Komáromban már eltemettük a telet!


Az idei téltemető fesztivál az egyik legsikeresebbnek bizonyult. Több mint  500 résztvevőt számoltak össze a szervezők a Jókai liget sarkán. A vidám jelmezes felvonuláson volt  óvodásokból álló indiáncsoport, felvonult egy egész reneszánsz udvarnép, az egyéni jelmezesek közt kerékpáros bohócot, fókát, sárkányt, virágot, szörnyet és számos megkacagtató egyéni maskarát is látni lehetett. A hosszan kígyózó sor eleje már a Mártírok útján haladt amikor a sor vége még nem látszott. A Koppánymonostori Kulturális Egyletet stílusosan maga Koppány vezér  vezette udvartartásával.  A leg nagyszabásúbb jelmezzel a Délibáb-Színház képviseltette  magát. Egy hatalmas sárkány bőrébe bújtak. A Csokonai Művelődési Központban a tűzoltóság várta a jelmezes felvonulókat, ahol a hagyományokhoz híven nagy vigasság keretében elégették a telet jelképező rongybabát. Komáromiak mindent megtettek azért, hogy végre kitavaszodjon és az első márciusi ünnepünkre hagyományosan tavaszi hangulat költözzön mindenki szívébe.

Rövid videoösszefoglaló a tavalyi fesztiválról, a Híd TV jóvoltából:

[stream provider=video flv=x:/www.hidtv.net/uploads/media/news/1268201882Y6_teltemet.flv img=x:/www.komarom.org/wp-content/uploads/2011/03/tel_tv.jpg embed=false share=false width=640 height=360 dock=true controlbar=over bandwidth=high autostart=false /]

6 hozzaszolas a “Komáromban már eltemettük a telet!” bejegyzeshez

  1. Milyen Anyaszent egyház az amelik istene fél-isten s nincs benne az anya?Atya,fiu,szentlékek,mind nemtelen,kétnemu”,férfi imádo isten???A te jahve istened a férfibu teremti az embert a no”t annak oldalbordájábul az JO_IZTEN szerint meg a NO”-az Anya szu”l !Hogy lehet Anyaszentegyházad amikor az istenképedbul hiányzik az Isten Anya?Az Oseink Pagonyokon imádták az Iz-tent az O”S_tent s nem voltak senkinek az kirtoi!Viszont a te sivatagi -judeokeresztény jahve ido”kkreálta istenképed irtá ki az természeti népeket az egész fo”ldkerekségen s ma is aktívan kiszolgáltassák a népet a fennálo emberszereto” hatalomnak,mely milliok áldozati vérében fu”rdik!

  2. Soha nem inportáltunk lenne helyesen. De exportáltunk emellet hajdanán sok rosszat. A midenkori magyarságunkat csak az Egyetemes Anya szent egyház mentette meg magyarok gonosz nyilaitol.

  3. Bárcsak a mammonimádatra épu”lo”,kamatelvu”,romai-romhozo jogrendre álított , rothado,kapitalista világbirodalmat temetnénk s visszaálíttanánk az teremto”-természeti,o”si jogrendu”nket ,mely mindíg is o”nelláto volt.Gyu”mo”lcso”t zo”ldséget soha nem exportáltunk!

  4. Bárcsak a mammonimádatra épu”lo”,kamatelvu”,romai-romhozo jogrendre álított , rothado,kapitalista világbirodalmat temetnénk s visszaálíttanánk az teremto”-természeti,o”si jogrendu”nket ,mely mindíg is o”nelláto volt.Gyu”mo”lcso”t zo”ldséget soha nem exportáltunk!

Comments are closed.