“Akipéntekenkoszorúzott”


Most lettem figyelmes Bastrnák Tibor Komárom város északi részének polgármesterének egy rövid blogbejegyzésére. Mivel én is az általa  csak az “akikpéntekenkoszorúztak” -nak nevezett csoportba tartozom, így a megszólítottság  jogán tennék pár észrevételt.  2010-ben augusztus 20.-a péntekre esett. Az a nap az egyik neves nemzeti ünnepünk. Komáromban Magyarország első királyának szobrot is állítottunk és sajnos a képviselőtestületnek köszönhetően még a mai napig sem sikerült a szobor felállításának helyét Szent István térré elneveznünk. Miután Meghívást kaptam, kimentem megemlékezni és egyben fényképezni is az eseményről. Őszintén be kell vallanom, hogy sokkal nagyobb tömeget találtam a téren, mint amire számítottam. Az esemény méltóságteljes volt és nem történt rendzavarás vagy provokáció, pedig még a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai is koszorúztak. Nem értem Bastrnák Tibornak ez miért okozott ekkora problémát. Van egy szobrunk, amely még Slota Túrócszentmártoni szobránál is magasabb és ha jól tudom, Szlovákia legnagyobb lovasszobra (Fico szobra lehet magasabb, de az később készült). Miért ne mennénk ki megemlékezni akár évente többször is? Nem ez volt a szobor  felállításának célja? Miért gond, ha civil szervezetek és alapítványok koszorúznak? Kötelező minden rendezvényre meghívni a város polgármesterét?  Többször elolvastam Basti bejegyzését, de talán én vagyok szellemileg annyira korlátolt, hogy nem látom a lényeget. Kérlek segítsetek tisztán látni! Bugár Béla viselkedését szégyenteljesnek tartok és nem kívánom kommentálni.

Basti:
Azért koszorúztam pénteken , mert akkor volt augusztus 20!
Azért voltam ott pénteken, mert meghívtak !
Azok akik pénteken koszorúztak, nagy számban vasárnap is kint voltak!
Nem hiszem, hogy Sólyom Lászlót bármely komáromi megsértette volna azzal, hogy kétszer koszorúzott! De amennyiben az Elnök úr ezt így érezné Én elnézést kérek tőle minden jelenlévő nevében! Természetesen azokéban is akik őt vasárnap szeretettel várták és akiktől akkor nagyobb tapsot kapott Ő mint a polgármester.

Miért itt válaszolok?? Basti blogjában a hozzászólások 2-3 heti késéssel és erősen cenzúrázva jelennek meg. Én nyitott vagyok a vélemények iránt amennyiben azok az alapvető erkölcsi normákat nem sértik. Ezidáig  még nem töröltem hozzászólást.

4 hozzaszolas a ““Akipéntekenkoszorúzott”” bejegyzeshez

Comments are closed.