Vízplazma-megoldás az olajválságra


Napról napra emelkedik az olaj világpiaci ára. Egyre nagyobb mértékben nő a feszültség a közel-keleti térségben. Köztudott tény, hogy pár éven belül elfogy a föld olajkészlete, de mi erről nem veszünk tudomást. Panaszkodunk, hogy ismét felment a benzin ára nem gondolva arra, hogy pár éven belül egyáltalán nem is lesz. Sajnos ezt már a mi generációnk is a saját bőrén fogja megtapasztalni. Most nem szeretnék kitérni arra, hogy ez milyen hatással is lesz több az olajbányászatra épülő ország gazdaságára, inkább egy magyar megoldást mutatnék erre az égető problémára.  A megoldás a víz. Magyarország és ezen belül Komárom környéke is gazdag ivóvízben. Az elmúlt évben voltak törekvések ezen természeti kincs eladására, de ez szerencsére meghiúsult. Komárom lehetőségei adottak arra, hogy áttérjen egy víz alapú társadalom megalapozására. Alacsony költséggel előállítható elektromos energia, államtól független  elektromos hálózat. A videón látható találmány lehetővé tenné, hogy Komárom önellátó közösséggé válhasson. Már régóta próbálunk átállni a hidrogén alapú gazdaságra, de a hidrogén nehezen kezelhető és robbanékony. Ezt a hátrányát küszöböli ki Gróf  Spanyol Zoltán feltaláló, aki közvetlenül a csapvízzel üzemelteti hidrogén alapú eszközeit. Nincs szükség vastag falú tartályokra, hiszen a felhasználás pillanatáig a hidrogén a víz alkotórészeként van jelen és úgy kezelhető mint egy pohár ivóvíz. Azon kívül, hogy az eljárás olcsó van még egy nagy előnye. Az égéstermék sem más mint víz. Aki nem hiszi el, hogy a víz ég, vagy hogy a vízzel hegeszteni lehet nézze meg a videót.

Az elmúlt hetekben több írás jelent meg Komárom város környékén létesítendő szélerőműparkok káros hatásairól. Érdemes összehasonlítani a szél és a víz által megtermelt energia mennyiségét, tisztaságát és annak a környezetre gyakorolt hatását.

A találmány működőképességét több szakember vitatja (szerk. megjegyzése)

[stream provider=video flv=x:/www.komarom.org/kep/viz.flv img=x:/www.komarom.org/wp-content/uploads/2011/03/plazma.jpg embed=false share=false width=640 height=360 dock=true controlbar=over bandwidth=high autostart=false /]

Video forrása: http://www.vizenergia.hu

Más technológián alapuló de szintén vizet használó módszer a járműmeghajtásra. A két technológiában azonos, hogy mindkettő 1liter vizet igényel 100 km megtételére.

[stream provider=video flv=x:/mywebtv.hu/home/video/flash/genepax.flv embed=false share=false width=640 height=360 dock=true controlbar=over bandwidth=high autostart=false /]

12 hozzaszolas a “Vízplazma-megoldás az olajválságra” bejegyzeshez

  1. Azért nem rossz, egy páka, ami átvágja a vasat. Egy hegesztőtől jobb. Az is zabálja az ampert. Meg az nagyobb is. Szóval, ha megfizethető, a szerszámaim mellé vennék egyet. Az olajválság meg más téma :D.

  2. Az bar-bár pagony em-bar tudá az go”zo”k gázok nyelvét tekerni s az fo”ld anyácskánk seggét mozgatva aranyport pukiztatni az pangeára s abbul szutrásul pán vonalat telepítteni mely az életetet adá,tevé leheto”vé a mezítlábas em-barikoknak!Nem kell energia,mert az én értéktelenség lator fia!Elet,éle vágá seggen vala pán csíkot,nemzo botok hadonászása alakít sok huncsíkot!

  3. a víz hidrogénől és oxigénből ál ami együtt robbanó anyag a villám kisülésénél hidrogén gáz keletkezik .Ezt mind tudjuk . A 21-ik században a marsra készülnek hát kérdem , te elhiszed hogy nincsen egy olcsó kivitelű katalizátor .kisérletezz az árammal vákum alatt és porlassztással keverj hozzá vizet.Különben az áram eggy legolcsóbb energia közé tartozik ,csak egyesek rengeteget akarnak a néptől kaszálni. addig jár a korsó a kútra mig összi nem törik

  4. Komárom – így igaz, csak ugyanarra próbáltam meg rávilágítani mint az utánam szóló. Egyébként a megoldást énis a hidrogénben látom, erre haladnak is a kutatások, de ez olyan költséges amit városi szinten nem lehet finanszírozni szerintem.

