Garázda fiatalok Komáromban


Nem tudtak uralkodni magukon a fiatalok kedden hajnalban Komáromban, törtek, zúztak fákat döntöttek ki a Molaji városrészben. Hajnali fél 4-kor riasztotta a Rendőrséget a településrész önkormányzati képviselője, mondván ismeretlenek valóságos ámokfutást rendeztek a környéken.

Kukákat borogattak fel, ablakokat törtek be, egy használaton kívüli étkezde ablakában még az a fadarab is benne volt, amellyel az üveget összetörték. A rendőröknek csak a nyomokat kellett követniük: kitördelt facsemeték, összetört szobrok, felborított konténer, kidöntött csúszda és kerítés az óvodánál és földön fekvő utcanevet jelölő táblát hagyott maga mögött a dühöngő csoport.

Az adatgyűjtés során helybéliek kerültek a nyomozók látókörébe. 3 fiatalkorút és egy 21 éves fiatalembert kerestek, akiket reggelre előállítottak csoportos garázdaság megalapozott gyanújával. A 2 lány és 2 fiú elmondta, hogy az éjszaka folyamán együtt italoztak. Egyikük az utcaneveket jelölő táblákat döntögette ki, mondván gyűjti azokat. Az egyik lánynak az üveggel volt problémája, minden üveget ütni akart.

Az óvodához érve a játékokat sem kímélték. Először hintázni akartak, de nem fértek bele az ülésbe. A csúszdával is hasonlóképp jártak, azt, mivel használni nem tudták, felborították.

Reggelre mind a 4 fiatalt elfogta és előállította a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Ellenük rongálás és csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanújával indult eljárás.

(KEM RFK)