Balesetveszély a lakótelepen !


Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy alapvetően környezetvédő vagyok. Többször elgondolkodtam azon, hogy hol is van a határ. Meddig szabad elmenni a természet védelmében. Mi az a végső eszköz, amely használata még elfogadható. Őszinte leszek, én nem tudom a választ. Ma délben kaptam egy hívást, amelyben egy dühös polgártársunk panaszolta el, mi is történik lakókörnyezetében természetvédelem kapcsán. Megkértem, hogy az elmondott panaszát próbálja meg néhány  a helyszínen készített fényképpel alátámasztani. Megjöttek a fényképek. Nem volt túlzó . A helyszín Komárom VII . Páva utca. Az egyik  lakótárs úgy döntött, hogy a környék facsemetéinek és egyéb növényeinek védelmét a saját kezébe veszi. Nem kér segítséget sem Komárom  város vezetésétől, sem annak hatóságaitól.  Fogott egy halom használaton kívüli alkoholos palackot és nagyobb darabokra törte azt. A penge élességű üvegcserepeket ezután előre megfontolt terv szerint szétszórta a környező fák tövében. Úgy gondolhatta, hogy ezzel elriasztja a játszótér kutyáit és  vandál szándékú gyermekeit. El lehet követni egy ekkora felelőtlenséget hirtelen felindulásból, de itt jól megfontolt szándék látszik. Nem szeretnék senkit minősíteni, de tudni kell,hogy egy ilyen a hegyével felfelé meredő üvegcserép akár halálos fegyver is lehet. Bízom benne, hogy a cserepeket kihelyező polgártársunk unokái nem esnek áldozatul ennek a felelőtlen és meggondolatlan tettnek.

A panaszos, nem látta az üvegcserepek kihelyezőjét , nem kapta rajta tette elkövetése közben. Viszont a környéken mindenki tudni véli, ki is lehet az elkövető…

Anyukák figyelem, vigyázzanak jobban a játszótéren az ilyen alattomos veszélyforrásokra!

4 hozzaszolas a “Balesetveszély a lakótelepen !” bejegyzeshez

  1. joey! Elfelejtettem irni, hogy tisztelet a kivételnek. Mint te vagy.
    Sajnos általánnoságban nem ez a jellemző.
    Én sem tudom pontosan hogy van a táblákkal…szerintem (az én véleményem):

    -ha van tiltó tábla (általában játszóterek közelében) ott nem szabad kakiltatni pisiltetni a kutyust semmilyen formában (higiéniai okokból)

    -a sárga táblával kijelölt területen lehet kakiltatni pisiltetni a kutyust, ahol ilyen tábla van ott szükségszerű lenne egy erre a célra kihelyezett szemetestároló is (külföldön zacskókkal, egyszerhasználatos kesztyűkkel is ellátva)
    Kutyus elvégzi a dolgát, te összeszeded, megy a kukába.

    Ahol nincs tiltó tábla végezheti-e a dolgát a kutyus?…ha szigorúan vesszük akkor:
    -ahol nincs tiltó tábla hogy tilos a folyóba engedni a motorolajat az autómból (megint ez a példa 🙂 ) ott kiengedhetem? Ugye hogy nem.
    Szóval szerintem nem. Ha meg már igen, legalább szedje össze. Amúgy meg mindenkinek a jóérzésére van bizva.

    Szerintem.

  2. KNGabesz31!

    Akkor engem sose láttál még kutyát sétáltatni mert igen, én felszedem utána. Azt viszont jó lenne tudni hogy ezzel mi a helyzet, ugyanis:
    – Ha van tiltó tábla, márpedig van, akkor mindenhol máshol ahol nincs a kutya elvégezheti a dolgát?
    – A sárga táblával kijelölt terület (ahol a kutyáknak szabad WC-zni) akkor mire szolgál? Ott nem kell felszedni?

    Mi, kutyások is bábeli zürzavarban vannak/vagyunk.

  3. Hol vannak a városi járo”ro”k????Gyalogos városi járo”ro”k,rend és csend o”ro”k!!!Nem az autoban horkolo bohocokra gondolok,meg a tulipáncso”szo”kre,meg a zo”ld polcosokra akik szedik azsíros fizetést s ko”zben o”sszefonva az felvilág az alvilággal.
    Nincs ko”zrend,ko”zerko”lcs,ko”zvagyon védelem!Nincs!!!!!!Miért nincs???????

  4. A múltkori “biciklitartóra parkolós” cikkednél azt irtam, hogy én már nem lepődöm meg semmin…
    Nos, ez nem volt igaz…ez a cikk ütött nálam nagyot, úgy látszik az emberi butaság határtalan. Inkább bele se gondolok mit tettem volna ha kint sétálok a kisfiammal és meglátom hogy valaki a játszótérnél csak úgy szórja szét az üvegcserepeket. Szándékosan. Lett volna hozzá egy-két keresetlen szavam az biztos. Csak sajnos ilyen világ van, hogy bárki bármit megengedhet magának. Legalábbis azt hiszi, mig egyszer valaki majd hátulról nyakon nem csapja.
    Az persze magáért beszél hogy üres piás üvegeket tört szét…mert abból volt otthon jó sok gondolom.
    A gyerekem meg majd választhat, hogy a játszótéren az üvegcserépbe vagy a kutyusok kakijába akar-e tenyerelni. Akkor már inkább a kaki.
    Úgyhogy ezúton üdvözlöm a kutyatulajdonosokat is, mert amióta KN-ban lakok (kb.10éve) még egyszer sem láttam SOHA hogy valaki zacsiba felszedte volna a kutyakakit a kutyusa után. Hiába jár érte birság bizonyitani lehetetlen ha csak nincs lesivideó.
    Én sem engedem ki a kocsimból a használt olajat az utcára, fűre. Nem? Az elv ugyanaz…
    Toleranciát, együttélés szabályait már oktatni kéne alapsuliban is, mint kiegészitő tantárgyat.
    Mert lassan kiveszik az emberekből…egymásból irtjuk ki.

Comments are closed.