Optikai kábel minden lakásba !


Nagysebességű internet kapcsolatot kap minden komáromi háztartás, tette közzé Észak-Komárom polgármestere Bastrnák Tibor a Bumm -nak adott interjújában. “A gyors internet magában nem volna nagy eredmény, amiért ez most mégis kiemelkedő a város számára, az az, hogy a város teljes területén kiépítik a hálózatot 2013-ig” – mondta el Bastrnák Tibor polgármester. Az építkezés négy fázisban valósul meg. Ebben az évben elsősorban a belvárosi területeken zajlik az építkezés, amely 4843 lakást érint. 2011 végéig 1936 lakásba jut el az optikai csatlakozás, majd 2012 végéig az egész város területén kiépül a hálózat. 2013-ban Kava és Gadóc területén zárul a hálózat kiépítése. A munkát Slovak Telekom végzi, azonban az Orange és a Swan cégekkel egyeztetve, ami biztosítja, hogy később ne kerüljön monopol helyzetbe a vállalat.

9 hozzaszolas a “Optikai kábel minden lakásba !” bejegyzeshez

  1. Infuzion keresztul minden othonba keruljon a szellemi szemét,szugeragép látleletanyaga.
    Mindegy mit ontenek beléd,csak ne lásd ,hogy kihasználnak és kisemmiznek!Tisztességes bérrel járo munkahelyeket vezessenek,minden tisztességes,becsuletes családba!!!

  2. hali. remelem az optikai net eljut hozzank is. en csaladi hazban lakok, de valahogy meg a kabel tv sem jutott el. remelem net azert jon, arra nagyobb szukseg van, foleg hogy eggyes szolgaltatok mar nem tudjak hogy mit kerjenek a nagyon lassu dsl vonalert.20euro 2.5os ert. elegge gaz. mas meg hasit az optikaival sokkal kevesebbert.

  3. Hát lehet. Ezek szerint északi ismerősöknek több eszük van mint a délieknek.

    Itt az idióta Lakásszövetkezet nem engedi a társasházakba , mondván ne fúrkodják, kábelezzék össze a lakásokat mert csúnya……

    Szerintem akkor egyszerübb lenne a 80 as évekre visszamenni és még a telefont is kihúzni + az ő kábeltv-jüket is mert az is csúnya…..

    éljen a fejlődés !!!

  4. Az MKP -HÍD vezetésű város hivatalos honlapján az optikai kábelen továbbított internetet egyszerűen csak OPTIKUS-nak nevezik. Én diszlexiával küzdködöm, de ekkora hiba már nagyon zavaró.
    Az értelmező szótár ezt írja:
    optikus (görög) : Látszerész, szemüvegkészítő, látszer-készítő .
    optikai (görög) : Fényt alkalmazó, fénnyel működő, fényérzékelő.

  5. Nézd én csak tényeket közöltem, hogy szeret a választások előtt felelőtlenül igérgetni, majd magyarázkodni miért nem lehetett teljesíteni. Olvastam igen.

  6. Ez mind szép és jó, csakhogy ennek a megvalósítása sokkal hosszabb időt igényel. Másik dolog megint egy kampányfogás, pont a az országos és a helyi választások előtt. 2006-ban a körforgalmakkal és a híddal kampányolt, hogy lehkésőbb 2007 őszéig három körforgalom lészül el, ami napig csak a Kauflandi kélszült el, az is csak múlt évben adták át. Az új híd az egyetemvárosba így kampányolt basti 2006-ban pedig még a mennyekben van. Milyen csönd van ez körül. Ha a jó magyar-szlovák kapcsolatokból indulunk ki sokáig ott is marad. Most megint egy hazugságnak kampányigérgetésnek vagyunk a részesei. mert egy ilyen volumenű beruházás, rengeteg útfelbontással jár és Kabátfalu, Harcsás és Gadóc is Komárom részei, akárcsak Újfalu ott is lesz?

Comments are closed.