A jövőben az eddigiekhez képest jelentős támogatást kap majd az észak-komáromi Jókai Színház a dél-komáromi önkormányzattól. Dr. Molnár Attila polgármester néhány nappal ezelőtt találkozott Tóth Tibor színházigazgatóval. A megbeszélésen elhangzottak szerint új alapokra helyezik majd az együttműködést. A felek közös színházi programok, vendégjátékok megszervezésében is gondolkodnak. Dr. Molnár Attila elmondta, ezekkel az intézkedésekkel azt szeretné elérni az önkormányzat, hogy a dél-komáromiak is magukénak érezzék a színházat, ezzel is tovább erősítve a „két ország-egy város” gondolatot.


Bízom benne, hogy az Északi városrész új vezetése is nyitott lesz erre a gondolatra. A közösen finanszírozott színház nagyobb teret biztosít mindkét városrész lakóinak a kultúrához. Ebben segítségre lehet  Marek Anton polgármester választási programjában is szereplő esti-éjszakai közösségi közlekedés sűrítése illetve a testület MKP-s részének programjában szereplő egységesített városi közlekedés is. Fontos könnyítés az is, hogy a Jókai Mór Színház előadásaira szóló jegyek már az interneten, online is megvásárolhatók. Ezért nem kell még pénzváltással sem bíbelődnünk.  Online jegyváltási lehetőség  jobb oldalt!

Kulisszatitok: értesüléseim szerint Komárom város új turisztikai honlapján is a  Két ország- egy város , jelmondat szerepel majd. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is . Szükségesnek látjátok a turizmus fejlesztését? Fontos hogy közösen  lépjünk ki a turisztikai piacra?  Hogy tetszik a jelmondat?

[poll id=”7″]

5 hozzaszolas a “Két ország egy város !” bejegyzeshez

  1. “Talpraesettebb vezetéssel” – lesz még olyan is. Hamarabb, mint gondolnánk. Fordul már a kerék!
    Apropó! A nevem melletti eu logót hogyan tudom magyarra változtatni?

  2. Csipkés – sajnos mi képtelenek vagyunk előnyt kovácsolni ebből a Berlin-Komárom párhuzamból. Talpraesettebb vezetéssel már jól megélnénk a turistákból.

  3. 2 éve hallottam kifejezőbb, lényegretörőbb, elgondolkodtatóbb, keményebb jelmondatot:
    Kelet-Berlin Nyugat-Berlin IGEN?!
    Észak-Komárom Dél-Komárom NEM?!

  4. Annyit szeretnék csak hozzátenni, hogy a színház neve NEM Jókai Mór Színház, hanem: Komáromi Jókai Színház!

Comments are closed.