Kiseperték az Óév romjait


A szilveszteri, óév búcsúztató rendezvény romjait  egy alulról szerveződő kezdeményezés keretében  önkéntesek takarították el  Komáromban a Klapka térről. Már szombaton többen jelezték, hogy a tér tele van törött pezsgős palackok éles cserepeivel. Ma délben megjelent a Facebookon, hogy minden tenni akaró komáromit várnak délután fél háromkor a Klapka téren, seprűvel felszerelkezve. Bevallom én elég szkeptikusan indultam  útnak. Amit tapasztaltam az viszont nagyon meglepett. Én húsz, felfegyverzett embert láttam serénykedni. Az Egy Jobb Komárom kezdeményezés tagjain kívül sokan kapcsolódta be a nagytakarításba. Köszönet nekik a munkáért!


[nggallery id=77]

3 hozzaszolas a “Kiseperték az Óév romjait” bejegyzeshez

  1. A szociális rendszereted megeheted !Kapitalista,zsarnok megélhetési banda!Ez a szemétszedés hasonlo mint a Dunaparton o”sszeszedett szemét a ko”vetkezo” áradás hozza ujra!!!!A gyamot ha nem téped ki gyo”kerestu”l,ujra kino”!Légvár????

  2. Másnap reggel jártam a belvárosban, szerencsére nem volt azért a helyzet annyira szörnyű. Valójában a néhány összetört és szétszóródott pezsgősüveg jelentett veszélyt a biciklisekre és a kisgyerekekre. Az egyéb jellegű szemét más napokon is hasonló mennyiségben megtalálható a belvárosban. A Robiék helyett szívesebben láttam volna serénykedni a szociális rendszerünkön életük végéig élősködő polgártársainkat. Ez viszont szervezést és előregondolást igényel, ami egyelőre még hiányzik.

Comments are closed.