukat és nem ők  akarták felhívni a figyelmet magukra. Ami meg az SNS megjelenését illeti, azzal épp a helyi szlovákság elleni ellenszenvet fokozhatják. Minden helyi politikus és még a helyi MS vezetője is elutasította a mai rendezvényt. Ők, Mi csak nyugodtan szeretnénk élni. Pontosan úgy mint eddig!

A felvonulásról a komáromiak gyakorlatilag nem vettek tudomást .


16:30 Komáromban megkondult a Jókai utcai Református templom harangja, ezzel emlékeztetve mindenkit az 1920 június 4. én aláírt Trianoni békediktátum aláírásának időpontjára.


A képeket 2010 június 3.-án este készültek 22:35-kor készítette Laca
Nagyításhoz Kattints a képre!

A bejegyzést részben átvette:
Egrijobbik
Barikád
Kurucinfo


7 hozzaszolas a “Az éjszaka leple alatt” bejegyzeshez

  1. Zsolt- Áll. Összefirkálva, néha pislákoló mécsesekkel a tövében. Egy hete valaki egy reklámszatyrot tett a talapzatára. Elhagyatott csomag, gondoltam lefotózom hátha bomba…. Azóta is ott van, csak a viharos szél félrefújta.

  2. viccek ezek a szlotákok, para van a magyartól. hát legyen is! még emlékeznek az őseinkre és a vér nem válik vízzé! üdv alföldről!

  3. Szomorú dolog, hogy a szlovákok nem látják be, ez az ellenségeskedés sehova sem vezet. Itt már nem az elcsatolt területekről van szó, sokkal inkább (magyar) emberek alapvető jogairól. Az EU-ban nem számít mi hova, vagy kihez tartozik, mindennek közösnek kéne lennie. Francia- és németország félre tudta tenni az évszázados nézeteltéréseiket, nekünk is ezt kellene.

  4. 8.00-kor kimentem, már áll a tábla:
    Egy ZA 843BS jelzésű kisteherautó két munkása és egy vezetője rakták össze. Azt állította van engedély, mikor figyelmeztettem, hogy hazudik mert tudom, hogy nincs legyintett és elment. Szóltam neki, hogy 9:30 visszajövök és ledöntöm, erre gyorsan elkezdett telefonálgatni. TT és ZA jelzésű autobuszok is a határon parkoltak, gondolom azavatás után gyorsan a buszba szállva fognak a komáromiak haragja elől menekülni.

    komáromi menjél ki a városi rendőröknek bejelentés tettem, hogy törvénybeütköző módon helyeznek el egy táblát (8:20)

  5. Ma 9:30-kor kimegyek és egyenlőre szóban megpróbálom megállíttatnia a munkálatokat, ha a civilruhás rendőrek esetleg ezért engemet inzultálnának, az a demokrácia totális csődje lenne. Ha a márványlap még ott lesz, vagy a munkálatokat folytatni kivánják, akkor onnan a helyszínről a 159-esre betelefonálok és kihívom a városi csendőröket, hogy állítassák le a munkálatokat, mert mindaz, ami ott zajlik törvényellenes. Polgár a hatalom, polgár a jog.

    Alkotmány:
    Čl. 2

    (1) Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo.
    (2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.
    (3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá.

    most én “priamo” megpróbálok intézkedni egy törvénysértést megadályozni, legyetek ott sokan, a népakaratot, a hatalom aroganciája nem írhatja felül. Most a jelenben írjuk a történelmet. Ha a rossz győzedelmeskedik, csak mégrosszabb lesz, ha mi elidulunk magyar-szlovák megbékélés útján kiegyenesedve, határozott lépésekkel.
    Nagyon mérges lettem, ezt már csukott szemmel sem lehet eltűrni, én komáromi vagyok ez a város az enyém, ha nekem be kell tartanom a törvényeket, akkor az államhatalom is tartsa be és ne inzultálja a saját kisebbségét, egy nagy nemzet kis közösségét.
    Ezt végig kell harcolni, nincs mese, lehet, hogy emiatt nem megyek Pozsonyba sem, bár barátaim várnak rám.

Comments are closed.