Az október 3-i önkormányzati választások után az új polgármester, Dr. Molnár Attila utasítására megkezdődött Komárom Város Önkormányzata által korábban kötött teljes szerződéses állomány átvizsgálása. Az üggyel a megbízott szakértői csoport mellett, a testület egyik tagja, Takács József FIDESZ-es képviselő a Pénzügyi, és Városfejlesztései Bizottság elnöke foglalkozik. A dokumentumok átvizsgálása jelenleg még tart, ugyanakkor már most megállapítható, hogy Komárom Város Önkormányzatának korábban kötött szerződéseinek jó részei átláthatatlan, nem a város, és a helyiek érdekeit szolgálják. A közpénzeket pazarló módon használták fel. Néhány példa: Komárom egy budapesti céggel végeztette játszótereinek karbantartását havi fél millió forintos összegért, a város faállományának felmérésére 1,3 milliót fizettek ki, a hivatal fénymásolóinak karbantartását egy győri cég végzi több millió forintért, a papírokat egy salgótarjáni cég-, az irodaszereket szintén milliós összegben nem helyi vállalkozók, hanem más városok társaságai szállítják, egy köztéri WC 30 méterrel való áthelyezése pedig több, mint két és fél millió forintjába került a településnek. Az eddigi vizsgálatok szerint komoly problémák vannak a Monostori Kulturális Egyesület körül is. Az egyesületnél számviteli hiányosságokat állapított meg a szakértői csoport, ezért az elnök azzal a javaslattal él, hogy átmenetileg Komárom Város teljes területén az önkormányzat lássa el a kulturális feladatokat. Takács József elmondta: a vizsgálatok folytatódnak, és azon ügyek kapcsán, melyeknél szükségesnek és indokoltnak látja büntetőfeljelenések megtételét javasolja majd a városvezetésnek. Dr. Molnár Attila polgármester hozzátette, a városvezetés szemben az elmúlt időszak átláthatatlan, herdáló költekezésével, tudatos gazdálkodást folytat majd a jövőben. Az önkormányzat a jövő évben nem emeli a közüzemi díjakt, így változatlanok maradnak a víz és csatorna-, a távfűtés-, a szemétszállítás, a helyi tömegközlekedés, valamint az egyéb térítési díjak. Az erre való fedezetet pedig az eddigi magánzsebekbe vándorló pénzösszegek biztosítják. (Radics)


A korábbi gyakorlattal ellentétben ezután minden a városban zajló beruházásról tájékoztatja majd a komáromiakat az önkormányzat.Hornig Rudolfné alpolgármester elmondta, a korábbi gyakorlattal ellentétben a város polgárai ezentúl előzetes információt kapnak majd a településen, vagy épp az otthonuk környékén várható beruházásokról, arról, hogy egy adott építkezés mikor kezdődik, milyen ütemezésben halad, milyen elemeket tartalmaz, mennyi ideig tart, és arról is, hogy ez mennyiben érinti mindennapjaikat. (Laca)


Ajánlom  a hamarosan összeülő Északi képviselő testületnek is a fentiek megfontolását. Igenis fontos a helyi vállalkozásokat előnyben részesíteni . Miért kell nekünk mindent “idegenektől” megrendelnünk amikor vannak saját vállalkozóink is akikkel jobb az együttműködés és a munka elvégzése után is a városban maradva szembesíthetők az elvégzett munkájuk eredményével vagy épp nem megfelelő minőségével. Én saját bőrömön tapasztaltam a Nádor utca felújítása kapcsán, hogy mi a különbség a nyitrai és a komáromi vállalkozó közt. A nyitrai cég  munkatársai semmivel sem törődtek. A helyi vállalkozó emberei ezt nem merték megtenni. Kiemelkedően jó volt a kapcsolatunk! A munka minősége sajnos hasonló de a  Komáromiak segítőkészek voltak és a pénz is helyben maradt.