Már többször írtam a parkolásról és több élénk vita alakult ki ezzel kapcsolatban. Meg kellett állapítanom, hogy forgalom dinamikai szempontból fontos szabályozóról van szó. Felmerült viszont egy kérdés bennem és több fórumozóban is a befolyt pénz felhasználásával kapcsolatban. Mire is költi a bevételt Komárom városa? Teljesen ésszerű elvárás lenne a járműtulajdonosok részéről, hogy az általuk befizetett díjat az általuk használt parkolók felújítására használják fel. Éppen ez az a terület, ahol nyomát nem látom ennek a város utcáit róva. Az egyik legkihasználtabb szakasz a Lehár utca. Itt sokan parkolnak azok közül akik a közeli bankba ugranak be ügyintézés céljából. épp ezen a szakaszon van már hosszabb ideje elég rossz állapotban a burkolat és a járdák. Ez a város egy olyan pontja, ahol először állnak meg az ideérkező turisták. Ők legelőször itt próbálnak meg leparkolni. Ezen a szakaszon van még egy számomra érthetetlen jelenség . Az utcában két panzió is található egymás mellett. Ezek előtt van a buszmegálló. Szinte reggeltől estélig autók parkolnak a megállóban. Még soha nem láttam, hogy  bárkit is megbírságoltak volna emiatt. Ha már az utca felújításánál tartunk, javasolnám ennek a megállónak az áthelyezését északabbra. Ezt örömmel fogadnák a panzió tulajdonosok is, és könnyen megközelíthetőbb lenne a Nádor utcán bevásárlásból hazaindulóknak is. A parkolási díj  bevezetésének egyik elméleti  indoka éppen az, hogy az emberek a kocsijukat otthon hagyva inkább a közösségi közlekedést vegyék igénybe. A közelben a Lúdpiac téren még egy megoldandó problémára lettem figyelmes. A Dexia bank (CEDOK) előtti járdaszakasz túlzsúfolt és sajnos elég keskeny. A tavalyi szoborállítás kapcsán felmerült bennem, hogy esetleg ezt rajtam kívül már más is észrevette de nem. Szóba került a szobor környékének területrendezése, de ez sajnos csak a  pár térkő lerakásáig jutott. Egy komplexebb és átgondoltabb megoldást kéne megfontolni. Biztosan szükség van erre az 50 m hosszú szűk egyirányú utcácskára? Megfigyeléseim szerint elég nagy a gyalogos forgalom ezen a szakaszon a Nádorutca irányából a VUB felé  ( VII Ltp) illetve tovább Prior irányába. Sokkal nagyobb mint a gépjárműforgalom. Amennyiben ezt a szakaszt sétánnyá alakítanánk megoldódna balesetmentes gyalogosközlekedés. Ősszeköthető lenne ez a szakasz a VUB -val szemközti szélesebb  járdaszakasszal. Egységes arculatot teremtve. Természetesen a Kiscsapó utcai kihajtót meghagyva.

8 hozzaszolas a “Ismét parkolás” bejegyzeshez

  1. karesz70-lehetne, de amíg a 8 parkolóhely fontosabb mint az, hogy ott 2 gyalogos elférjen egymás mellett addig nem lesz változás. A Jókai utca átépítése kapcsán már vitáztam amiatt, hogy miért nem szélesítették ki a járdát,amely balesetveszélyesen keskeny. Eredménytelenül!

  2. Nem jár arra ember, de ha védett lenne és úgy kombinálni ahogyan azt te is javaslod, a egy jó ötlet, táblák segítsével pedig a turistákat oda lehet irányítani. Így ha avár egy részét is megnyitnánk egy atrakció is lehetne mindjárt a parkoló mellett. Pl. a busz járhatna végig a “spiccig”, majd a vághídig, végig Rákoczi úton, körforgalom, vasuti és buszmegálló, temető, Dunarakparton végig vissza a várhoz. Ezt saját tapasztalatból tudom, ha egy idegen városban járok két dolog érdekel, hogy közel a belvároshoz parkolni tudjak és könnyen megtaláljam.

  3. Abraka -a Lukratívabb helyeken célszerű meghagyni a parkolási díjat. Ami a vár előtti parkolót illeti, az ott halott ügy. Te otthagynád a saját kocsidat? Nem jár arra ember. A P+R parkoló jó gondolat, de te is tudod ,hogy milyen ritkán közlekednek buszok Komáromban. Viszont a parkolójeggyel ingyen igénybevehető busz nem rossz ötlet.

  4. Szerintem a parkolási díjakat úgy ahogyan van el kell törölni. Erről már régebben is írtam. Több fogóterületet kell létrehozni pl. Egy lehetne a mai városi rendőrség mögött, a vár alatt lévő hatalmas terület. Innem lehetne indítani egy belvárosi buszjáratot. A belvárosban pedigcsak egy-két helyet kéne kijelölni, amelyek már 10 évvel ezelőtt is mint fizetett parkolók működtek. A forgalom folytonosságát pedig útjelzőtáblák segítségével kéne szabályozni. A belvárosi üzleteknek pedig ingyenes egy órás ki-be rakodási célokkal engedélyezném a megállást. Aki ezzel visszaélne azt már szigorúan büntetném.

  5. Olyan erzesem van, hogy ha mi ulnenk fent a Varoshazan, egy ev alatt egy sokkal elhetobb Komaromot tudnank kialakitani…
    Ha csak azt a nehany dolgot veszem, amikrol forumoztunk itt egy het alatt, a varos sokkal elorebb tarnana…

Comments are closed.