Tiltakozzunk az arrogancia ellen!


2010 július 4.-én és 5.-én reggel 8.00 és este 18.00 között tiltakozást tart Bósza János polgármesterjelölt, Komáromban a Kossuth téren az új körforgalom mellett. Az erre a célra lefoglalt 225 m2 területtel próbálja megakadályozni   Szlovákia nemzeti ünnepén- Cirill és Metód napján- az ünnep névadóit ábrázoló szobor elhelyezését. Miután ma hivatalosan bejelentette a demonstrációt, így a rendőrkapitányság már nem hagyhat jóvá egyéb rendezvényt az említett területen.


Ezzel a törvényes módszerrel próbálja  megakadályozni az államhatalom törvénytelen szoborállítási szándékát. Miután alig egy hónap alatt ez már a másodig engedély nélküli szoborállítás, amellyel szemben a helyi hivatalok tehetetlenek, más demokratikus megoldást kellett választani.  A tegnapi bejegyzésemből kiderült, hogy egyik hivatal illetve állami szerv sem rendelkezik információval a szoborról, így hivatalos eljárást sem tudnak senkivel szemben kezdeményezni. Tény, hogy a körforgalom közepén jól kivehetően egy szobortalapzatszerű építmény magasodik, amely nem szerepel sem az építési, sem a közlekedési hatóságok által jóváhagyott terveken, de pillanatnyilag nem bizonyítható, hogy szoborállításról lenne szó. A kivitelező állítása szerint egy kisebb építészeti módosítás történik, amely nincs hatással a kiadott engedélyekre. A “kis” módosítás 100.000 euróba kerül.

Ismételten szeretném hangsúlyozni, hogy az erőszak és a jogellenes magatartás miatt tiltakozunk. Amennyinek a helyi szlovák közösségnek, vagy annak kulturális  szervének igénye lenne egy emlékhely kialakítására, akkor arra lenne békés és törvényes megoldás. Az említett szobor elmozdítását nem támogatják  sem a helyi magyarok sem a szlovákok.  Miután engedély nélkül elhelyezett tárgyról van szó a város vezetése megpróbált méltó helyet találni a szobornak. Az ősszel  tárgyalások folytak a helyi szlovák gimnázium vezetésével, amely örömmel fogadta azt a javaslatot, hogy az iskola előtti kertbe kerüljön át a balesetveszélyesen egy épület homlokzatán álló szoborcsoport, de mivel sem a szobor, sem a szlovák kulturális egyesület székháza -amely homlokzatán áll a szobor-nincs komáromi tulajdonban, nehéz egyességre jutni.

Fontos megjegyezni, hogy egy engedély nélkül, erőszakkal felállított szobor újabb és ismét engedély nélküli áthelyezéséről van szó!

Megjelent a barikad.hu-n is.

50 hozzaszolas a “Tiltakozzunk az arrogancia ellen!” bejegyzeshez

  1. hm,hm, nincs szavam, de mit is akarunk,ez van, a Kossuth téren van egy szobor ,sőt a körforgalom közepén,amely minden jóváhagyás nélkül,odakerült, hol vannak a törvények?
    Hol van a biztonságos közlekedés betartása,hisz ez a valami el vonja a söfőrök figyelmét?Mert csodálkoznak rajta , hogy mi a fene ez.Nem értik, hogy mit akar ott a kettő jó ember,hm,hm…. . És ha karambol történik?Talán kibeszélés lesz,hogy : “Hát ,én néztem a szobrot? ” Lehetséges,mert el vonja a figyelmet…, és ha ez a baleset halálos lesz ? Kit terhel a felelőség??????………….

