Újabb két márkabolt zár be.


Ma és holnap újabb két márkabolt búcsúzik a komáromiaktól. Mindkét bolt majd  egy évtizede várta kedves vásárlóit.  A ma búcsúzó cipőbolt a Nádor utca elején található. Az első drágább cipőket is árusító cipőbolt volt a városban. A másik bolt a Jókai utca és a Klapka tér sarkán található Navigátor. Ők holnap várják utoljára a márkás sportruházatot kedvelők látogatását 70% kedvezménnyel. Mindkét üzlet érdekes színfoltja volt Komárom belvárosának. A Márkaboltok megszűnése mellett jó hírként hat, hogy egy Klapka téri kínai bolt is lehúzza a redőnyt. Mindkét márkabolt komáromi vállalkozó tulajdonában volt.  Lassan kihal a belváros. Már többször leírtam, hogy  véleményem szerint a városvezetés rossz döntéseinek köszönhető a belváros leépülése.  A városvezetés állandó óckodása a bevásárlóközpontoktól ide vezetett.  Régi bölcsesség, hogy ahol megél 5 bolt ott a hatodik  és a hetedik is megfog viszont ahol nincs, oda nem települ újabb sem. Az üzletek vonzzák egymást és csak egymás társaságában hoznak hasznot. Dunaszerdahelyen a bevásárlóközpontok öszpontosítása miatt egyre több üzletlánc telepszik meg .  Talán ott tudatos városfejlesztés folyik és szakemberek döntenek. ..

Kapcsolódó témák:

Bevásárlóközpont

Parkolás vagy politika?

Újabb üzletbezárások

12 hozzaszolas a “Újabb két márkabolt zár be.” bejegyzeshez

  1. a komaromiak nagy resze ehberert gurizik a deli ipari parkban vagy munkanelkuli ugyhogy sokan az arkadba csak setalni kirandulni jarnak egy kis “plaza filingre” amit a tv-ben latnak de az uzletekben nagy forgalmat nemcsinalnak!!! ismerek sok ilyet akik eleg gyakran gyorbe mennek de egy mc donaldos burgeren esetleg itt-ott mozijegyen kivul masra nemkoltenek!!!

  2. komarom azert szerintem ha munkahelyteremtesrol van szo akkor annal jobb celra nem lehet felhasznalni egy teruletet!!! annal esetleg csak a lakasepites lehetne jobb cel de ott az a kerdes hogy kinek mert ha az embereknek nincs penzuk akkor nemtudjak megvenni illetve ha elkoltoznek mashova ahol van munkalehetoseg akkor nem lessz kinek eladni!!! ami a plazat illeti irtam hogy nemvagyok ellene de az hogy pont ket markas dragabb cuccokat arusito uzlet csukott be azt jelenti hogy az embereknek nincs penzuk az olyan termekekre es azon a plaza se segit attol meg nem lessz tobb penzuk az embereknek es a plazakban pont az ilyesfajta uzletek vannak!!!

  3. Abraka- ami a gyárakat illeti ott már érdemes megkérdezni bastit, mert az ide települő befektetőknek az állam ad adókedvezményt és vállal hitelgaranciát a befektetéseikre. Tehát neki mint parlamenti képviselőnek lett volna beleszólása. Most kerül képbe közlekedési infrastruktúra. Ha az általad javasolt-szerintem jobb célra is használható- Újvári úti ipari park felépült volna, gondot okozna az áruszállítás. Komáromhoz közel van az M1 sztráda, de pillanatnyilag Komáromból megközelíthetetlen Biztosan neked is van pár vállalkozó ismerősöd akinek nem kis anyagi veszteséget okoz a 50-60 km kerülő. Hiába vagyunk az autópályától 8 kilométerre.

  4. Abraka- én itt most 3 bevásárlóközpontra gondoltam. Ha jól tudom helyi vállalkozó is szeretett volna plázát építeni a Vág híd után az autószalonok mellett.

  5. Idézet: Komárom szerint:
    2010. március 31. szerda 09:17-kor

    abraka- ez igaz, de eddig 3 befektetővel nem tudott a város megegyezni. Ez az eredmény! (vége)

    Ez igaz, de ki, kik a hibások, Komárom környékén rengeteg jó terület van, több mint Zsolna környékén, ott meg tudták ezt oldani, mi nem tudjuk. Vagy Nyitrán a dimbes-dombos területein több jó terület van, mégis mennyi befektetővel meg tudtak egyezni.

  6. Valamelyik nap kérdezték tőlem, hogy mit épitenek a Nyitra felé vezető útnál, mert kivágták a fákat az Izsa felé vezető út mellett. Tudtok róla valamit?

    Illetve a komáromi lapokban mondta Basti hogy tárgyalnak egy céggel aki 500 embert tudna foglalkoztatni..Na ez is érdekelne..

Comments are closed.