A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében kapott anyagi támogatást Komárom északi és déli része a kerékpárosok számára kialakított útszakasz bővítése céljából. A Vág-Duna partján meglévő utak felújítására és a töltésen új utak kiépítésére is sor kerül. Az útszakasz a Szent Borbála hajóétteremnél kezdődik. Kikerüli a Vág hídjának forgalmát, alatta húzódik, majd egészen a Holt-Vág végéig, Kabátfaluig folytatódik. Megkerüli a Holt-Vágot és visszacsatlakozik a Vág-parti szakaszra – mondta el Bastrnák Tibor az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

A kerékpárút négy méter szélességű lesz, szegélyekkel kirakva. Emellett a közvilágítást is kiépítik az egész szakaszon, és szemétkosarak is kikerülnek. A kerékpárosok mellett a görkorcsolyások is jól kihasználhatják majd az útvonalat. A forgalom a Vág partján teljesen megszűnik, csupán egy 200 m-es szakasz lesz elérhető az autósok számára, ahol a Singellő irányából megközelíthetik a “Csónakházat”. Felújítják a Singellő irányából húzúdó bevezető utat is, amely a vasúti híd mellett ér a vízpartra. A projekt részeként a VI. bástya mellett kibontott fal is megújul.

A magyarországi útszakasz tervezett összköltsége 425 ezer euró  fölött volt, míg a szlovákiai részen több mint 1,427 millió euró szerepelt a tervekben. A közbeszerzés folyamán sikerült megspórolnunk közel 300 ezer eurót, így a végső összköltség a tervezett 1,852 ezer euró helyett 1,546 ezer euró lesz.  Az északi részen 7,03 km, a déli részen pedig 1,33 km bicikliutat alakítanak ki.-Bumm


Örülök, hogy sikerült  Komárom két részének közösen pályázva Uniós támogatáshoz jutnia. A Vágmenti kerékpárút gondolata nagyon pozitív és sok örömet okoz majd a hétvégi kiránduló családoknak. Mindenképpen hasznos beruházásnak tartom, de nem kéne elgondolkodni egy városon belüli biztonságos kerékpározást biztosító hálózat kiépítésén?? Kedves képviselőink, melyikük engedné el gyermekét kerékpárral iskolába vagy a Benéből a belvárosba kerekezni?  Ugye senki!? A gyalogosok  többsége is megértő a szabálytalanul a járdán kerékpározókkal, mert átérzi helyzetüket. A rend őrei már nem mindig.