  2. Kedves Komárom! Talán nem a legalkalmasabb hely ez erre, de tudnál nekem adni egy elérhetőséget? Egy esetleges bannercsere ügyében szeretnék veled konzultálni. (Sajnos az oldalam magyar szerveren van, így a felvidéki látogatókért erősen meg kell küzdenem…)

  3. most jövök a városházáról, ahol Weszelovszky irodavetővel, kérésére pontosítottam a bejelentésemet, ami semmi plussz hiányolható lényegi dolgot nem tartalmazott, mert az összes a törvény által előírt feltétel már teljesítve volt, csak egy mondattal lett megtoldva, pontosítva lett a város kérésére, hogy mi fogjuk biztosítani a helyet megfelelő létszámú rendezővel, ami szerinte a rendőrség irányába fontos közlést jelent. Kérését a gyülekezés lebonyolításának az érdekében teljesítettem és így már semmi akadálya sincs, hogy a rendezvényünket vasárnap és hétfőn megtarthassuk. Azt is megtudtam, hogy senki más a mai napig nem jelentett be gyülekezést ugyanerre a helyre, így senki másnak nincs joga azon a helyen egészen keddig bármiféle megmozdulást tartania, csak nekünk van törvényes jogunk. Állítólag tegnap óta az útkezelő vállalat terveiben már hivatalosan is benne van a szoborcsoport áthelyezése, gondolom avégett, hogy a szobrot ők maguk helyezhessék át törvénysértő módon.

  4. a buum.sk-ról:
    Idézet
    Péntek délelőtt vigyázó szemetek a körforgalomra vessétek. Akkor lesz a szoboráthelyezés.
    Gagyilovag
    2010-06-30 15:23:16

  5. Ezen a négy linken megtalálhatod a kétoldalas komáromi bejelentésemet, a válaszlevelüket, amit nem is nekem címeztek, tehát érvénytelen, és a pozsonyi bejentés második oldala, ami szinte teljesen azonos komáromival, pozsonyban rendben volt, komáromban nem jó nekik

  6. Nyugodtam közzéteheted, mert annyira egyértelmű a komáromi városháza törvénysértése, hogy az már szinte fájó.
    A honlapomról jpg formában átmásolhatod, de ha szükséges lesz pdf formában is el tudom készíteni. Én majd a tüntetésre viszem ezeket a dokumentomokat és remélem egy jogász fogja a városházát képviselni és nagyon gyorsan a helyszínen el lehet az ügyet intézni, ha nem és erővel próbálják megakadályozni a békés tüntetésünket és a ficoékét pedig megengedik, akkor abból komoly konfliktus is kikerekedhet. Szerintem a mi elutasításunk mögött az lehet, hogy ficoékét megnegedték, de mi mivelhogy hamarabb jelentettük be és egy helyen két tüntetés nem lehet, hát így próbálják hazugságok árán a miénket megtorpedózni és nyomás gyakorolni ránk, megfélemlítés formájában. Bu-bu mert nem legális ahová akartok menni alapon, ami persze nem igaz, mert a miénk legális és törvényes is. Kiváncsi leszek, hogy a forgalmat le-e zárják a körforgalomban.

  7. Abraka -küldd át, vagy töltsd fel és ha beleegyezel közzéteszem. Vannak még érdeklődők a témával kapcsolatban. Talán az egyik regionális lap is írhatna rólad

  8. Komáromi nézd meg magad, a pozsonyi és komáromi döntés közötti különbséget. Pozsonyban még le is pecsételték és visszaigazolták és az óvárosi hivatal vezetője, jogásza is ott volt a tüntetésübkön odajött hozzánk egyeztetteünk és mindent rendben talált. Nézd meg két bejelentés közötti különbséget, nem találsz, minden egyezik, akkor most mond meg magad mit hiányolnak KOmáromban. Ki hazudozik, én biztosan nem.

  9. Beszkeneltem a bejelentő levelet és a városháza tiltó levelét, ebből mindenki maga le tudja szűrni ki is mond igazat, ugyanígy jelentettem a pozsonyi tüntetést, amit a pozsonyi városháza el is fogadott, lepecsételve vissza is küldte, hogy minden rendben van. Ezeket is beszkenelem nemsokára.
    LINK

  10. Tiltakozó nyilatkozat: Komáromban a törvénysértőknek áll a világ

    2010.06.30.

