2010 december elsejétől új és színesebb honlappal várja Komárom város és régiójának közösségi közlekedését biztosító társaság  utasait. Két éve  erős kritikával illettem a közlekedési vállalat honlapját. Csúnya, egyszerű és  törött linkekkel teli volt. Azóta már volt egy előrelépés SAD színei jelentek meg, de még mindig kevés információt nyújtott. A mostani váltás már előremutató. Talán az új tulajdonos az ARRIVA nyomására készült ez a minden tekintetben az anyacég  egységes arculatát tükröző honlap. A design-t én kimondottan korszerűnek, érdekesnek tartom. Igaz a tartalom még mindig statikus, de az eddigieknél sokkal látványosabb. Remélem ez az irány továbbra is megmarad és egyre érdekesebb, dinamikusabb lesz az oldal tartalma is. Az érdekes és dinamikusan változó tartalom növeli a látogatottságot is. Az oldal nagy hibája, hogy még mindig csak egy nyelvű. Ez még a térségben is szokatlan. Már  két évvel ezelőtt is volt a pozsonyi székhelyű SLOVAK LINES honlapjának  magyar nyelvű változata.  Az SAD-nak még mindig nincs! Talán majd a következő tulajdonos fontosnak tartja majd ezt is. A Deutsche Bahn augusztusban felvásárolta a Britt Arrivat amely Komárom közösségi közlekedését is biztosítja,  újabb változásokra számíthatunk, bízom benne, hogy jó irányba.

AZ egységes arculat fontos. A SAD járművei nagyrészt már ma is ARRIVA színeiben pompáznak. Buszmegállóik viszont egész színkavalkádot mutatnak. A CSAD sárga-fehér-kék majd sárga-fehér-zöld színein kívül e legkülönbözőbb megállótáblák állnak az utak mentén. Jó volna ezeket is egységesíteni. Nem ártana végiglátogatni ezeket.

Fontos tudnivaló, hogy december 12.-én lép életbe az új autóbusz menetrend. Megszűnik például a Komárom – Túrócszentmárton  vonal és több másik vonalon is pár perces indulási idő változásra kell készülnünk. A változásokról pontos információ ITT

2 hozzaszolas a “Megújult SAD honlap” bejegyzeshez

  1. Én sokat utaztam azon a vonalon. Szerintem voltak utasok Brünnig.
    Ami az egyéb nemzetközi vonalakat érint, Komáromból óránként el lehet jutni vonattal Bécsbe, Budapestre és két óránként megy vonat Münchenig. De Európa egyéb városai is könnyen elérhetőek győri átszállással.

  2. De pl. nemrég megszűnt a Komárom-Brünn busz is, illetve a Komárom-Pozsony vonalon újabb 2 járatot szüntetnek meg. Nemzetközi vonalak szinte nincsenek, a távolságiak is igen szegényesek lettek.

Comments are closed.