Nyilas Misi Karácsonya


Felvidéki Nyilas Misi Karácsonyának  csomagjainak örülhettek sokan a határon túli magyar területeken.

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja idén több mint 2500 csomagot gyűjtött össze, amiből jutott a Moldvai Csángó Magyarok Szövetségének, a Kárpátaljai Nagycsaládosok Egyesületéhez, a partiumi élesdi református egyházmegyének és a Felvidéken több intézménybe, ahol azokat igényelték. A csomagok nagy része református gyülekezetekben és magyar alapiskolákban jött össze, de több helyen bekapcsolódót a  helyi katolikus gyülekezet, a csemadok szervezet, a cserkészcsapat és más kulturális szervezetek.

„Jó volt látni a falvakban tapasztalható összefogást!”- mondta a Nyilas Misi Karácsonyának főkoordinátora Lengyel Zoltán.

A csomagok szállítását az ógyallai CibiTrans és Pék Dezső, felbári  vállalkozó biztosította.

A jótékonysági rendezvényt az előző évekhez hasonlóan idén is nagymértékben támogatta a Szlovákiai  Magyar Cserkészszövetség, a Családi Könyvklub, a Pázmáneum polgrái társulás, az ipolysági Pepita hobbibolt, Sebők Szilvia és András, és több önkéntes fiatal, akik szabad idejüket  feláldozva biztosították a problémamentes lebonyolítást.

Aki még szeretne szervezetileg, vagy akár egyénileg is csomagot igényelni, az még a hétvégén megteheti. Ezzel kapcsolatban a 0915 180 056 os telefonszámon, Lengyel Zoltánnál lehet érdeklődni.

SZRKE Diakóniai Központ

[nggallery id=105]