A város haldoklik, a civilek felélednek


A  közösség érdekében végzett önkéntes  munka éve van, amely soha nem látott iramban söpör végig Komárom városán. Emlékművek, emlékhelyek újulnak meg, száz facsemete került kiültetésre. Népszerűnek bizonyultak szemétszedő akciók. Én őszintén bevallom nem hittem volna, hogy ilyen sikeresek lesznek .  Sajnos egyre több kritikus hang hallatszik ki a Városi Hivatalból , ahol nem  nézik jó szemmel a civilek kezdeményezéseit. Ez számomra kicsit érthetetlen, hiszen ha a város rossz anyagi helyzete nem teszi lehetővé emlékhelyek , közterületek rendezését, akkor véleményem szerint minden ingyenesen dolgozó szorgos kezet örömmel kéne fogadni. Sajnos mindenki politikai hátteret keres az önkéntes munka mögött. Túl kéne már lépnünk ezen. Nem az a kérdés, hogy a város Északi vagy Déli részén, vagy épp kinek a szervezésében, támogatásával  történik egy a város javát szolgáló rendezvény, hanem az, hogy mindannyiunk érdekét szolgálja. Mint a képen is látható a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja szervezésében rendezett akció keretében, a közelmúltban megszépültek az Európa Udvar padjai. A hétvégén  Kézről kézre címmel jótékony célú cserebere  zajlik majd a Református Lelkészi Hivatal udvarán, ahová bárki elviheti megunt, de mások számára  még használható gyermekjátékait és háztartási cikkeit. Bízom benne, hogy a civileknek köszönhetően meg fog változni a város és egy boldogabb élhetőbb város valósulhat meg a mi munkánknak köszönhetően!

Az önkéntesek nem szeretik a médianyilvánosságot, mert ők nem azért teszik, hogy lássák őket. Én viszont úgy vélem, hogy kiemelten fontos bemutatni mindazt amit önkéntesek tesznek saját lakókörnyezetük védelmében! Ha a szomszéd meglátja, hogy én lehajolok mások eldobott szemetéért , legközelebb talán ő is megteszi ugyanezt.

(Foto: Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja)

Egy hozzaszolas a “A város haldoklik, a civilek felélednek” bejegyzeshez

  1. A város már nem haldoklik,meghalt!Viszont kik a vájunál azok nem rágodnak a drágulásokon,meg a káoszon,hisz abbul jo”n a profit.Zálogházban vala slopákia,eladva vala minden ember ,henger.Hiába vala befestve a pad ha az ember anyag elapad.

Comments are closed.