A komáromi Erődváros Íjász SE is megkezdte a téli felkészülést az éves verseny sorozatra. Február 12-én a hideg idő ellenére 4 fős alakulatunk, elindult a Pátyi Lovas Centrumban megrendezett fedett pályás örömíjász versenyen, név szerint Süveg Nóra, Felpéczi Zsolt, Horváth László, és tiszteletbeli tagunk és hű kísérőnk Süveg János.
A Pátyi Téllövés célja, hogy visszahozza a felkészüléshez a kedvet a versenyzőkben a tavasszal induló versenysorozatra, megmozgassuk magunkat, és rászánjuk magunkat a komolyabb edzésre a vadászversenyekhez.
Szerencsére a szervezők megoldották, hogy a 16 célból csak 2 került a lovarda mellé, így csak félig kellett megfagyni. Aki lőtt már íjjal az tudja, hogy kabátban szinte lehetetlen jól lőni, így már az kihívás volt, hogy két pulóverrel, hideg kézzel végig lőjük a 48 kört.
A lovardában a célok jópofa Viking harcosok és állat sziluettek voltak, a távolság 10-12 m, mondhatni könnyű versenynek ígérkezett. Sajnos hamar megmutatkozott, hogy a téli ritka edzésben kijöttünk a gyakorlatból, és a régi tapasztalt versenyzők rutinból elhúztak a mezőnytől.
Ennek ellenére azért jöttek a verseny végére a 8-as, 10-es eredmények. A siker is megvolt, a női ifi tradicionális íjász kategóriában első helyezett lett Süveg Nóra, férfi ifi tradicionális íjász kategóriában 2. helyezést érte el Felpéczi Zsolt.

Jó magam annak is örültem, hogy tartottam legalább a fiatalokkal a pontvadászatot, de a felnőtt versenyeredményektől jócskán lemaradtam.
A délutáni örömíjász gyorsasági párbajban a harmadik körben „elvéreztem” a bukó táblalövéseknél, de ez a versenyszám mindenképpen megszínesítette a programot.
Azt hiszem elmondhatjuk, hogy minden résztvevő jól érezte magát!
A forró teát, zsíros kenyeret és a rendezést köszönjük a pátyi íjászoknak.
Reméljük, az érem vadászat tovább folytatódik.

Március 12-én újra nyílik a szabad edzés az Igmándi Erődben. Aki szeretné kipróbálni ezt a sportot azt szívesen látjuk.
Az edzésekről és az egyesület életéről a www. erodvaros.hu –n olvashatnak.

(LACA)


Laca – meglep a kitartásod. Tudva miként keveredtél az íjászat közelébe. Örömteli, hogy sikerült feléleszteni ezt a hagyományos nemzeti sportott.