Nincs több találgatás, ezen a héten a belügyminiszter elhatározta, hogy nem vacakol tovább, és nyílt sisakkal döntésre viszi a dolgot. Daniel Lipšic ezek szerint megunta az elmúlt hónapok puha üzengetését, betárazott és elfoglalta a lőállást.

Most (november 18.) kaptam kézhez a belügyminisztérium központi irodájának álláspontját, melyben feketén-fehéren leírják – hivatalosan is kitöröltek a szlovák állampolgárok „Nagykönyvéből”.

A levélben szó szerint ez áll:

„Strata Vášho štátneho občianstva bola ministerstvom vnútra zaevidovaná do informačného systému Register obyvateľov Slovenskej republiky, na základe čoho sa z Vás stala osoba mimo registra a bez prihláseného pobytu.”

Szülőföldemen, saját otthonomban „osoba mimo” lettem.

A határozatot már továbbították is az illetékes hivataloknak, ezért a napokban bevonják a jogosítványomat, személyimet és az útlevelemet, a szociális biztosító és a betegbiztosító állandó lakhely nélkül megszünteti a fedettségemet, és innentől nem állják az orvosi ellátásomat sem. 2012. február 14-én pedig kitoloncolhatnak az országból. Bálint-napon, szeretettel …

Magyarországi lakhelyem nincs, magyar okmányokkal nem rendelkezem, ottani személyigazolványt pedig csak úgy tudok szerezni, ha bejelentett címem van. Költözni nincs szándékomban, még ha akarnék sem lenne hova. Megélhetésemhez létfontosságú a gépkocsi használata, jogosítvány nélkül gyakorlatilag a keresetem is odalett. Bevétel nélkül nem tudom tovább fizetni az adóimat, járulékaimat, hiteleimet, és persze nem tudom ellátni a családomat sem, betegség esetén pedig nincs pénz orvosra. Tartózkodási engedély nélkül munkát sem válallalhatok.

Sakk.

Van megoldás, egyszerűen csak kérvényezni kell az itt tartózkodást, amit az idegenrendészet minden további nélkül megítél, az élet pedig megy szépen tovább.

Ezzel viszont elismerném, hogy a szülőföldemen idegen vagyok. Elismerném, hogy igazuk volt és elismerném, hogy nyertek. Az ügyet pedig, amiért szeptember elsején több ezer embert hívtunk el Komáromba – elárulnám. Megerősíteném az emberekben azt az érzést, hogy van miért félni, és nem érdemes ujjat húzni a hatalommal. Ezzel pedig elérik a céljukat.

 

Lipšic pontosan tudja, a labda most ideát pattog, és ha nem találunk ki valami ütőset, a meccset elveszítjük. A Jogsegélyszolgálattal és a petíciós bizottsággal már felvettem a kapcsolatot, néhány napon belül nekiállunk egyeztetni.

Mindamellett szerintem egyetlen igazi esélyünk van megnyerni ezt a meccset – ha Önök támogatják azt, amit ősszel kezdtünk el.

Ezért mindenkit nagy tisztelettel arra kérek, támogassa aláírásával a szeptemberben indított petíciónkat! A bizottság tagjai és az aktivisták szinte minden nagyobb megmozduláson, vásári hétvégén ott vannak (ezen a hétvégén például a zselízi vásárban), és gyűjtik az aláírásokat. Az ívet le lehet tölteni az internetről is, több portálon fent van, példáult itt:

ALÁÍRÁS GYŰJTŐ ÍV

Kérem nyomtassák ki, gyűjtsenek annyi aláírást, amennyi csak lehetséges, a végén pedig küldjék el az íven található címre. Azokat pedig, akiknél még maradtak aláírások, de már nem terveznek tovább gyűjteni (mert mondjuk kimerítették a lehetőségeiket) arra kérünk, hogy haladéktalanul küldjék el a bizottság címére: „Petíció a kettős állampolgárságért, nám. Kossutha č. 3, 94501 Komárno”, hogy pontos képet kaphassunk arról, hol tart most a számláló.

Minél több aláírás gyűlik össze, annál nagyobb súllyal tudjuk képviselni az ügyet a hazai és az európai intézmények előtt.

Kérem, támogassa Ön is ezt az erőfeszítést, és írja alá a petíciót!

Őszinte köszönettel:

Boldoghy Olivér, kettős állampolgár, a petíciós bizottság tagja.

