DR. CZOMBA SÁNDOR Komáromban


Ma délután Komáromba látogatott Dr. Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára. Iformációkat gyűjtött a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Komáromi Kirendeltségén majd ellátogatott a Jókai téri választási információs pontba, ahol közvetlen beszélgetést folytatott az ott megjelent érdeklődőkkel. Dr Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint vissza kell állítani a munka becsületét. Sürgősen változtatni kell a szociális rendszeren, Amíg egy kétszáz betanított munkást kereső cég nem tudja feltölteni üres álláshelyeit egy ötezer munkanélkülit számláló térségben, rosszul működik a szociális támogatás rendszere. Nem lehet megkérdőjelezhető egyetlen pillanatig sem, megéri-e dolgozni anyagilag, vagy inkább várjuk a segélyt.

30 hozzaszolas a “DR. CZOMBA SÁNDOR Komáromban” bejegyzeshez

  1. **** **** ***** RETTENETESEN LEHET UTÁLNI! ************ SZÜLETÉSŰ,Ő VOLT A **** MUNKAÜGYI KÖZPONT VEZETŐJE,KÉPZELJÉTEK FELVETT HUSZ ÉVES LÁNYOKAT DOLGOZNI ÉS SORBAN VITTE ŐKET AZ ÁGYBA! A FELESÉGE A RÉGI,MEG FELAKASZTOTTA MAGÁT, DE MEG MARADT ,MAJD MEGMÉRGEZTE MAGÁT E MIATT A GAZEMBER MIATT! EZ EGY ERKÖLCSTELEN SZEMÉT EMBER! NINCS HELYE A ***********!



    A hozzászólás kimeríti a BTK 179§ és 180§ -ait. Tisztelt Gaal Lajos, kérem tartózkodjon szabálysértésektől!

    179. § RÁGALMAZÁS
    (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
    (2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
    a) aljas indokból vagy célból,
    b) nagy nyilvánosság előtt,
    c) jelentős érdeksérelmet okozva

    180. § BECSÜLETSÉRTÉS
    (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben
    a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,
    b) nagy nyilvánosság előtt a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
    (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.

  2. komarom ha elegendo szakember van akkor akad bizony a gyarba valo munkara is!!! mar csak azert is mert a szakember jobban meg van becsulve (berben is) mind egy betanitott!!! no meg mindenki nemcserelhet fenycsovet vagy javithat vizvezeteket ha tobb van!!!
    bizony ma nagy gond szerezni szakembert ha valami gond van mert kevesen is vannak igy tobb a munkajuk!!! es persze igy sokkal tobbet is kerhetnek!!!

  3. ami az ugynevezett onfeltarto allamokat illeti annak ellenere hogy nem vagyok baloldali megis el kell ismernem hogy az altaluk preferalt erosseb befolyasa az allamnak a gazdasagi ugyekre nem is olyan hulyeseg!!! a mostani ugyevezett piacgazdasagnak alcazott vadkapitalizmus ami csak tisztan profitorientalt masok kizsakmanyolasa altal nem jarhato ut!!!

  4. A jó szakember nem megy gyárba dolgozni! Az europáliában eldugult egy cső. A legolcsóbb vizvezeték szerelőt hívtuk ki 50 EUR /óra. Ő a szakember. Nálam cseréltek 3 fénycsövet 70 euróért. Természetesen adtak számlát és garanciát is vállaltak. Tudod mennyibe kerül egy darab fénycső? 1 EUR. Tehát 3 eur az anyagköltség 67 eur meg a munkadíj. Képzeld ezt még így tételesen rá is írta a számlára.

    Megéri jó szakmát választani!

  5. igen a nemet romaniaba koltozott mert a nemettol a roman olcsob!!! de a komaromi nem mert az megis itt olcsob!!! a vegen meg mi vagyunk szegenyebbek a romanoknal!!!
    de lattad akkor hogy a nemet kormany hogy alt az ugyhoz!!! igaz nemtudtak meggatolni de legalab a polgaraik erdekeit probaltak vedeni!!! ezt itt mikor fogjuk megerni??? elarulom hogy soha!!!

  6. komaromportalnak egyben igaza van!!! keves a szakember (lakatos, esztergalyos stb) es a fiatalsag koreben nem is “divatos” most szakmat tanulni azert nemjonnek ide olyan cegek akiknek a betanitott munkaeron kivul ilyenekre is szukseguk van!!! pedig azok lennenek jok mer ha van eleg jo szakember akkor tovabb maradnak!!! mert ha csak betanitott munkasokrol van szo azokat mindenhol talalnak es gyorsan betanitjak!!!

  7. Karesz70 én az önfenntartó államok híve vagyok. Ez a kategória sajnos már szinte teljesen megszűnt. A globalizáció megsemmisítette. Nem minta visszasírnám a szocializmust, de az jobban átgondolva jobb körülmények közt működőképes lett volna.

