Bőgőshajó rajzpályázat eredményhirdetés


Komáromban, a koppánymonostori Mag-házban rajzpályázat eredményhirdetésére került sor pénteken 11 órakor. Cságola Márton a nyári hagyományőrző tábor résztvevői által készített rajzokat mutatta be a közönség előtt. A rajzok témája a Jókai Mór: Az aranyember című művéből ismert bőgős hajó (gabonás) volt.  A pályázatra 11 alkotás érkezett. Ebből Bóday Pál és Dr. Visnyei Balázs hajótörténész négy pályaművet díjazott. Két első helyezett, és két különdíjas született. A díjazottak: Szabó Orsolya (Tatabánya), Péter József (Komárom) valamint Gaál Eszter és Horváth Antónia (Komárom). A díjátadón elhangzott, hogy 2011-ben is lesz hagyományőrző-hajóépítő tábor. Több éves kutatás után Bóday Pál újra akarja építeni barátaival “az arany ember”, Tímár Mihály bőgőshajóját, valamint a Komáromhoz ugyancsak köthető piszkés ladikot. A hajótörténész szerint, ha elkészülne a legendás Jókai Mór regényben szereplő gabonaszállító hajó, az akár ismét a nemzet szimbólumává is válhatna. Komáromban, a koppánymonostori Mag-házban rajzpályázat eredményhirdetésére került sorpénteken 11 órakor. Cságola Márton a nyári hagyományőrző tábor résztvevői által készített rajzokat mutatta be a közönség előtt. A rajzok témája a Jókai Mór: Az aranyember című művéből ismert bőgős hajó (gabonás) volt.

A pályázatra 11 alkotás érkezett. Ebből Bóday Pál és Dr. Visnyei Balázs hajótörténész négypályaművet díjazott. Két első helyezett, és két különdíjas született. A díjazottak: SzabóOrsolya (Tatabánya), Péter József (Komárom) valamint Gaál Eszter és Horváth Antónia(Komárom).
A díjátadón elhangzott, hogy 2011-ben is lesz hagyományőrző-hajóépítő tábor. Több éveskutatás után Bóday Pál újra akarja építeni barátaival “az arany ember”, Tímár Mihály bőgőshajóját, valamint a Komáromhoz ugyancsak köthető piszkés ladikot. A hajótörténészszerint, ha elkészülne a legendás Jókai Mór regényben szereplő gabonaszállító hajó, az akárismét a nemzet szimbólumává is válhatna.

Köszönet Zitának a beszámolóért és a képekért!

[nggallery id=65]