    Bastrnák vezette komáromi városháza nem a Slota által támogatott és illegális szoborfelállítást akarják megakadályozni, hanem azt a legálisan bejelentett gyülekezést, amivel éppen a törvénysértő módom felállítandó szobor ellen akarunk tiltakozni. Be lett jelentve egy tüntetés, amit a városháza nem legálisan bejelentettnek jelölt meg, így bejelentésemet nem fogadta el, konkrétan a városháza hivatalvezetője Weszelovszky Gabriel levéléből ez jön le.

    Idézek a levélből:
    Arra hivatkozásul, hogy a bejelentés azon része, ami előírja az intézkedéseket – §5 odst. 2 zákona c. 84/1990 c) opatrenia, ktoré urobí, aby zhromazdenie konalo v súlade so zákonom, najmä počet usporiadateľov, ktorých na organizáciu zhromaždenia určí, a spôsob ich označenia; – szerintük nem lettek teljesítve a törvények által előírt feltételek, pedig megadtam a beadványomban egy személyt és hogy kitűzővel lesz megjelölve, sőt még a városi rendőrség részvételét is kértem az együttműködéshez, hogy ne történhessen rendzavarás. Tehát teljesítettem minden feltételt.

    Megjegyeznén egy hónapja Pozsonyban a Hodzsa téren az elnöki palota előtt, ugyanilyen nyomtatványon, ugyanezekkel az adatokkal, csak a helyszín és az időpont volt más, a pozsonyi óvárostéri városi hivatal elfogadta a rendezvényemet, biztosították annak békés lebonyolítását, nekik minden feltétel teljesített volt, de a komáromi hivatalnak már ugyanazok az adatok nem elégségesek. Talán Pozsonyban másfajta törvények vannak életben, mint Komáromban. Egyébként ugyanezzel a szöveggel csak más helyen Komáromban a Szent István szobornál tartottunk már egy tüntetést, múlt évben szeptember 26-án, akkor minden rendben volt, most az ugyanúgy megírt és bejelentett tüntetésre már nem jó. A törvény csak a rendezők létszámát és a megjelölésüket írja elő, ezeket az adatokat megadtam, mégis azt írják, hogy nem teljesítettem a törvényes feltételeket, de hogy miben azt már nem írják le.
    Én minden törvényes feltételt teljesítettem így a rendezvény legális és megtartható, ha mégis megpróbálják megakadályozni, nem hagyjuk magunkat és az alkotmány szellemében, ami garantálja a gyülekezés jogát , a rendezvényünket megtartjuk, mert törvényes és minden feltétel teljesítve volt.

    Így ott leszünk a Kossuth téren, ha a városi és az állami rendőrség ellenünk fog fellépni, akkor ők lesznek a törvénysértők, ami ellen védekezni fogunk, minden olyan eszközzel, aminek a segítsévél megvédhetjük az alkotmányos jogainkat és megakadályozhatunk egy az állam által támogatott és finanszírozott törvénysértést, a körforgalomban egy illegálisan felállítandó szoborcsoport által. Az alkotmány 32. fejezete ezt nekünk lehetővé teszi.
    Bósza János

  11. Kedves János,gratulálok ujabb nagyszerü ötletedhez,bámulom teherbirásodat…ha tudok ott leszek!
    Biztos eredményes lesz.

    üdv Tihamér

  12. Kovács Eszter- Itt nagyon egyszerű dologról van szó. Abraka tiltakozó megmozdulást jelentett be arra a területre és napra, amikor és ahol a szobrot felállítanák. Mivel egy helyre két rendezvény nem jelenthető be, így Abraka demokratikusan meg tudná akadályozni a szobor ünnepélyes leleplezését.

  13. Kedves Eszter pontosítaná, azt írja Bósza módszerei magának nem felelnek meg, ismeri ezeket a módszereket, vagycsak mások véleménye után ítélkezik, necsak A-t mondjon mondjon B-t mi nem tetszik. Mert amit tovább megfogalmazott pontosan ez ellen küzdök már lassan öt éve írásaimmal és tetteimmel, nemcsak szóban. Soha törvényt nem sértettem, de ellenem már tucatnyával. Az már kevés, hogy csak rámutatunk valamire, persze minden ezzel kezdődik, a hiba feltárásával. Talán a tüntetés ellen van, ha ez nem jó, akkor mit javasol, mert ha semmit nem fogunk tenni a törvénysértések és az asszimiláció ellen, akkor mi sem vagyunk többek egy közönséges szájkarate bajnoknál.

