r hosszabb ideje téma a Holt-Vághoz vezető út melletti lakópark. Kicsit kutattam az interneten. A legfrissebb fellelhető információk szerint  a lakóparkot a pozsonyi székhelyű Tenzona Invest tervezi megvalósítani 34 hektár alapterületen. A tervek szerint már ez év elején megkezdenék a közművesítést. Az év közepén a családi házak építésére alkalmas telkek értékesítését és az év végén megkezdődne a bevásárlóközpont kivitelezése is. A Bevásárlóközpont alapterülete eléri a 10 hektárt. A Terv tartalmazza az I Ltp-ről a  Singellőbe vezető vasúti átjárónál kialakítandó körforgalmi csomópont  megvalósítását, ezzel megkönnyítve ott az áthaladást. A tömegközlekedés fejlesztése is bekerült a projektbe, ezzel örömet okozva a II. ltp lakóinak, mivel a pár éve megszüntetett  két megálló visszaállításra kerül. A területen 3-4000 ember találhat lakhatási lehetőséget. Nem értem viszont, hogy a terv a negyed megközelítését miért nem az egyenes nyomvezetésű Építők (Budovatelská) utcáján keresztül javasolja  kivitelezni, amikor az biztonságosabb és szükség esetén akár 2×2 sávosra is bővíthető. A terveken javasolt Diófa sor kanyargós és a vasúti aluljáró miatt nem bővíthető. Sajnos a város honlapján elég sok a sehová nem mutató link, amely megnehezíti a keresést.

A tervezett lakópark urbanisztikai javaslata  letölthető itt :   NÁDOR LAKÓPARK

A terület térképe letölthető itt Térkép

7 hozzaszolas a “Nádor Lakópark” bejegyzeshez

  1. megprobalok keresni valamit arrol a tervrol amit meg valamikor a 70-es 80-as evekben keszitettek errol akkor meg ha jol tudom sidlisko sever neven hogy ott hogy volt megoldva a varossal levo osszekotes!!!

  2. karesz70- logikusabb egy pihenőövezetet ilyen célra hasznosítani, mint Ipari területként. Engem az érdekel, hogy rajtam kívül felmerül-e másban is, hogy a megközelítésre az Építők utcáját kéne meghosszabbítani.

  3. kivancsi leszek hogy lessz-e belole valami mert ez mar a mult rendszerben is szerepelt a varosfejlesztesi tervekben!!! egy 30 eves (vagy tobb is) tervnek mar illene megvalosulni!!!

  4. Abraka- igen ez a logikus. Mindkét út a pozsonyi főútba csatlakozik, csak az Építők utcája egyenesen. Célszerű lenne a vasúti sínek alatt átvezetni. Az út magában elég széles de szükség esetén gond nélkül szélesíthető. Nem szabad elfelejteni, hogy “Nádorváros” bevásárlóközpontjába bizony kamionnal viszik majd az élelmiszert.

  5. Aki szeretne a város dokumentumai közt kutatni a témában annak felhívom a figyelmét arra, hogy ott a tervet a következő név alatt találja: ” Városfejlesztési tanulmány – Nádor utca 017k

Comments are closed.