    Ha nyaralni mentél , új ételeket ismertél meg. Most mi a helyzet?? Elmész nyaralni és ugyanabból a pénztárcából fizeted ki ugyan azt a csokit, ugyan abban a boltban amelyben otthon is vásárolsz… Kihalt a másság és a helyi érték.
    Mitől jobb egy Britt áruház mint egy hazai? ja hogy már nincs hazai!? Ez a gond!

  8. komarom eszem agaban se volt nemetorszagot magyarorszaghoz hasonlitani!!! az olyan tavol van mind mako jeruzsalemhez!!! en csak azt irtam hogy a ket uzemet akartak ott eggyesiteni de a vegen csak a nemetorszagi koltozott oda mert a komaromi itt olcsobb mind romaniaban!!! ezek szerint megis mi vagyunk a szegenyebbek es nem a romanok!!! azert ez elgondolkodtato es elszomorito is egyben!!!

  9. Karesz te most Németországot hasonlítod Magyarországhoz. A Magyar munkabér körülbelül úgy aránylik a némethez mint a magyar a kínaihoz.. Németországban szerinted mit mondanak most azok akik munkahelye megszűnt mert az olcsóbb román munkaerő “kiszorította őket”? Természetesen nem románia a végállomás…

  10. komarom hiszen pont azt irtam hogy az ilyen alacsonyberezesu helyzet az ilyen uzleteknek jo mert ok olcsobb silany minosegu termekeket arulnak ami meg vegsosoron karos is az egeszsegre!!! az itteni embernek nemeri meg a termesztes mert azt aprojert vennek at!!! es a piaci arusitas se megy mar ugy mert az emberek habar tudjak hogy ez az igazi es jobb de a penztarcajuk csak a lidl, kauflandi stb. silanyra eleg csak!!!
    utanna meg borzadva lessuk hogy rohamossan nonek a rakos betegek!!!
    ez a helyzet boven kimeritene a nepirtas fogalmat!!!

  11. komarom ami a tobb ceg nagyobb fizetest illeti azt tobb varos peldajaval mar bizonyitottam hogy ez igy mukodik!!!
    azert erdekes hogy a szegenyebnek tartott romaniaban kemenyeb felteteleket szabtak a nokianak ugyhogy csak a nemetorszagi gyart koltoztettek oda es azert nemkoltozott el innen mert ugy nez ki hogy megis mi vagyunk a szegenyebek mert itt olcsobban jottek ki!!!
    ja meg mielot azt mondanad hogy az erdelyiek megis ide jottek hat volt lehetosegem sokakkal beszelni kozuluk es egyreszt a romaniai helyzet miatt jottek inkab ide de foleg a nagyobbik reszuk ezt csak “atszalo allomasnak” vettek a nyugatabra valo uton!!!

  12. Karesz azok az egy tál rizsért dolgozó kínaiak mind a TE munkahelyedre várnak és a legszörnyűbb az, hogy meg is fogják szerezni aha a globalizált világ nem tér vissza a nemzetállamok önfenntartó gazdaságához! Tragikus hogy te a Kisalföldön a Csallóközben, Komáromban a kauflandban spanyol paradicsomot veszel a gyerekednek, miközben a TE nagyszüleid nem tudják eladni a helyben megtermelt jó minőségű paradicsomukat.

    MEGSZÓLTAK AMIÉRT TILTAKOZOM az Örszújfalura tervezett olajsajtoló ellen. ITT nem repcét meg energiafüvet kell termeszteni. Az megterem bárhol. Nem üzemanyagot kell készíteni a kultúrnövényekből az ország egykori éléskamrájában. Itt zöldséget kell termelni és helyben eladni.

  13. komarom szerinted ha az orszag dolgozoi nagyob resze minimalberert dolgozik??? szerinted mennyi bevetele van az allamnak ebbol azaz mennyi mehet majd nyugdijakra??? szoval igy nem al jobban az allam!!! a munkaltatok adojaval megint nemlehet szamitani mert jelentos adokedvezmenyuk van vagy ha jol targyaltak egyaltalan nemfizetnek adot!!!
    hogy a nyugat szegenyedik es a kelet gazdagodik??? nos barcsak olyan “szegenyek lennenk mint nyugat!!!
    ami a kelet “gazdagodasat” illeti errol sok millio egyszeru kinai akik tal rizsert guriznek (sot a videken evente tobb tiz ezer ember hal ehen ebben a “gazdag” orszagban!!!) meselhetnenek!!!

  14. Karesz70- ezeket az észrevételeidet lehetőséged lett volna megosztani a Jókai téren a szökőkút mellett az államtitkárral , személyesen is ma (szerda) délután 5 kor.

