Holnap NEM adják át a hidat !


A Kék Duna rádió híreivel ellentétesen, holnap mégsem indulhat meg a forgalom a komáromi kikötői hídon.  Előreláthatóan erre, csak hétfőn kerülhet sor. Az eredeti tervek szerint a mai napig csak a kivitelezési munkálatokat kellett volna befejezni. Ezt követően amennyiben mindent rendben találtak indulhat csak meg a forgalom. Ma megnéztem és még  a felújítási munkálatokat sem fejezték be. Munkást a hídon nem láttam! Bízom benne, hogy 2010 április 19.-én sikerül átadni a hidat.

8 hozzaszolas a “Holnap NEM adják át a hidat !” bejegyzeshez

  1. Zoli- az ötleted nem rossz, de épp az ott lakók kezdenének el tiltakozni miután megvalósulna.
    Szerintem jobb megoldás lenne a belépés és a kilépés közti időkorlát meghatározása. Mondjuk 20 perc. Ez egy ott lakónak nem gond, viszont már nem érné meg senkinek a rövidítést az időkorlát miatt.
    A sorompós rendszert az Activ parking szerintem örömmel kiépítené amennyiben a képviselő-testület erről döntést hoz.

    Egyszerűbb lenne a helyzet ha természetvédelmi területről lenne szó, de az Erzsébet sziget sajnos nem az. Itt csak védett fák vannak illetve védet viznyerő hely.

  2. Hát igazán jó megoldás nem jut eszembe…
    Lehet, hogy kátyúsan kellene hagyni az utat és még fekvőrendőröket elhelyezni, de ez nem túl szerencsés megoldás.
    Lehetne egy kapurendszert bevezetni a sziget elején és a végén, aki ugyanazon a kapun jön be és távozik, az nem fizet, aki átmegy az fizet egy összeget az áthajtásért, bár gondolom ennek a megoldásnak lennének jogi gondjai, meg sokba is kerülne…

  3. Zoli a híd lábánál a tourinfor irodában osztott szórólapon rajta van az emlékhely.

    Forgalomlassító szigeteket láttam a terveken, de azok a te problémádat sajnos nem fogják megoldani. Tudod, személy szerint az én véleményem az hogy a híd felújítást úgy kellett volna megoldani, hogy ne kelljen a szigetre terelni a forgalmat. Ebben az esetben a szigeti rövidebb utat sokan soha nem ismerték volna meg. Ezen már nem tudunk változtatni. A terelés miatt tönkrementek az utak, nőtt a forgalom.
    Tudom, hogy ez téged nem nyugtat meg de Koppány-monostoron ugyan ez probléma. Az ott lakók csendes környezetben vettek házat, A Nokiások meg arra rövidítik le az utat.
    Tökéletes megoldás nincs. Én javasolnám hogy a kihelyezett 30-40 km/ó sebességkorlátozást kéne ellenőrizni, rendszeresen. Ez lelassítaná annyira az áthajtást, hogy többen inkább a belvárosi kétszer két sávos utat választanák.

  4. Nekem mindegy, hogy a part meletti út vagy a platánfasor a főút, ne járjanak arra vásárolni a kauflandba. Akinek van kertje a szigetben, tudja, hogy milyen jó ott, még nyáron a 40fokokban is elviselhetőbb a hőség, mivel nincs agyonbetonozva. A szigetre vigyázni kellene nagyon. Szerintem meg az emberekjó részének fogalma sincs, hogy van ott Jókai emlékmű.

  5. Zoli- az átadás után a szigeten útfelújítás valósul majd meg (mikor?). A rendezési tervben viszont autóbuszforgalom is van 3 megállóval. A sziget főútvonala viszont majd megváltozik. A jelenlegi platánfasor csak a műjégpályáig lesz főút, majd elkanyarodik a kikötői öböl felé és úgy halad majd a sziget belső oldalán a kaufland felé. Természetesen szélesítést és járdaépítést is tartalmaznak a távlati tervek.
    A célforgalomnak egy nagy akadálya van. A rendőr ha megkérdezi a vezetőt, hogy honnan jön, bármikor mondhatja, hogy megnézte Jókai emlékhelyét, tehát célforgalomként hajtott be a szigetre. A sziget mérete ezt ellenőrizhetetlenné teszi.

    Tény, hogy kiemelt pihenőövezetként szerepel a tervekben a terület, de ha pl. a belvároshoz hasonlóan sorompóval zárnák le, tiltakoznának az ott lakók, mert a vendégeik nem hajthatnak be. A szigetben működő 2 panziónak sem tetszene ha oda nem hajthatnának be a turisták a műjégpályáról és a focizni járókról nem is beszélve. Nem szeretnélek elriasztani,de szerintem a forgalom csak nőni fog – szabadidőközpont, bevásárlóközpont, konferencia-központ.

    Mivel a volt Hydrostav területén valósul meg a STOP SHOP ahol a family centerhez hasonlóan, ha jól emlékszem 7 bolt és egy ALDI szupermarket kap majd helyet még nagyobb mértékben nő majd a forgalom.

  6. Nem egészen a témához tartozik, de miután teljesen átadták a hidat, kérvényezni kellene, hogy a szigetre tegyék ki az áthajtani tilos táblát. Ugyanis rengeteg magyarországi a szigeten keresztül jár a kauflandba. Ez engem, mint szigeti kerttulajdonos eléggé zavar, hogy már a sziget is tele van autóval.

Comments are closed.