Nyitva tartás Kaufland módra


Érdekes és szokatlan kereskedői magatartással szembesültem pár elszánt késő esti bevásárolni szándékozó társammal tegnap este Komáromba a Kaufland bevásárlóközpontban. A nagy tömeget elkerülendő többen inkább az esti  órákban kelnek útra, megvenni a hétvégére szükséges élelmiszert. Ez, most az ünnepek előtt még hasznosabb. Az említett áruház, este 11-ig van nyitva. Mi  tíz óra előtt pár perccel értünk az élelmiszer áruház  parkolójának behajtójához. Mint a képek is mutatják, a parkoló teljesen sötét volt és kihalt. Életnek nyoma sem volt. Még az áruház nevét jelző tábla is sötét, sőt még a bejáratot is bevásárló kocsik torlaszolták el. ha már eddig eljöttünk, behajtottunk a parkolóba. Ezt látva követett minket  még egy jármű. Kiszállva közös erővel céloztuk meg a bejáratot. Átverekedtük magunkat a bevásárlókocsikon és megnéztük a nyitva tartást feltüntető táblát. Azon egyértelműen 23:00 szerepelt. Az ajtó is kinyílt. Bementünk. Az eladótérben  főként árufeltöltőket láttam, meg egy-két egyetemistát a közeli kollégiumból.  Nyugodtan és kényelmesen bevásároltunk. Aki naponta  jár a Kauflandba az tudja, hogy ez szinte hihetetlen. Azt, hogy az áruház vezetése  nem várt nagyobb számú bevásárlót az is jelzi, hogy csak egy pénztár üzemelt.

Az áruház nem követett el  szabálysértést, hiszen mint a blokk is bizonyítja bejutottunk és bevásároltunk. Igaz, hogy azt a látszatot keltették, mintha zárva lennének de a rámenős pénzt költeni vágyók bejutottak. Viszont elgondolkodtató, hogy a gazdasági válság közepette mennyire etikus és főként kifizetődő a fenti viselkedésmód.

[nggallery id=64]

8 hozzaszolas a “Nyitva tartás Kaufland módra” bejegyzeshez

  1. Lóri- két külön malomban őrölünk. Amit te mosdasz, az tény de sajnos nem bizonyítható. A jelenléti ívekre mindig csak annyit írnak be amennyi a cégnek jó.

    Amiről én írok az megint más. A képeimmel egyértelműen bizonyítható, hogy a Kaufland megtéveszti a vásárlóit. Hogy miért? Meg vagyok győződve arról, hogy az áruházlánc vezetése nem tud a dologról. A helyi igazgató lustasága lehet véleményem szerint a ludas. Az áruház és a parkoló világítását szabályozó időkapcsolót felejthette el utasításba adva átállítatni. Szerintem ez megfejtés.

  2. Nemtudom mia baj a Kauflanddal?!
    Ott dolgozik több ismerősöm, családos ember, akiket 8 órára vettek fel mégis automatikusan 10-et kénytelenek dolgozni. A 2 órát ingyen és naponta. Úgyhogy akinek ez tetszik próbálja ki. A bér 300 E, és nincs éjszakai pótlék sem.
    A 21. században ez igenis rabszolgamunka. Lehet, hogy a fővezér ezekről semmit sem tud(lásd gútai kábelgyár).
    Meg se állnak szegények egész nap, a bunkó bevásárlók meg mindent összehánynak, amiért a melóst cseszik le.
    Fel kellene jelenteni az ilyen céget, de hova??!! Már többször voltak jelentgetve, de semmi sem történt.

    Talán ennyi elég? KNGabesz! Ha nem próbáld ki, mint családfenntartó, megtudnál e élni belőle és hogy te is tűrnéd-e azt a megaláztatást ahogy dolgoznak—2 óra napi ingyen.
    Hali

  3. xy:

    Igen gondolom nem örülnek az xxl műszaknak…az órák összeirásával is lehetnek gondok, nem kell hozzá fantázia…

