Körforgalom, Basti, Metód(-us)


A Dunatáj szerkesztőségébe eljuttatott végleges látványterv szerint, beigazolódni látszik az a Komáromban terjedő információ, miszerint a Kossuth téri körforgalom közepébe helyezik át Cirill és Metód szobrát. Ezt a szoborcsoportot is a múltheti Trianont dicsőítő “kőhöz” hasonlóan engedély nélkül helyezték el egy épület homlokzatán. A mostani áthelyezés érdekessége abban rejlik, hogy Komárom város polgármestere Bastrnák Tibor (Basti), többször cáfolta ezt. Hogy lehet, hogy egy város első embere nem tud egy ilyen fontos apróságról? Basti folyamatosan hangoztatta, hogy az ő érdeme a két új körforgalom. Ha tudta, miért hallgatta el a választói elől, hogy ami a körforgalom ára?

A körforgalom több hibával is rendelkezik. Már az átadása előtt több dugót okozott és nagyban lassítja az áthaladó forgalmat.  Ezzel kapcsolatos észrevételeim kapcsán  Bósza János beadvánnyal fordult Komárom város területfejlesztési hivatalához, ahol az észrevételeket azzal utasították el, hogy az ügyben ők nem  illetékesek.  Szintén itt kell megjegyeznem, hogy a szoborcsoport áthelyezését a komáromi szlovák közösség sem támogatja épp úgy mint az egy hete a volt határátkelőn felállított “követ sem”!

Cirill és Metód szoborcsoportot közadakozásból készíttették és “adományozták” Komáromnak. A nem kért ajándékot ezután építési engedély nélkül a helyi MS székház homlokzatán helyezték el. Az engedély nélküli építkezés miatt Komárom város építési hatósága bírságot szabott ki.

Egy hozzaszolas a “Körforgalom, Basti, Metód(-us)” bejegyzeshez

Comments are closed.