  14. Még mindig azt mondom, hogy százszor inkább Bósza János módszerei, mint a megalkuvó, kollaboráns és szlovákvazallus bugárizmus. Tény, hogy figyelemfelketlő éllel szervezi őket és ennél fogva olyan módon kell megszerveznie az eseményeket, hogy a média “refglektorfényébe” kerülhessen, de a mai világban másként nem is lehet célokat elérni. Én szurkolok neki!

    http://jobbegyenes.gportal.hu

  15. Bósza módszerei nem tetszenek, de G.Gyula sok értelmes dologra világít rá a helyi politikában. Ezt én is örömmel veszem. Nem lehet a végtelenségig meghátrálni. Egy idő után a sok hazugság igazságnak tűnik és ezt fogjuk elfogadni, mint a Híd hídverését a felgyorsított asszimilációra Felvidéken. Vannak értékek amiket nem lehet mérlegelni úgy, hogy ebből milyen haszna származik a felvidéki magyarságnak.
    Ez a hűség és a megnemalkuvás.

  16. Mit kérdezzek, ha minden feltételt teljesítettem és a levelet nem is nekem címezték, hanem annak akit a törvény szerint a helyettesemnek adtam meg, ha én nem tudnák ott lenni a címen. Ráadásul ennek a szlovák állampolgárnak a hivatalos címe Amerikában van, onnan hogyan lehet 5 napon belül reagálni. Én vagyok a bejelentő nekem kell címezniük a hiányosságokat, ha most reagálnék, akkor az ő törvénysértésüket legalizálnám és az ügyviteli folyamatot folytatnám. Nincs mire reagálnom. Bejelentettem és kész. Nekem nem küldtem semmiféle olyan hivatalos levelet, amit nekem címeztek volna és nem tudok semiféle olyan hiányosságról, amit el kéne hárítani.
    Az a levél, amit küldtek tartalmilag sincs rendben és akkora jogi nyomatékkal bír, mintha egy bírósági beidézést a szomszédnak címeznék és az érintetnek csak a tudomására adnám. Szerinted ekkora abszurdítás elképzelhető és ráadásul jogerős is lehet? Tudod én nem akarom az ő hülyeségüket legalizálni.
    A beadvány a gyülekezésre érvényes és kész. És még van itt egy momentum, amire szerintem ők játszanak, ha most én reagálnák, akkor egy másik mondjuk tegnapi dátummal beiktatott tüntetést előnybe részesíthetnének azzal, hogy az enyém még nem volt jogerős, szerintem pontosan erről van szó, nekem ki kell tartanom az igazam mellett és kész. Rafináltak, de …..

  17. Nincs min változtatni, mert minden feltételt, a törvények által előírtakat teljesítettem, Pozsonyban jó és Komáromban nem. Nem is írták bele a levélbe, hogy mi a hiba, csak egyszerűen azt írták, hogy hárítsam el a hiányosságokat, nem is nekem címezték a bejelentőhöz, csak másolatot kaptam, ezzel is törvényt sértettek.
    Weszelovszky írta alá.
    Időhúzásról van szó és arról ha mégis kimegyünk, megakadályozhassák, hogy ők figyelmeztettek, de mire, azt már nem írták le. A törvény azt is kimondja a hiányosságot konkretizálni kell, nemcsak azt, hogy mindent teljesíteni.
    Mégegyszer én tudom 100%-as minden törvényes feltételt teljesítettem, már nem először jelentek be tüntetést. Egyszer ezt az aljasságot 2008-ban eljátszották velem, akkor toleránsan tűrtem kétszert megadályozták a rendezvényünk békés lebonyolítását. Most már ez így nem működhet, ha konfrontációt akar Bastrnák akkor legyen, de én nem fogok meghátrálni. Vajon Slota esetében miért nem voltak ennyire aktívak és arra is kiváncsi vagyok, ha mégis megtartsuk a tüntetést, meg-e merik akadályozni annak lebonyolítását.