  15. Karesz70 itt nem arról van szó,hogy egy ország miről híres, hanem arról, hogy van-e munkahely, tudnak-e munkalehetőséget biztosítani ! Karesz biztosan emlékszel rá, többször vitáztunk azon, hogy Komáromnak szüksége van-e újabb két ipari parkra. Akkor sem akartad elfogadni, hogy a bérek egy adott régióban hasonlóak. Senki sem fog a másik gyár bérei fölé ígérni. Ők nem hülyék ! Te magad is ha munkáltató lennél a legolcsóbb munkaerőt keresnéd. Miért adnál többet mint a szomszéd gyárban?? Olcsó munkaerő= nagyobb profit ! Ez a kapitalizmus lényege.
    Ha a nokia tovább áll mondjuk Romániába mert ott 40%al alacsonyabb bérért dolgoznak a munkások, hidd el a költözés összes költségét a Román állam fogja kifizetni csak azért, hogy ott új munkahelyeket teremtsen. Mi meg majd nézzük a holdat vacsora helyett! Akkor mit fogsz majd mondani?? Ha nem tudod megetetni a gyerekedet, hirtelen rádöbbensz, hogy örömmel beleegyeznél 20%os bércsökkentésbe is, csak legyen munkád.

    Nem azt mondom, hogy ez így helyes! Sajnos pillanatnyilag ez a valóság. Lehet álmodozni,de enni is kell! Gondolom most megjelenik abraka és jól lekapitalistáz…

  16. Karesz még mindig nem igazán érted. Helyi, Nemzeti ipar, gyár nincs. Sem HU sem Sk nincs lehetőség arra, hogy diktáljanak a befektetőknek. Könyörögnek, adómentességet kínálnak azért cserébe, hogy gyárat építsenek az országban. Ha nem jön befektető, nincs munkahely! Ha nincs munkahely, nincs fizetés. Ha nincs fizetés, nincs nyugdíj! Szerinted mi van egy olyan országban ahol a lakosság 2/3-a munkanélküli és a nyugdíjasok nem kapnak egy centet sem??

    Megértem, hogy az emberek több pénz szeretnének, de nézz körül a világban. Európából minden cég Kinába vándorol. Filléres munkaerő korlátlan mennyiségben. Ez a befektetők álma. Megfordult a világ! a nyugat elszegényedik a kelet meg egyre gazdagabb. Amerika legnagyobb hitelezője KÍNA! Gondoltad volna ezt a 70-es években??

  17. Ehhez én annyit szólnék hozzá, hogy ha levesszük a közalkalmazottakat, és az állami apparátus embereit, akkor 1,5 M aktív dolgozó lát el 10M embert. Európában az utolsó helyen állunk az aktív népesség ás dolgozók aránya között. Svédeknél 100 emberből 86 dolgozik, nálunk 100-ból csak 58, és ez nem a mostani válság … Hogy várhatják el, hogy eltartsunk ennyi embert? Aki dolgozni akar az talál munkát. Ezt azért tudom, mert 4 évet dolgoztam toborzási vezetőként multiknál, és sokszor azért hoztunk embereket a világ végéről, mert a sok lusta munkanélküli a városban nem hajlandó 80- nettóért, napi kétszeri kajáért steril környezetben dolgozni. Vagy elmenni olyan szakmát tanulni, mint pl lakatos, esztergályos, hegesztő, ács ami olyan szinten hiányszakma, hogy félelmetes… aztán ha valaki ügyes és rátermett, és van türelme kivárni, hogy tovább lépjen, abból előbb utóbb vezető lesz.

    Én sem mentem el még soha munkanélkülire, mert mikor kirúgtak, rögtön neki álltam dolgozni valamit, aztán ha jött valami jó lehetőség tovább léptem. De nem engedhettem meg, hogy segélyért álljak sorba…

    És mellette folyamatosan tanulok a mai napig!

  18. az olyan cegeket akik csak minimalberert esetleg a minimalberkornyeki berekert foglalkoztatjak a dolgozok jelentos reszet jobban megkellene adoztatni mert a dolgozok kizsakmanyolasaval plussz (jogtalan!!!) nyereseghez jutnak!!!
    nemar arrol legyen “hires” az orszag hogy olcsobb munkaero van itt mind kinaban vagy albaniaban!!!

  19. komarom szerintem ennek ugy kellene mukodnie hogy munka= jolet (aranylagos)!!! de ha ez ugy mukodik hogy gurizol mind a rabszolga (es ezt nem kepletessen gondoltam) de ugy is szarul elsz akkor valami nincs rendjen!!! es nem az a megoldas hogy a munkanelkulieket a semmisseg szelere szoritjuk hogy ilyen modon legyen elerve hogy “erdemes” legyen dolgozni!!! milyen orszag az aki ezt megteszi vagy engedi megtenni a sajat polgaraival???
    es ilyen modon modon tonkreteszi a sajat kisvalalkozoit kereskedoit mert ez az alacsony bevetel csak az ilyen lidl stb. uzleteknek hasznal mert azok olcsobban adjak a termekeket igaz igen silany minosegueket!!! aztan meg csodalkozunk hogy az ilyen “magas minosegu” elelmiszerek fogyasztasa miatt magas a rakos es mas betegsegben szenvedok szama!!!

