Érdekes szórólap került ma a kezembe.  Sok időt töltök a Fidesz Jókai téri info pontján.  Érdekes információkhoz  és tapasztalatokhoz jut ott az ember. Folyamatos téma sz Mszp és a Fidesz viadala. Nem kerülnek el az idősebb korosztály beszólásai – mi ez a szemét itt-sem  . Ez sajnos már hozzá tartozik a mai  Magyarország politikai “kultúrájához”. Az eddigi beszélgetések kapcsán még soha sem került szóba, hogy a két nagy párton kívül a Jobbik Magyarországért Mozgalom  is  beszáll a versenybe a komáromi képviselői helyekért. Ma épp az ő szórólapjuk jutott el hozzám. Meglepő de két nő is szerepel a listán. Miután a demokrácia egyik pillére az információkhoz való szabad hozzájutás, ezért én is teret adok képviselő jelöltjeik bemutatkozására. Bővebb információkat a  jelöltekről és a körzetekről a képre kattintva szerezhetsz.


A szórólap konkrét tartalma illetve a program is nagyon közel áll a legtöbb ember igényeihez. Miután csak a 3. választókerület jelöltjének Kurucz Zsoltnak elképzeléseit kaptam kézhez (postaládába), így csak erről tudok véleményt alkotni. Zsolt számára nagyon fontos az egykori Gyermekváros területének bekapcsolása a város vérkeringésébe. Ezzel biztosan egyetért a legtöbb Csillag lakótelepen lakó. Talán egyetlen indulóként sűrítené a helyi közösségi közlekedést. A járművek követési idejét 30 percre sűrítené ezzel egyszerűbb és jobban tervezhető téve az utazást. Szintén javasolja Komárom két városrésze közt autóbuszok indítását 60 percenként ezzel biztosítva a város lakóinak egyszerűbb kapcsolattartási lehetőségét.

Érdekes felvetésnek tartom az Ipari park vállalkozásainak  egyedi adózásáról felvetett elképzelését is. Zsolt javasolja azon vállalkozások iparűzési adójának csökkentését, amelyek bizonyíthatóan 80 százalékban komáromi állandó lakhellyel rendelkező munkavállalókat alkalmaznak. Amennyiben Zsolt itt szintén Komárom teljes  (Észak, Dél) lakosságára gondol, ezt csak helyeselni tudom. Közismert, hogy még a gazdasági fellendülés idején több alkalommal előfordult, hogy a Foxconn az Északi városrész munkavállalóit Nyírségi illetve erdélyi dolgozókra cserélte, azok alacsonyabb munkabér igénye miatt.

13 hozzaszolas a “Szebb jövőt Komárom” bejegyzeshez

  1. Aki tartalmas,színvonalas fórumon szeretne hallani a JOBBIK prgramjairól, ajánlom :
    Oroszlány – Vona Gábor lakossági fóruma
    2010-09-24 17:00

    Tatabánya – Vona Gábor lakossági fóruma és Fehér Virágok koncert
    2010-09-24 19:30

    “Komárom”-köszönjük a bíztató szavakat a 2 női jelölttel kapcsolatban:)
    ha jól tévedek ,az LMP -nek is kettő van.

  2. Az ídő rövidsége végett nem hiszem hogy lesz fórumunk. De mindenképpen a kampány vége előtt meg fog
    jelenni a legújjab Kakastoll címü ujságnk és abban elég sok mindenre választ fognak kapni az érdeklődők

  3. Üdvözlök minden kedves látogatot. Kurucz Zsolt vagyok ha a felvettet témáimmal bármi féle kérdés felmerűlne szívessen válaszolok vagy akár egy személyes találkozó is szóbajöhet részemről

  4. karesz az iparűzési adó(önkormányzati) csökkentése a vállalkozás számára többlet profitot jelent, hiszen ezt már betervezték a költségeikbe. Ha megkérlek, hogy 100 eur adókedvezményért cserébe adj a dolgozóknak 50 eur plusz fizetést, az neked nem jelent megtakarítást, hiszen a munkabér növelésének adó és járulék vonzata is van (állami adó). Arról meg ugye nem is szólva, hogy a helyi adók az önkormányzati bevételek jelentős részét képezik.

    Tehát a munkaerő csoport kiválasztásának kikényszerítésére használható, de bérnövelésre nem !

  5. nos ezzel az adocsokkentessel befolyasolhatna!!! ha az lenne a feltetel hogy foleg iteni dolgozokat foglalkoztasson normalissab berert !!! ez olyan lenne mindha a sajat lakoknak (valasztoknak) a beret dotalna!!! de mar csak megeri torodni a sajat polgaraikkal!!!

  6. erdekes ez a ipari parkot erinto javaslat!!! ez talan segitene abban hogy a cegek sajat munkasokat vegyenek fel es ne mindenfele spekulans jott-ment munkakozvetito ugynoksegeken keresztul!!! ha meg belelenne vonva a javaslatba az is hogy normalissab berezes is mind az ado csokkentes lehetosegenek a feltetele akkor csakis a jobbiknak szoritanak!!!

Comments are closed.