  18. Most kaptam egy levelet, amiben Bastrnák talpnyalói meg akarják akadályozni törvénysértő módon, a tüntetés lebonyolítását, mert állítólag nem teljesítettem minden feltételt, de hogy mit nem teljesítettem azt már nem adták. Közben pedig direct pontosan úgy jelentettem be, mint június 4-i pozsonyi tüntetést, amit a pozsonyi óvárosi hivatal jóváhagyott. Basti hivatalnokainak az arroganciája felülmúlja a fico kormány arroganciáját is.
    Megáll az ész, Pozsonyban ez a bejelentési forma rendben van, az elnöki palota előtt tüntethettünk, autóbusznyi rendőr figyelme mellett, de Komáromban már ez a bejelentési forma nem jó. Én minden törvényes feltételt teljesítettem, ezt 100%-an tudom, ha a komáromi hatalmi masinériának ez nem tetszik én a bejelentésemen változtatni nem fogok, mert nincs min változtatnom, ők kötelesek megadni, konkrétan megfogalmazni mi nem jó a beadványomban. Úgy látszik Bastrnák konfrontációra törekszik a saját polgáraival, gyáva és törvénysértő módon.
    Ráadásul nem is nekem címezték a válaszlevelüket, hanem aki helyettesít engemet, ha én nem lennék ott, amit tekinthetek úgy is mintha nem is küldték volna el válaszlevelüket, mert a bejelentő én vagyok és ráadásul a bejelentés rendben van. Nekem csak másolatot küldtek. Ha én vagyok a bejelentő a válaszlevelet nekem kell küldeiük, megadva benne konkrétan a hiányosságokat, ez helyett egy semmitmondó levelet küldtek, mert tudják, ha válaszolni fogok, akkor már nem fogok beleférni a törvény által megadott 5 napba.
    Ezek azt hiszik mi már teljesen hülyék vagyunk, basti Baštrnák és hivatalnokai szemtelemsége, már nem ismer határokat.
    Úgy tudom, ebben az országban egy és ugyanazok a törvények vannak érvényben, úgy tünik ez a komáromi polgármesterre és talpnyalóira nem vonatkozik, ő azt tesz, amit akar. Biztosan fico utasításai szerint cselekszik, mindenáron meg akarja akadályozni, hogy Komárom polgárai megvédjék a jogállamiságot és törvényes eszközök segítségével felléphessenek a törvénysértőkkel szemben. Így maga Komárom polgármestere is törvénysértővé válik, mert a polgár alkotmányos jogát a gyülekezésre akadályozza meg hazugságokkal és törvénysértő módon. Ezért büntetőjogi feljelentést teszek ellene, ha megpróbálja megakadályozni a tüntetés békés lebonyolítását.
    Én ott leszek a tüntetésen biztosan.
    Akár egyszemélyes tüntetés formájában, amit nem kell bejelenteni sem.

  19. Kedves “Komárom”. Én több Csáky Pállal készített televíziós interjút is láttam, ahol a “szlovákiai” jelzőt használta Csáky. Tudom, hogy a felvidéki magyar politikusok nem tehetnek mást (bár lassan a magyarság helyett is kitalálnak valami “polkorrektebb” megnevezést…) Az én “kritikám” nem is a politikusokra vonatkozott. Legalább mi, “mezei” magyarok használjuk megfelelően a terminusokat.

  20. Nemnemsoha- A HÍD terminológiája a szlovákiai magyar kisebbség. A MKP a felvidéki magyar közösség szót használta.
    A szlovákiai magyar közösség még mindig jobban elfogadható, mint a szlovákiai kisebbség. Nem lehet azonnal nagyot ugrani, de egyetértünk.

  21. Megkérek minden magára valamit adó honfitársat, hogy a “szlovákiai” jelzőt ne használja már. Az felvidéki és nem “szlovákiai”. Tudom, hogy politikailag úgy korrekt, hogy mindenki “szlovákiaizik”, de attól az még Felvidék marad. Nem kell nyalni a szlovákoknak, úgysem hálálják meg. (Egyébként nincs idegesítőbb, mint amikor pl. a “Felvidék ma” oldalról származó hírekben tucatnyi helyen kell javítgatni emiatt.)

