Ma reggel egy érdekes hívást kaptam. Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet arra a városban  terjedő hírre, miszerint Slota úr legutóbbi látogatása során felvetette, hogy a kedvenc szobrát a Kossuth téri körforgalom közepére kéne áthelyezni. Ez a hír nem lepett meg. Én már pár éve felvetettem, hogy a Kossuth téren állítsunk fel egy Kossuth szobrot. Nincs és nem is volt semmi kifogásom a megvalósított Szent István szoborral kapcsolatban, de Kossuth terünk már volt/van. Nem lett volna logikus oda felállítani egy Kossuth lovasszobrot? Amikor először felvetődött a körforgalom megépítése, már akkor javasoltam, hogy annak közepébe jó volna a tér névadójának szobrát felállítani.  A cirill szoborral kapcsolatban nemrég végzett egy nem reprezentatív felmérést GEROJ. Ennek eredményeként megállapíthatjuk, hogy a szavazók többsége ott hagyná a szobrot ahová azt engedély nélkül elhelyezték.

Kapcsolódó témák:

Turul és Cirill a kampányban

Körforgalom

8 hozzaszolas a “Hír vagy rémhír?” bejegyzeshez

  1. Komárom, hát ebben olyan biztos nem lennék, már ami az engedélyezést illeti. Az I. osztályú utak – még a városokon átvezetők is – a Szlovák Útkezelő Vállalat kezelésében vannak, tehát állami tulajdont képeznek. A körforgalom is tehát állami engedéllyel és beruházással készül.

  2. Városi közterületről van szó. A város hatáskörébe tartozik a névadás és az építési engedély kiadása is!
    Böröczky úr, ha ez az info tényleg valós BASTI nagyon vágja maga alatt a fát főleg így választások előtt.

  3. Attól tartok, nem rémhír. Állítolag már neve is van a kereszteződésnek: “Krizovatka národov”. Szerintem ott borzalmasan mutatna, meg azt sem gondolom, hogy közlekedésügyi szempontból ez elfogadható lenne. Ámbár, ismerve a jelenlegi helyzetet, bármilyen törvényt, akár a KRESZ-t is meg lehet változtatni…

  4. ezt a hirt en is regisztraltam!!! de a masik meg erdekesseb volt!!! az amit a meciar mondott!!! mert eszembe jutott hogy regebben pont az mkp mondta azt hogy ha egy masik uj kisseb szobor lenne es nem ez akkor annak az elhelyezeset meglehetne oldani!!! de azt nemmondtak hogy a meciarral is targyaltak rola!!!

Comments are closed.