A márciusi tél, mindenkit meglepett és az este beköszöntével csak romlott a közutak állapota, ezért kérek mindenkit, hogy maradjon otthon. A 13-as utat lezárták, tehát az autópályához nem lehet kijutni a városból. Az M1 autópálya komáromi lehajtója is le van zárva! A város felé tartó kamionok csapdába estek és beszámolók szerint a lehajtó melletti utakon és a benzinkútnál várják a segítséget. Tata felé sem érdemes elindulni, mert a felüljárót lezárták. Az utakon akár fél méteres hótorlaszokkal is találkozhatunk, amelyeket az eltakarítást követően a viharos szél azonnal visszahord!  Aki csak teheti az éjszakát töltse otthon!   Komárom déli városrészének polgármestere most sem hagyta cserben lakóit és most is azon dolgozik, hogy mindenkit hazajuttasson. Még egyszer kérek mindenkit, hogy maradjon otthon!

 

Az ítéletidő miatt Komárom bevezető útjai csaknem járhatatlanok. Elakadt gépjárművek is tovább nehezítik a forgalmat. A rendőrség, a tűzoltóság valamint a katasztrófavédelem szakemberei a helyszínen vannak. A segélyt kérőket a város melegedőiben szállásolják el.

A helyi védelmi bizottság Molnárné Dr. Taár Izabella járási hivatalvezető és Dr. Molnár Attila polgármester részvételével ezekben a percekben is folyamatosan próbál segíteni a bajbajutottakon.

További információ, segélykérés az önkormányzat ingyenes hívható zöld számán: 06-80-102-653

 


Facebook információ – Fekete Iréntől :

A nemesócsai Móra Ferenc Alapiskola igazgatósága értesít minden tanulóját, hogy az ítéletidőre való tekintettel 2013. március 15-én, pénteken igazgatói szünetet rendel el. Továbbá értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy akik nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését , elküldhetik őket az iskolába ahol felügyeletet biztosítunk számukra.

2013.03.15 7:30 – Komárom-Pozsony vasútvonalon folyamatosak a fennakadások.  Pótló buszok sem indíthatóak a hótorlaszok miatt. Senki ne induljon útnak!  A Budapest-Győr vasútvonalon ugyan közlekednek vonatok, de hatalmas késésekkel. Komáromban felsővezeték szakadás okoz gondot.

2013.03.15  7:45  A mai ünnepi rendezvények Komárom északi városrészében a hóhelyzetre való tekintette, elmaradnak  (Facebook)

2013.03.15 8:00 Valamennyi komáromi  szabadtéri megemlékezés Komárom város teljes területén elmarad – Észak, Dél, Szőny, Koppánymonostor, Örsújfalu. – aki tud , maradjon otthon!

2013.03.15  8:30  Az M1-es autópálya továbbra is járhatatlan. A katasztrófavédelem tervezi az autópálya korlátjának átvágását, az ott rekedtek mentését segítendő.

A facebookos információ hitelességét kérem  minden érintett ellenőrizze.

Kép: Kemma