Sidi Pétert választotta meg 2009 legjobb férfiversenyzőjének a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF). Péter Komárom szülöttje, akire igazán büszkék lehetünk. Vele beszélgetett  ANY.

Valamikor- még az idő kezdetén,- az általánosban jártam sakkozni, volt ott egy mosolygós szőke kissrác. Mindig kikaptam amikor játszottunk. Teltek múltak az évek néha találkoztunk, beszélgettünk. Mind a kettőket másfelé sodort a sors. Én Anya lettem. Ő híres és sikeres sportoló. Na persze nem sakkban.  A kapcsolattartás megmaradt, néha egy e-mail vagy egy SMS jelezte, hogy jól vagyunk élünk és minden rendben. Olykor egy kávé mellett megbeszéltük az élet dolgait. Mindenki ment, amerről jött.
Az utolsó találkozáskor megkérdeztem: Te, készíthetek veled egy interjút a KomáromPortálnak. Kinevetett, persze, mondta, egyeztetünk és megbeszéljük, mikor. Egy hét múlva jutottam el odáig számos apró-cseprő teendőm miatt, hogy rádobjak egy üzenetet: „Na akkor mikor érsz rá?” Válasz csak másnap jött. „Pekingben vagyok versenyen. Mailben elérsz.” Azóta megint eltelt egy pár hónap.
Egy hétvégén valami isteni inditatásból Lacával beültünk sörözni. A beszélgetés alatt felmerült a Peti neve. Gyors SMS. Mit csinálsz? Tízre ott vagyok. Jött. Végre interjú, gondoltam magamban, de mire odaért, elvettetem az ötletet. Felesleges köröket nem futok, beszélgessünk csak. Ment a traccsparti, ki mit csinál. A srácok kibeszélték a nőket (én csendben mosolyogtam, mint aki ott sincs).  A versenyek és az élménybeszámolók alatt csak tátott szájjal hallgatunk. Olyan természetesen volt elő adva, hogy a világ legjobb sportlövője voltam tavaly, mint amikor én mesélem, hogy reggel felkeltem megetettem a lányokat és indult a napunk. Igen, itt látszik, ki hogyan építi fel az életét. Neki az edzés, a verseny, az érmek a mindennapok, nekem a család. Az, hogy megyek Amerikába vagy a földön máshová, olyan, mint amikor én megfőzők és megetetem a csajokat. Kérdeztem is tőle,  gyerek vagy valami? Órájára nézett, majd nevetve mondta, még ráérek…
Most másról szól az élete.  Kicsi pötty városunkból csinál egyre nagyobb pontot a térképen. Köszönet neki érte. Köszi Sidi Peti…

Ehhez csak annyit tehetek hozzá én, mint aki  lemaradt a sörözésről, hogy: Köszönöm Any


Most tudtam meg Dr. Molnár Attila polgármesterjelölttől, hogy Komárom városa Sportlövész központot fog kialakítani a Molaj lakótelep területén a volt étkezde felújításával, illetve későbbi bővítésével.A jó edzési lehetőség és szakmai háttér vonzza majd a külföldi sportolókat is, ami erősíteni fogja a lakótelep szállodáinak kihasználtságát. A sportlétesítmény edzőtáborként is működne a sportolók felkészítésekor. Sidi Péterre, a 2009-ben, a világ legjobbjának választott sportlövőjére városmarketinget fogunk építeni.”

2 hozzaszolas a “Akire büszkék lehetünk” bejegyzeshez

  1. ANY- sajnálom, hogy nem mentem veletek sörözni! Főleg hogy jól elhúzódott.. Megvan az első világhírű sportolóval készített riportod. Ez már nem semmi. Még várom a Pénteki buli képeit..

Comments are closed.