 

14 hozzaszolas a “A BIRODALOM VISSZAVÁG” bejegyzeshez

  1. Nem támadtam, csupán könnyen bizonyítható tényeket közöltem. B. az aki elejétől fogva miután elkezdett politizálni, mégcsak szóba sem mer állni velem, ahol megteheti sérteget és lejárat és hazug információkat terjeszt. Ez mind-mind bizonyítható tény. Sokmindent elmentettem az utókor számára. Ha valaki küzdeni akar a felvidéki magyarságért azt tegye őszintén, ne pedig tam-tam dobokkal.

  2. Tisztelt Bósza János,Boldoghy úr támadásával nagyon túl lőtt a célon.Ezek után az olvasó mit gondoljon az Ön szándéka komolyságában az autonómia ügyben is ? Ön magyar létére támadja az MKP-t,de viszont Bugár Béla nemzetáruló politikájáról mélyen hallgat.Sajnos a szélmalomharc nem vezet sehová sem,mivel nincs abban támogadottsága. Nem is beszélve róla az autonómia követelés esetleg újabb pártszakadáshoz vezetne.
    Bugár a magyar egység megbontásával csak az asszimilációt gyorsítja,ami egy mocskos válalkozók által támogatott politika ,akik csak a saját meggazdagodásukkal törődnek a magyar érdekek meg levannak sz@rva.
    Véleményem szerint a magyar egység helyre állításán kellene fáradozni és a megalkuvó semmittevő politikusainkat lecserélni olyanokra akik még bizonyítani akarnak.

  3. Olvasva a hozzászólásokat és a témát, nem i lommentelem a témát, mert felesleges lenne, az igazság itt úgyis falakba ütközne és trollozás lenne a válasz, ahogyan eddig is történt. Egy magánügyből politikai tőkét kovácsolni és még sokeresen is, ahhoz bizony nagyon, nagyon elbutított nép kell. A kettős állampolgárság ahogyan az medializálva lett, csak szembe állítja a tenniakaró magyarokat a karriert építőkkel és a mögöttük meghúzódó és a húsosfazék körül üldögélőkkel (22.éve). Ennyit köszönhetünk azoknak akik egy magánügyből politikai tőkét kovácsolna a nép hátán. A békés autonómia küzdelmet kéne felvállalni, nem pedig itt hazudozni, mellébeszélni és magamutogatást végezni MKP-s hátszélben. Ennyit lehet köszönni Boldoghy úrnak, aki ezt nem látja az sajnálom. Színészi teljesítmény legmagasabb szintje, amit ő itt egy éve produkál.

  4. Ölelünk minden magyart (ha nem vált arra érdemtelenné) nemétől, korától, vallási és párt hovatartozásától, nemzetiségétől (legyen, bár, kettős, vagy többes állampolgár) függetlenül!!!!!
    Bözsi-Gyula

  5. Tisztelt Gógh Feri, a futtykoncertel nemkell várni a bugri vezérre, elég benyitni akármilyen fontosabb hivatalba, iskolába, egyetemre – vagy ellátogatni a komáromi WC ( városi tévébe ) és MOST dogivel láthatók a sok csinovnikok – akik suttyómódra felvették az állampolgárságot – de csak azért hogy pumpálhassák Magyarországot !

  6. Ki az a uj kettos állampolgár képviselo ? Ha van olyan bátor magyar ebben a szlovák torvényhozásban akkor Olivér nincs egyedul. Felkell vele venni a kapcsolatot !

  7. A legfrissebb informáciok szerint a Lipsi-sicnek elkerulte a figyelmét az bástya képviselo ur meg a bagázsa akiknek sokuknak vala a kettos ugynoki pulgatya!Azoknak nem veszik el a slopákot??????????

  8. Kár,hogy a judásbirodalmi orbánc ketto”s állampulgatyájába beleugrottak sokak!Ez tán csak tényleg a judásbirodalmát kiszolgálloknak jo s nem az ellen lázadoknak!
    Pogány vagy-ok mert oseim is azok voltak ez oshelen s tudom,hogy a hely szelleme oldja és koti aszt ,ami nem ide valo s megtartsa aszt ami jo az itélet napjára,mely sitve kozeleg!
    Oliver az orrmányos alkotmányukra hivatkozva ne add le a bumázskáidat s minden marad a régi a liberalista lipsoti meg ugy is megy a bosszucélpontba.

  9. Csak az érdekelne ,hogy hol van a magyarok érdekeiért harcoló Bugár Béla válalkozó? Mindenesetre a választási körútján egy jólszervezett füttykoncertet és tiltakozó transzparenseket azért megérdemelne.

Comments are closed.