  20. komarom igen munka de milyen feltetelekkel es mennyiert!!! mert az nem mindegy!!! ha egy ilyen “versenykepes” orszagba jon a befekteto akkor az azonnal odebb al ahogy novekednenek a berek!!! az az orszagnak se jo mert a minimalberbol nem folyik be elegendo ado es az utanni munkanelkuliseg megugrasa meg rosszab!!!
    ami a foxconnt illeti azok nem (csak) a munkaberek magassagaert ment el hanem azert mert a nokia a teljes gyartast romaniaba akarta athelyezni!!! itt csak valamifele logisztikai kozpontot akartak hagyni minimum emberrel!!! ez a roman szakszervezeteknek koszonhetoen (eddig) nemvalosult meg de varhato!!! csak mivel a foxconn valamier ezt biztosra vette es keleten letesitette a gyarat megis elment!!! igaz nem olyan rossz nekik igy se mert ide sincs olyan messze es a romaniai gyar is igy kozeleb van nekik!!!

  21. Karesz70 Versenyképesség= MUNKA, Ha egy ország nem versenyképes akkor oda nem megy befektető és nem teremt munkalehetőséget! Ha egy ország versenyképtelenné válik akkor az addigi befektető bezárja a gyárat és tovább áll! Ezt kéne megérteni. Ha nem vagy versenyképes akkor elvesznek a munkalehetőségeid.

    Lásd Komárom esetén a Foxconn. Tovább állt oda, ahol még alacsonyabb a munkabérigény.

  22. szegyen ha egy orszag azzal buszkelkedik hogy versenykepes de azon az aron hogy eladja a sajat polgarait illetve “odadobja a farkasoknak”!!! biztos hallottad mar hogy minden orszag olyan gazdag amilyen gazdagok a polgarai!!! ez a helyzet senkinek se jo mert ha kicsi a ber kisseb a fogyasztas (ugyebar ha nincs mibol akkor nemkoltok) es ez a kereskedoket is kemenyen erinti!!! igaz a multi uzletlancok “olcsobbak” de milyen aron!!! a rossz minoseg gyenge szo es ha valamit az itteni termeloktol is arulnak azt sza..t-hug..t veszik toluk!!!
    arrol nem is szolok hogy mekkora kulombsegek vannak budapest es a regionk kozti berekben es megjobban az orszag keleti resze kozt!!!
    ha meg annyira azt akarjak hogy a polgarok ilyen modon “segitsek” az orszagot akkor maguktol kellene kezdeni es a sajat fizetesuket is rendessen csokkenteni!!! na de azt varhatjuk!!!

  23. Karesz70- a minimálbér jelentős emelése, csökkenti egy ország versenyképességét. Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy a politika megoldja az északi ipari parkok vitáját. Az előrejelzések szerint szlovákia versenyképessége csökkenni fog az adóemelés miatt. Magyarország a reformoknak köszönhetően egyre vonzóbb lesz. Ilyen helyzetben felelős politikus nem emel minimálbért. Azzal többet ártana.

    Viszont van egy érdekes Jobbikos javaslat. Meg kéne fontolni. Nézd meg a Szebb jövőt Komárom bejegyzést!

  24. no azert aki igazan csak segelybol el(degel) jar-e nyaralni!!! itt most a normalis elotte munkabol elokre gondolok akik elveszitettek allasukat es nem a spekulansokra gondolok!!! szegyen ha egy orszag megengedi hogy mindenfele spekulans “munkaadok” a dolgozok kizsakmanyolasabol (profan szo de sajnos itt ez az igazsag) gazdagodjanak meg es abbol jarjanak egzotikus nyaralasokra holott az ehberert dolgozoknak meg a balatonra se telik!!!
    a kormany tehet ez ellen de nem a szocialis csokkentesevel hanem a minimalber emelesevel es jobb a dolgozokat vedo intezkedesekkel!!!

  25. Karesz70- kormány egy határozattal nem emelheti meg a magánszektor munkavállalóinak bérét, viszont megnyírbálhatja a szociális juttatásokat, ezzel mukavállalásra kényszerítve azokat akik otthon segélyen élve járnak nyaralni.

  26. ahogy ezeket ismerem nem a szar fizeteseket fogjak emelni hanem a szocialist csokkenteni!!! miniszteri illetve allamtitkari fizetessel nem gond masokat ehberert dolgoztatni!!!

Comments are closed.