A tegnapi sajtóhír felpezsdítette Komárom város lakóit. Stephen Elop, a Nokia Corp. új vezérigazgatója pénteken “jelentős létszámcsökkentést” jelentett be telekommunikációs szakemberek előtt Londonban. Ez természetesen azonnali hírfolyamot indított el. Égtek a telefonok, csipogott a Skype. Mindenki tudni szerette volna mekkora mértékben érinti a leépítés azt az 5500 munkavállalót, aki a komáromi gyárban dolgozva, függ a Nokia jövőbeli terveitől. Belső információk szerint Komáromban csak a menedzsmentet érintheti a költségcsökkentés, ezzel a létszám csökkentése is. Miután a komáromi gyár profilja a termékgyártás és nem a fejlesztés, így itt leépítésre nem kell számítani. Nagyobb elbocsájtás a szoftverfejlesztést végző egységeknél várható. A pénteki bejelentés szerint a Nokia egyebek mellett a Microsoft által mobilkészülékekre kifejlesztett operációs rendszert fogja használni a jövőben készülékeiben saját rendszere, a Symbian helyett. Ebből a kijelentésből is arra lehet következtetni, hogy a leépítés a Symbian fejlesztőit érinti, ők maradhatnak munka nélkül. A Nokia komáromi egységének igazgatója Yrjö Eskola kijelentette, hogy “az új stratégia közvetlenül nem érinti gyártási stratégiánkat, a komáromi gyárban a termelés továbbra is ugyanúgy folytatódik”.

A Bumm azon kérdésére, hogy ez azt is jelenti, hogy nem kerül sor létszámleépítésre, a tájékoztatót továbbító Simai Anna, a Nokia Magyarország kommunikációs vezetője így válaszolt: “Ez a változás közvetlenül nem érinti a gyártási stratégiát, tehát a komáromi gyárat sem, ebbe a létszám is beletartozik.

20 hozzaszolas a “A Komáromi Nokia Marad !” bejegyzeshez

  1. Miazhogy a külsö munkások nem munkások!!!!!!!!!!!!!!!!szerintem ezerszer jobban dolgoznak mint a Nokiás emberek!nagyon sokan vannak még külsösök akik már nagyon rég óta ott vannak köztük én is!nem az számit hogy ki milyen cégtől van hanem ki hogy dolgozik sok külsös köztük én is minőségre megyünk és ugy a darabszámra nem mint egyes nokiások hogy egy müszak alatt 3 blokkal zárják a napot!ez tény!!!!!!ugyhogy szebben is lehetne fogalmazni a mi sorsunkat!aki nem inge ne vegye magára!!!

  2. Mary- igazad van, de jogi értelemben a Kölcsönzött munkaerő nem munkaerő. Tudom, hogy a Nokia törzsgárdájában is nagy átrendezés folyik (lefokozás), de kimutatható elbocsájtásról nem tudok.

  3. Még hogy nem küld el embert?? Hahahaha! A bedolgozó cégek mind el lettek küldve szinte,hiába volt a nagy hablaty duma hogy szmítanak rájuk.Erről ennyit…

  4. De éppen fél éve kezdődtek el a nagyobb elbocsájtások,de a bedolgozó cégek nincsenek bennt a nokia létszámában,így azokat úgy ki lehet rúgni,hogy a nokia nem küldött el embert,mégis vagy 1500-al kevesebb ember dolgozik.

  5. ahhoz képest, hogy a Komáromi gyárban nem emlitenek létszámleépítést elég sok bedolgozócégest küldtek el a napokban. ugyhogy ennyit arról hogy miket ígérgetnek

  6. Megint tévedsz 🙂 Szerinted az emberek nagyrésze hogy csinál saját vállalkozást ? Valahonnan tőkét szerez.Honnan szerzünk tőket ? Pl. elmegyünk dolgozni, és spórolunk.
    Na ez megvan akkor most már csak időre van szükségünk, meg persze ötletekre, illetve egy kis bátorságra hogy a spórolt pénzünket be merjük fektetni valamibe!
    Általában az emberek aki dolgoznak nincs idejük. Nekem ezért szimpatikus ez a hely, mert itt az is van 3 naponta 3 nap ugye, plusz ha szabit veszel ki akkor az már 8-9 nap.
    A lehetőséget kell meglátni, ezt nem lehet tanítani. Ne elégedetlenkedj, MERJ!

  7. A legjobb rossz?Dolgozz fiam a munka nemesítt,építsd a liberál kapitalista káoszvilágot!
    Tudod aki dolgozik annak nem igen van ideje pénzt keresni sajnos ez szollás mondás lett a kapitalizmus nagy részigazsága.

