Beszorult az árvízvédelmi kapu


A hosszú esőzések következtében megáradt folyók miatt ma megpróbálták bezárni a kikötői öböl bejáratánál található árvízvédelmi kaput, de műszaki meghibásodás miatt a kapu mindkét szárnya a folyamat közben megakadt. Információk szerint több búvár kereste a hiba okát már a délelőtti órákba. Most este 6 órakor több furgon állt az öböl bejáratánál és nagy volt a sürgés-forgás.  Sajnos nem sikerült képet készíteni. A napokban nagyobb árhullám halad végig a Vág folyón amely Komáromban ömlik a Dunába. A szakemberek mindent megtesznek a városlakók biztonságának érdekében. A Duna vízállása: 2010 június  3.-án 19:00 Komáromnál 545 cm és árad. Ma nulla órától 19- óráig 57 cm-t áradt.


Tomi információi szerint a hibát sikerült kiküszöbölni és a kapukat bezárni!


Foto: Geroj

4 hozzaszolas a “Beszorult az árvízvédelmi kapu” bejegyzeshez

  1. Zoli, talajviz ellen nincs igazán megbizható védekezési mód. Páran feltöltik saját telküket és ilyenkor a szomszédnál gyűlik össze a viz, de ez nem túl etikus megoldás.

  2. Nem egészen ide tartozik, de…
    Sajnos a szigetben már most fent van a talajvíz, nem is kicsi és még nem is tetőzött a Duna. Szomorú, hogy egyre gyakrabban megy kárba az ember tavaszi munkája, és a kert a termés helyett csak szomorú látványt ad. És sajnos semmi óvintézkedés nincs- legalábbis nem teszi meg a hatását…

Comments are closed.