  5. Ez tényleg átverés. Voltam már az ipse bemutatóján, mikor beindította a hegesztőjét, kicsapta a biztosítékot, óriási teljesítményt vett fel a hálózatról. És itt a bibi. Az energiamegmaradás törvénye rá is vonatkozik, tehát a víz szétválasztása, majd égéssel való újra összekapcsolása mindig energiaigényes lesz. Ezt ő a 220 voltos hálózatból fedezi, amiről itt is, meg mindenhol hallgat.
    Amúgy meg a fizika terén fogalmi zavarokkal küzködik a fószer. Szép, hangzatos szavakkal, meg magyarsággal jön, hogy így szerezzen pénzt… Szomorú. Nem szabad bedőlni neki.

  6. Frank- itt egy megoldáskeresésről van szó. Olaj még a mai szinten (korlátozások nélkül) 10 évig áll rendelkezésre. Korlátozásokkal ez kitolható 50 évig. Miért ne keresnénk újabb lehetőségeket?

    A tudomány mai állása szerint… ezt szeretem a legjobban. A tudomány mai állása szerint még mindig nem tudjuk megmagyarázni a leghétköznapibb dolgot a gravitációt. Mindannyian tudunk róla, mindannyian érezzük. Tudományos magyarázat a mai napig nincs rá. Vannak elméleteink amelyekkel meg tudjuk jósolni annak viselkedését de mind a mai napig nem tudjuk mi is a gravitáció.

    Viktor- az olajtermelő országok többsége sivatagi állam. De egyébként is miért árulna vizet, hiszen az a fejlett világban szabadon elérhető!! Hidrogén üzemű autók és és buszok ma is forgalomban vannak és az égéstermékük vízgőz. Pillanatnyilag a hidrogén nagy mennyiségű előállítása és tárolása a gond.

    Üzemanyagcellák léteznek és használják őket. Több mobilgyártó kísérletezik ezek felhasználásával telefonjaikban. Elkerülhető volna a telefonok állandó töltögetése. Gond, a hidrogénpatron mérete….

    Viktor a vízbontás és újra egyesítés energia veszteséggel jár,ez tény. Itt egy helyben vízbontásról van szó, külsőleg bevitt energia (elektromos áram) által és a hidrogén elégetése oxigén hozzáadásával. Egyensúlyban van a képlet két oldala. Nem örökmozgóról van szó, hanem egy környezetre jótékonyan ható életminőséget javító technológia kifejlesztéséről. Nem ismerem az eljárást annyira, hogy nyilatkozzam annak működőképességéről, de vitaindítónak szántam a videót. Komáromban is el kéne gondolkodnunk az ezeréves füstölgő buszaink cseréjéről….Ez a kezdet.

  7. Ez marhaság ahogy van, a vizet szétbontani majd újra összeállítani (mert ez történik: vízbontás majd elégetés vízből víz lesz) lehetséges ugyan, de egy folyamatban mindig van veszteség ezért ez sosem lehet energiatermelő folyamat. És különben is, ha ez lehetséges lenne, akkor már az olajtársaságok régen vizet árulnának, az autógyártóknak pedig lenne oka minden egyes embernek új vízalapú autót eladni a régi helyett… Márpedig nem ez a helyzet. Józan ésszel ezt beláthatja bárki.

  8. Na neee. Már itt is. Ez egy olcsó átverés. Pár éve már kering a neten. Ezt így ebben a formában lehetetlen megoldani. Kicsit nézzetek utána.

  9. Pityu- az olajlobby jelentős és ha belegondolsz, hogy egy ország költségvetésének hány százaléka származik üzemanyagok eladásából származó adóbevételből….. Kizárt, hogy volna kormány amely támogatná a víz alapú közlekedést. Az egészség köztudottan nem elsőrendű. A rákos beteget is jobban megéri 5 évig kezelni, mint meggyógyítani. Egy HIV pozitív fertőzött 20-30 éves gyógyszerezése nagyobb üzlet a gyógyszergyáraknak, mint a vírus kiirtása. Lehet szkeptikus vagyok? Vagy csak realista?

  10. Nagyon jelenjtős találmány. Csupán az a kár, hogy ismerve a közép-európai mentalitást tuti, hogy nem itt lesz eladva…és megvéve…..pl. az állam nem támogatja …..ez a mi viszonyainkban egyenlőre sci-fi . Komáromban pedig duplán az. Az északi részén legalább is tuti az. Nem pesszimista vagyok, csak realista. Látván az utóbbi évek ezen a területen történő jelentős beruházások volumenét. Ja, hogy nem látja….na látja. 🙁

Comments are closed.