  22. Komoly és vicces javaslatom:
    Komoly: lehetőleg a holnapi nap folyamán “valaki” az összes szlovákiai település polgármesterének írjon egy levelet, hogy hajlandó-e befogadni Cirill és Metód szobrát? (aki nem, az nem szlovák hazafi). Komárom díjmentesen felajánlja a szobrot, a szállítási költséget meg összedobjuk. Ilyen jó kondícióval település még nem jutott szoborhoz. Pénteken este 8-órakor kisorsoljuk, hogy melyik szlovák település nyerte a szobrot, szombaton elszállítjuk, vasárnap felállítják és már örülhetnek is neki. (mint kiderült Szlovákiában engedély nem is kell hozzá)
    A vicces: Nagyon konstruktív és kompromisszumos dolog lenne, ha a bolgár turisták szobrát Szlovákia Bulgáriának ajánlaná fel. Enyhe kifejezés, hogy nem túl valószínű, hogy a páros erre járt, de az biztos, hogy Bulgária területén igen.
    Ha mégis ragaszkodnak a komáromi helyszínhez, kapcsolódó beruházásként a Május 1. téren el kell készíteni az első közép-európai Disneylandot. Drakula, Lolka és Bolka, Cirill és Metód, valamint a Mézga család fogadná a kedves látogatókat. A krónikák szerint Kijevben Árpáddal találkozott a két távgyalogló. Ezért – a dél-komáromi Endresz emlékműhöz hasonló megoldással – szerepeltetni lehetne a talapzaton, hogy a Szófia-Kijev-Komárom távolságot mennyi idő alatt tették meg, mekkora volt az átlagsebességük, ez világrekord volt-e? Érdekes lenne továbbá tudni, hány sarut használtak el, hová ásták el úgy a cirill betűket hogy a mai napig sem sikerült egyet sem találni? Ha ezek az információk szerepelnének a talapzaton, véleményem szerint a magyar nemzetiségűeket sem zavarná e műtárgy.

  23. Abraka- igen, a Széna téren van egy talapzat, amely kihasználatlan. Oda én inkább egy multikulturális emlékművet helyeznék, mondjuk egy nagy gránit tömböt TRIANON felirattal. Ennél minden városlakó meg tudna emlékezni, ki ünnepelve, ki gyászolva. Már sokszor leírtam, hogy itt ebben az esetben részemről nem nemzeti kérdésről van szó, az erőszakot utasítom el! Mint az oldal tartalma is tükrözi én KOMÁROMI vagyok és a komáromiak érdekeit próbálom képviselni.

  24. Azért lett így bejelentve, mert elméletileg akár negyedikén vasárnap is szervezkedhetnének a szönöszösök. Majd a hét végéig kiderül mikor lesz és akkor pontosítunk, de több mint valószinű 5 én hétfőn lesz, mert ünnepnap, munkaszüneti nap lesz tehát a szlotisták úgy 10:00-15:00 között várhatóak a térre. Én már ott leszek 10:00-kor és addig leszek ameddig az szükséges max.18:00-ig eddig van bejelentve. Fontos volt így bejelenteni, hogy ne tudjanak minket kijátszani, sem a városháza, sem a rendőrség.

  25. Elküldtem a hírt az MTI-nek is, hogy közöljék le:
    Kérem közöljék le, hogy minél több komáromi tiltakozhasson a hatalom arroganciája ellen, nekünk felvidékienknek most erre van szükségünk, az igazmondásra és a magyarországi honfitársaink támogatására. Nem pénz kérünk csak hitet és ekölcsi támogatást, ami csupán az akarat és az igaz szó terméke.
    Az MTI segítsen, hogy később mi is segíteni tudjunk, minden arra rászoruló honfitársunknak.
    Köszönöm szépen
    Bósza János

  26. Van egy kész szobortalapzat a szlovák gimnázium előtti, szembeoldalon, most hirtelen már nem emlékszek rá ki is volt rajta, talán a kommunista Steiner Gábor mellszobra, ha tévednék javítson ki valaki, oda egyszerűen át lehetne helyezni a szoborcsoportot, ott senkit nem irritálna, elfogadható szép hely olcsón megolható lehetne.

