Már kora reggel nagy volt a tömeg Komáromban a IV. HONNAPON. A Csillag Erőd melletti parkolóban magyar mellett két cseh több lévai , Dunaszerdahelyi és természetesen komáromi rendszámú autót láttam. Az erődbe lépve több felvidéki politikust is felfedezhetett a szemfüles szemlélődő. A tömegben fellelhető volt Duray Miklós, Csáky Pál. Az önkormányzat részéről több képviselővel és két alpolgármesterrel is összefutottam. A meteorológusok zivatart előrejelző jóslatai nem jöttek be. Egész nap meleg nyárias volt az idő, amely vonzotta az embereket. Látnivaló akadt bőven. Az apukákat a korabeli térképek vonzották elsősorban, amelyek az erőd ódon falai közt voltak megtekinthetőek, Turi Zsolt gyűjtéséből. Szintén kiállítás keretében lehetett megismerkedni Endresz György óceán átrepülésével amelyet 80 éve hajtott végre a Justice for Hungary nevű repülőgépével. Endresz György a rendezvényt szervező  csoport névadója. A színpadon gyermekműsorok , hagyományőrző csoportok bemutatóit és érdekes előadást láthatott a szép számban megjelent nézőközönség.  Gyermekek kedvence volt a hagyományos elöltöltős fegyver amelyet nem csak megnézni lehetett, de ki is próbálhatták nem kis feltűnést keltve a járókelők körében. Lehetőség nyílt betekinteni egy hagyományos jurtába, megnézve annak berendezési tárgyait. Kedveltek voltak a különböző ügyességi gyermekjátékok, kézműves foglalkozások és a Hobby Sokk okosjátékai amelyek most is több felnőttet is gondolkodásra kényszerítettek.  A vásárolni szándékozók bő választékban találtak valódi magyar alapanyagokból készült élelmiszereket, borokat és akár a helyszínen kovácsolt dísztárgyakat. Aki még nem volt kint, azt szívesen várják a rendezők , hiszen a zárórendezvény a Bikini együttes 21:30-kor kezdődő koncertje. Bízom benne, hogy még számos Honnap-nak lehetek médiapartnere.

9 hozzaszolas a “Sikeresen zajlik a HONNAP” bejegyzeshez

  1. Fény a fejitu”l bu”do”so”dik a hal tudo é ugye?Ha én-ki vezetném az emberi társadalmat,nem lenne birtoklási jog.csak részesedési.

  2. Fény az o”reg várban voltak már lovas bemutatok csak egy kis tereprendezés,helység meg annyi van,nembeszélve az egész Nádor vonal egy nyitott teátrum.ott vala a Verk 7 u”res a romhozok széthordták.Az o”regvár melleti betonplacc egy részét vagy az egészét,nyugodtan be lehetne fu”vesítteni.Fény jártál e te tényleg az o”regvárban????

  3. Nagyon jó helyen van ott ahol volt. A délkomáromi Tv is szépen osszefoglpalta. Nagymestermár megint túlzol ? Szerinted a lovasijászokat hova lehetne itt elhelyezni ? Az oregvárban ? Neviccelj hiszen az Egyetemi terulet ! Meg a városi rendorségé !

  4. Meg tudlak érteni,viszont kár,hogy rengeteg szorolap maradt meg.Nem baj.remélheto”leg a jo”vo” évi Hon-nap a Ezsak komáromi o”reg várban keru”l megrendezésre amelyik szintén táton az “urességtol”l az elzártságtol,holott a világ eggyik csodája.

  5. Nagymester- a szórólapon a felvidek.ma hírportál is hivatalos médiapartnerként szerepelt, nem csak én. Szórólapok Északon is voltak például a Nádor utcai Saga kávézóban vagy a Viking Pub-ban. Több település polgármestere is kapott meghívót illetve szórólapot. A rendezvény a Déli önkormányzat támogatásával készült ezért volt ingyenes.

    Őszinte leszek: Kevés ember hajlandó ingyen dolgozni a saját közössége érdekében.

  6. Példaértéku” volt a rendezvény !Komárom org viszont nem elégséges ha csak a saját honlapotokon csináltok meghívást no,jolenn a szorolapokat to”bb Ezsaki komáromi családba eljuttatni,hogy tudják ilyen is van,vagy lessz.

Comments are closed.