2003 óta állítanak országszerte advent vasárnapjától vízkeresztig kettős kereszteket. István király szobrán, és a Róla készült festményein rendszeresen feltűnő szimbólum, ami vallási és történelmi jelképünk. Kevesen tudják, hogy a  Kettőskereszt a ma ismét nagy népszerűségnek örvendő rovásírás GY betűje, amelyet elődeink “EGY” hangként ejtettek (em, en,eny…). Az rovás GY több templomunkban is fellelhető ( kettőskereszt + az isten) Szent István királyunk kezében tartva is az Egy az isten illetve az Egy a haza szimbóluma ként szerepel. Ennek jegyében  már hagyományosan a körforgalom melletti téren az idén is felállításra került magyarságunk és összetartozásunk e szimbóluma. A havas téli időjárás ellenére a kereszt nem állt egyedül. Magához vonzotta az arra járókat és ki a szózatot énekelte el  ki megy mécsest gyújtott Felemelő élmény volt.

A pénteki sajtótájékoztatón Lukácsi Csaba a Jobbik Magyarországért Mozgalom Komáromi Alapszervezet elnöke elmondta, Komáromban még inkább a magyarok összetartozását kell jelképeznie a keresztnek, hiszen magyarnak lenni Szlovákiában és Romániában az vállalás kérdése. Ennek jegyében december 12-én 10.00-14.00 óra között “cipős doboz” akciót szerveznek a keresztnél, ahol felajánlásokat, ajándékokat, ruhákat, vagy bármilyen hasznos holmit várnak, amit Észak-Komáromban a Református Egyház fog szétosztani a családok között, hogy ott is kerüljön ajándék a fa alá, ahol másképp nem lenne lehetséges.

Ezzel egyidőben folyik Észak-Komáromban a Nyilas Misi Pakkot Kap akció, amelynek keretében még november végéig bárki leadhatja cipősdoboznyi ajándékát a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központjaban a Jókai utcán. Az összegyűlt pakkokat a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársa szállítják el és adják a moldvai csángók illetve a kárpátaljai gyermekeknek. A csomagokról bővebb információ  Stevko Katalintól – 00421 905 498 382, Lengyel Zoltánnál – 00421 915180 056 kérhető.

Jó látni, hogy mi magyarok, ha akarunk össze tudunk fogni közös céljaink elérése érdekében. Egymás támogatása az ünnepek idején kiemelkedően fontos, de azért a kölcsönös tisztelet és megbecsülés valamint a segítőkészség, nem korlátozódhat Karácsonyra.

2 hozzaszolas a “Áll az adventi kereszt” bejegyzeshez

  1. Bagermajszter üdv Nálam! Nekem kicsit elvont vagy, de hallom vannak videos rajongóid. A bummal ellentétben, ha itt a bejegyzésbe beírod a youtube videód linkjét az azonnal az üzeneted részeként meg is jelenik. 🙂

  2. A Kárpátmedence a Fo”ldanyánk méhe a méh-embrek a mah-garok o”ro”k-sége!!!!Az o”ro”klétbo”l egy rész ahol az rugalmas fo”ldkéreg egyedu”i modon,nyeregként viselkedik amikor is afo”ld és a menny megindul az Iz-ten adta korszakváltásokkor!Sehol a világon nem lakik a fo”ldalatt a Nergál az alvilág ura csakis ez szakrális grál hehelyen a mi Kárpátmedencénkben!Sehol a világon nincs annyi anyaszobor egy gyerekkel a kézben,csakis ez a MAG_árjára jellemzo” ahunnan az mag-ero”to”l duzzadt o”smagok ,árja árasztá el az négy ,világtályat!Istennek képe az geometrális irásrendszerben az eggy,vagyis a két-o”s-kereszt mi az ko”r,t ketto”ssen, oszt, osztva .Hirdetvén fennhangon az isteni egyszeru”ség az egyszeru” egység tudományát,mely maga a világ-egy-etem o”ro”ksége,képe!Egy-képp kell tudni és élni az Isten természeti képét,valoságát,mely maga a Teremto”-természet s nem valami romlott héju,idehozott ,életellenes,mindent megoszto,két-ess,sivatagi, véres ábránd!
    A madarak hazájában a madarak világfája!A világfának mély gyo”kerének egy-séges to”rzse tartá az világnak legszebb koronáját, ahol az égi madarak az o”ro”kletes o”ro”klétet az Isten Anyánk visszatéréséig o”rzik s mindo”ro”kké csodálják!!!!

Comments are closed.