Még a tél beállta előtt befejeződhet a Mártirok útja átalakítása. A nyáron megépült az új nagyobb biztonságot nyújtó kerékpárút. A Lidl megépítésével  lehetőség nyílt az út egy szakaszának átépítésére és a közvilágítás lámpatestjeinek cseréjére. Most ősszel felfestették az új parkolóhelyeket a Bem József utcától a Szabadság térig. Most először van olyan érzésem, hogy szakmailag átgondolt fejlesztésről van szó. A parkolókat a régi -életveszélyes- kerékpársáv helyére festették fel. Miután az új parkolósáv hol az út  jobb, hol pedig annak bal oldalán került kijelölésre, az áthaladó járműveket figyelmesebb és ezáltal lassúbb haladásra kényszeríti. Ezzel szinte egy időben adják majd át a Komáromot délről elkerülő út, nyugati szakaszát. Ez a három fejlesztés a komplex gondolkodás, és határozott fejlesztési szándék jele. Régóta hangsúlyozom, hogy a dolgokat komplex módon kell kezelni. Erre ez jó példa!

Nemrég láttam pár statisztikát, amelyek azt az első hallásra furcsa tényt támasztja alá, hogy a szélesebb több sávos utak fokozzák a dugókat. Több amerikai és ausztrál kísérlet bizonyítja, hogy a sávcsökkentések után az adott szakaszon kevesebb a dugó. Miért?  A dugók kialakulásának egyik fő oka az indokolatlan sávváltást követő láncszerűen bekövetkező fékezés. A dugókat csak a lassúbb de folyamatos haladást biztosító megoldások biztosítják.

Északi városrész: Már többször írtam a Kossuth téri új körforgalom hibáiról és baleset-veszélyességéről. Azóta sem történt semmi változás. Megnéztem a rendőséggel szemközti buszmegállót a helyszínen. A megálló helye nem változott, viszont a forgalmi rend igen. Az autóbusz SZABÁLYOS módon nem tud kiállni a megállóból! Ez nem zavar senkit???? Csak a záróvonalat átlépve és közvetlenül a belső sávba kanyarodva tud elindulni és az útvonalán haladni.

Határozottan jónak tartom viszont a Megyercsi utca járdaszigettel történt osztott sávossá tételét. Ezzel a módszerrel teljesen kiküszöbölhető a szabálytalan megfordulás. Mihamarabb meg kéne építeni a Megyercsi utca, Petőfi utca kereszteződésében a körforgalmat és folytatni  az osztott pályás út építését. Ami a temetőnél található utca csatlakozást illeti ott sem ártana – ha majd az anyagi feltételek azt megengedik egy körforgalmi csomópontot kialakítani. A jelenlegi mobil szigetek és terelők is sokat segítenek, de ez nem a végső megoldás.