Komárom Fürdőváros lehet


Komoly erőfeszítéseket tesz Komárom Déli városrészének vezetése annak a célnak az elérésére, hogy a város rövidesen ismert fürdővárossá lépjen elő. A kemping keleti részén épülhet meg  2013 végére Komárom új 100 szobás négy csillagos gyógyszállója. Az előkészítési munkák nagy ütemben folynak. A megvalósíthatósági tanulmányt még a tavasszal elkészítik.  A gyógyszálló mellett egy hagyományos szálloda is megvalósulhat . Erre a városban tevékenységet folytató ipari jellegű vállalkozások igényeinek  kielégítésének céljából lenne szükség. Lehetőség nyílna konferenciák megrendezésére is. Természetesen az itt megszállók is igénybe vehetnék a gyógyfürdő szolgáltatásait – mondta el Toth Boldizsár, a Komáromi tv kérdésére.

Az új szállodák megépítése mellett nagy hangsúlyt fordítana a gyógyfürdő műszaki állapotának javítására  is. Még az idén teljesen megújulnak a fürdő vizes blokkjai és a beléptető rendszer. Nagy gondot okoz az öltözők állapota. A jelenleg rendelkezésre álló helyiségekben nincs lehetőség egy megfelelő színvonalú öltöző kialakítására, nincs hely megfelelő számú öltözőszekrény elhelyezésére. Erre jelentene megoldást egy új, fogadóépület felépítése.

A beruházás értéke eléri a 6-8 milliárd forintot. Komárom város Déli részének önkormányzata kifejezte azon szándékát, hogy jelentős anyagi forrásokat fordít arra, hogy Komárom komoly fürdővárossá váljon.


Komárom város Északi testülete  a holnapi napon tárgyalja majd az idegenforgalmi bizottság javaslatait. Valószínűleg felmerül majd a komáromi strand témája is.

[stream provider=video flv=x:/www.komarom.org/kep/hotel.flv img=x:/www.visitors.hu/lib/fckeditor/editor/filemanager/browser/default/connectors/php/data/upload/Image/Komarom_Gyogyfurdo_gyermekmedence.jpg embed=false share=false width=640 height=360 dock=true controlbar=over bandwidth=med autostart=false /]

[wposflv src=https://www.komarom.org/kep/hotel.flv]

 

5 hozzaszolas a “Komárom Fürdőváros lehet” bejegyzeshez

  1. Komárom Megye, tudod északon a cég vezetője feljelenti a bumm fórumozóit, Délen meg az önkormányzat célt tűz ki és fejleszteni akar. Ez hatalmas különbség!

  2. Csak annyit szeretnék hozzáfűzni a témához, hogy MINDENKI SZÉGYELLJE MAGÁT!!! VAN MIT TANULNI A DÉLI VÁROSRÉSZTÕL!!!!! Nem csak a pénzről van itt szó, hanem a gondolkodásról, hozzáállásról, összefogásról…

  3. Nagymester. Tiszteld elojáróid és ok is tisztelnek majd. Mert ovék az ország ahatalom és a dicsosség mindorokkon orokké. Zsolozsmák Konyve. 2’11’

  4. nagymester– várjuk meg a holnap estét. ha minden igaz személycserék lesznek…
    A VII . uszoda sajnos nagyon rossz állapotban van. Ott csak egy teljes felújítás, átépítés segítene, bár úgy tudom a medence mérete nem szabványos sportmedence, ezért nem rendezhető benne hivatalos sportrendezvény. Talán ésszerűbb lenne egy új sportuszodában gondolkodni- Erre nincs pénz- vagy a déli fejlesztéseket támogatva egyszerűen bezárni az uszodát. A gyermekek úszóedzéseit már egy éve a Déli termálban tartják, mert szülők egészségtelennek találták az Északi uszodát – HIDEG VAN !

    Foltozgatni, szerintem pénzkidobás!

  5. Rév -Komáromban vagyis kom-romban romokban az uszoda meg a fu”rdo” de nem ugy az volt városi vezeto”ség ingatlan tályéka,magán ko”rnyzete!Az othoni bazénkák még télen is fu”to”tt vizikét adnak hagy melegeggyenek a melegek az komcsikbol lett kapitalisták elfoglalták ajol fizetett heleket s jol megszedték magukat a kis álláshalmozok.

Comments are closed.