  4. Túl sok a rizsa, de látszik rajtatok, hogy van eredménye a hosszantartó munkának. A Kaufland normális nyitvatartása este 21.00-ig van. Amíg vannak olyanok, akik túldolgozzák magukat, sajnos a többiek is rá lesznek kényszerítve, mert a munkáltató őket is kötelezni fogja- hidd el nem tolongtak a Kauflandosok ezért az XXL műszakért. A túlórák elszámolásáról pedig szintén biztos tudnának mesélni.
    Gabesz, Te pedig ha így folytatod, lassan kezdheted a vagyonod orvosokra költeni, mert belebetegedsz. Csak légyszíves másokra ne kényszerítsd az ámokfutásod. Aki heti negyven óra munkával nem tudja megkeresni a kenyerét az vagy munkamániában szenved, vagy tehetségtelen és ne folytassa, amit csinál. Ezen is érdemes elgondolkodni.

  5. Hozzátenném: A nyitva tartási időt a bolt határozza meg. Ezt a helyi önkormányzat jóváhagyja. Ezután több hatóság is jogosult a nyitva tartási idő betartásának ellenőrzésére.

    Magyarul XY, te határozod meg, hogy meddig tartasz nyitva. Ez a te szabad elhatározásod, amelyet köteles vagy közzé tenni és betartani. A saját vállalásod be nem tartását komoly pénzbírsággal büntetik.

    A nem frissen sült kenyeret és egyéb péksüteményt valamint zöldséget este 50% kedvezménnyel árulják a Kauflandban épp úgy mint a legtöbb hipermarketben. Lehet hogy tőlem tudod meg de sok rászoruló épp ezért jár este bevásárolni. A reggel sütött kenyérnek este még semmi baja sincs, mégis féláron jut hozzá akinek ez létkérdés. Télen a zöldség is sokat számít-a délután 4 órai ár felébe kerül este.

  6. xy!!! sajnos neked abszolút nem jött le, hogy miről beszél a cikk irója…

    1.Ha valaki azzal reklámoztatja magát hogy nyitvatart este 11-ig, akkor azt láthatóan tegye, hogy egyértelmű legyen hogy nyitva van, nem ilyen sunyi módon.
    2.Akik az áruházban dolgoznak, nem rabszolgák mert fizetést kapnak érte, éjjeli munkáért valószinűleg pótlékot is.
    3.Én mint szabadúszó vállalkozó az egész napos rohangálás intézkedés után (sokszor 5.00-22.00ig kb. ) ha nem tudnék bevásárolni hosszabb nyitvatartással rendelkező áruházban (most kaufland, vagy tesco ) akkor éhen is halhatnék…

    Tehát ha valaki nyitva van, akkor azt úgy is tegye hogy az úgy is nézzen ki hogy nyitva van!!

    P.S.: nekem a munkahét már vagy 6 éve hétnapos, szabadom húsvét, karácsony, újév…kb.4-5 nap egész évben…Na? Akkor rabszolga vagyok?

  7. XY- Itt az a gond, hogy teljesen sötét volt minden és a bejárat el volt torlaszolva. Azt a benyomást keltették mintha zárva lennének. Akkor miért is vannak nyitva??? Nem éjjel hanem a nyitva tartási időben jártunk ott. Miután megvolt a bevásárlás a Hypernova, Family center mellett mentünk el. Mindkettő ki volt világítva, pedig már zárva voltak.

    A rabszolgamunka? Mindenki szabadon választhat munkahelyet. Mi sem unalmunkban mentünk este 10 kor bevásárolni. A színházban -ahonnan jöttünk- dolgoztunk addig, reggel 6-tól. Minden viszonylagos.

  8. Érdekes és meglepő emberi magatartás az, hogy valakinek az a legnagyobb problémája, hogy milyen díszletek közt kapja meg azt , amit akar– mert a számla bizonyítja, hogy csak összejött. Bele lehet gondolni abba is, hogy azok a melósok, akiknek a meghosszabbított munkaidő miatt be kellett menniük szombat éjjel, mennyire örülhettek. A kényelmességünkkel egymásnak generáljuk a rabszolgaságot és lassan már az sem lesz fura, ha a munkahét hét nappá válik. Egy kérdés: az nem volt baj, hogy a pékáru pultnál már nem volt semmi friss és meleg a kenyér? Javasolni kéne a Kauflandnak, hogy legközelebb az éjjeli bevásárlást a parkolóban ünnepi koncertsorozat, tüzijáték stb. kísérje.

Comments are closed.