  8. Technikusként dolgozom, diplomával, van egy kis rálátásom a dolgokra köszönöm. Nem azt mondtam hogy ez egy álommunka, hanem azt hogy el lehet menni máshova, ott is lehet dolgozni, és meg lehet nézni milyenek a munkakörülmények. Dolgoztam olyan helyen ahol nem fizettek túlórát, és figyelték hogy nehogy 3 perccel tovább egyél. Elég sok helyen dolgoztam már, az ország elég sok megyéjében. Eddig ez a legjobb!

  9. Prototipus ébredj fel!A do”glo”tt hal uszik csak az árral!A kiszákmányoloink az adoparadicsom és az olcso munkaero” végett idehozták az embergyalázo,emberkínzo ,agymsottá tevo”lágerkontajnereiket ahol szerencsétlen szalagmunkásokat gyártanak akik az éhbérér omlanak o”ssze,hogy az kissé eltolják az életu”k végéig u”ldo”zo” számláik!Vajon tudod é miért szu”lettél le erre a fo”ldre?Gondolod,hogy ezen dolgok a teremtés részei?Ami nem az az csak ideiglenes és árto!
    Az igazság tesz szabaddá nem a munka s fo”leg olyan aminek nincs értéke és becsu”lete!!!!

  10. Mutass még egy ilyen céget !
    Tegnap volt a Kalevala napja, (finn nemzeti eposz), minek jóvoltából finn néptánc, szarvasos díszlet az ebédlőben, illetve Nightwish, Ensiferum, H.I.M, zenék szóltak az ebéd mellé, amely stílusosan Szarvaspörkölt volt eredi gyümölcsmártással, és kapros tört burgonyával!

  11. Prototipus- ha van saját szekrényed…. ezen egykor én is nagyon meglepődtem. A legtöbb ember panaszkodik, pedig egyáltalán nincs rossz helyzetben. A Nokia sokat adott a Városnak. Az ember vágyai természetesen korlátlanok. Engem sokan lehurrogtak amikor megkérdeztem, hogy egy kis faluban végzettség nélküli 40 est ki alkalmazna magasabb munkabérért… Tényleg el kell gondolkodnunk, és saját helyzetünk viszonyításával kell elhelyezni magunkat a világban.

    Vannak elégedett és elégedetlen Nokiások. Nem bennünk, a fejünkben dől el az egész?

  12. Szerintem is örül hogy ott dolgozhatsz! Más örülne hogy kap lehetőséget bizonyítani, meg pénzt keresni. Ismered az a kezdetű ismeretterjesztő leírást, ami úgy kezdődik ha már ha már ettél meleg ételt jobban élsz, mint a emberek 30% -a ??? Ott van vége hogy ha van cipőd, van hol aludnod, és meleg is van, akkor az emberiség 60%-jobban élsz. Ezt tarts szem előtt!

  13. Még a kisgyerekek is tudják,hogy egy pénzorientált alapu világban ,pénzbo”l éllu”nk és nem a munkábol!A tisztességes,becsu”letes munkának nincs ára értéke!!!!!Hiába vala to”bb diplomád amikor az írástudatlan vállalat tulajdonosnak a három elemit végzett fia a fo”no”k!Egy romlo,leépu”lo” ,o”nmagával hasonult,pénzalapu káoszvilág,csak leépu”lhet s nem fel!!!!Zsarnok kapitalizmusban éllu”nk ahun mindent a pénz irányítt mert az a gyilkos fegyver!A harmadik világháborut meg botokkal és ko”vekkel fogjuk vívni erre készu”ljetek!

  14. Minden nézőpont kérdése…örülj hogy van munkád…mert sokaknak nincs…és sose hidd hogy nem lehet a holnap rosszab mint a ma volt…mert lehet…

  15. Hu de nagy dicso”ség és siker!Minden elo”ljárot egy honapig ott dolgoztatnák az kontajnerban ahun megismerkednének az éjjeli mu”szak áldásaival alvászavaraival,klima peniszgyárto,szárittott levego”vel ,napi 4szeri motozással,mu” fény áldásos hatásaival s továbbá az vesekiktato dehidratácio áldásos ko”vek-tekzémenyivel s végu”l az nagy fizetés o”ro”meivel amit egy hártyástáskával hazavihetne a texkooobul!
    Kapitalizmus lágerei,melyek nem veszik figyelembe amu”veltséget,egészségi állapotod,emberi méltoságod.Eszt imádd mert más nincs!Undorítto ,embrerroncsgyárto,láger!!!!!

Comments are closed.