    Remélem a tüntetésre sokan eljönnek, bár bevallom betyárbecsülettel, nagyon szkeptikus vagyok ezen a téren, nem baj ha egyedül is leszek én akkor is ott leszek és megafonba fogom mondani a kendőzetlenül a véleményemet, ha másvalaki is felakar majd szólalni, nyugodtam megteheti majd, esetleg hozzatok transzparenseket én kiviszem a kettőskeresztet, amit trianon alkalmából készítettem. nem lenne rossz, ha valaki tudna készíteni egy transzparenst, mondjuk egy olyan szöveggel, hogy Komárom a komáromiaké, vagy Törvénysértőket nem akarunk a városunkban látni, vagy valami hasonló szövegekkel, magyarul és szlovákul is feltüntetve.

  27. Nemnemsoha – semmi gond! A bannert észrevettem. Láttam, hogy a barikádról vetted át ezért logikusan őket jelölted forrásként- ők feledkeztek meg rólam. Nyugodtan tegeződhetünk, hiszen az internetes közösségben ez az elfogadott.

  28. Üdv. Nem lopjuk a linket, az Önök oldaláról másoltuk be, de természetesen feltüntetjük a komáromi linket is. Egyébként elhelyeztünk egy Önök oldalára mutató linket is!

  29. Remélem sikerül ezzel a demonstrációval megakadályozni a szoboráthelyezést az új kormány hatalomátvételéig és akkor vizsgálat indulhat arról, hogy etikus és jogszerű-e katasztrófahelyzetben 100.000 EUR szoborra költeni

  30. Felszólítom Öregkomárom polgármesterét Bastrnák urat, mint magánember jelenjen meg a tüntetésen és ismertesse mi is a valós helyzet, miért nem tudta a város érvényesíteni a törvényes akaratát, miért nem lehetett eltávolítani a hídról a slota trianont dicsőítő és illegálisan felállított márványtábláját és miért nem lehet legálisan megakadályozni, hogy a Cirill-Metód szobor ne kerülhessen az új körforgalomba a Kossuth térre.

  31. jó a link, nézd én bejelentettem, ebben már van tapasztalatom, nem fogják merni elutasítani. Ha mégis elutasítanák, akkor is lehet tüntetni, mindenki egyedül, mert egy személy nem tömeg, ezt a pozsonyi óvárosi városi hivatal közölte velem, ők kikérték a belügy véleményét a gyülekezési törvény magyarázatára és azt a választ kapták, hogy egy ember bejelentés nélkül is tüntethet, már május 26-án így tüntettem a parlament előtt, nem is mertek elzavarni igazoltak, kameráztak, megpróbáltak megfélemlíteni, de 4 órán át egy helyben tüntettem és vitatkoztam a járókelőkkel. Tehát a tiltakozásnak van rengeteg legális módja, csak nem szabad félni, mert a hatalom ellen ez a legerősebb fegyverünk, ők meg attól félnek, hogyha ezzel élünk, mert ilyenkor tehetetlenek. Pl. Komáromban ha a rendőr bárkit szlovákul szólít meg, magyarul kell válaszolgatni még akkor is ha megpróbálnak kioktatni, hogy na slovensku po slovensky, meghártálnak és mindjárt másképpen kezdenek viselkedni. Pl Pozsonyban egy magyar és egy szlovák gyereket küldtek hozzám ellenőrzésre, azzal kell kezdeni, hogy el kell olvasni a neveiket a kitűzőkön, az mindjárt sokmindent elárul, meg is kérdeztem, a magyar nevűt, hogy magyar e, választ is kaptam igen. Utánna szépen elbeszélgettem velük, majd elballagtak, én meg maradtam tüntetni tovább. Így kell július 5-én is viselkedni, nem félni bátran mindenkinek a tudtára adni ki van otthon, ezzel őket le lehet fegyverezni, a mi határozott fellépésünktől félnek a legjobban.

Comments are closed.