Fura, hogy a cikk szerzője 17 nappal a komáromi gyűlés után reagált beszédemre. Eddig érlelődött benne, vagy őrlődött benne, s addig-addig csiszolgatta, ezt az idegen szavaktól hemzsegő cikket, míg végül megszülte.A magyar nem csak egy nyelv, a magyar értékrend. Ezért ütötte meg a fülét a cikk írójának bevezetőmben tett utalásom a magyarul beszélő, de magyarnak nem modható egyénekre. Sem hetykének, sem úrnak nem képzelem magam. A beszédem komoly volt, méltó egy felvidéki polgárhoz.Egyetlen szóval sem említettem, hogy valakit kiközösitenék. Az író nem értette meg beszédem szimbolikáját, pedig ő is ugyanazt teszi: a ládában, zacskóban lévő rohadt krumplit kiválogatja.Írásában azt vallja, mindenkinek egyenlőnek kell lennie. Akkor ő miért egyenlőbb az egyenlőnél? Vagy netán azt akarja sugallni, hogy ha egy fa magasra nő, akkor le kell vágni, s a többiek magasságával egy szintre hozni?Sajnos, minden nemzethez tartoznak olyanok akik más nemzet vagy állam bűvkörébe tartoznak.Én a szabadság ügyéről s nem a szabadságról beszéltem. Két különböző dolog. A szabadságot rengetegen próbálták már meghatározni. Nem hiszem, hogy ezt pont egy netes újságíró tiszte lenne.Beszédem épp az összetartozást hangsúlyozta, s ez mondandóm közepén, végén el is hangzott. A feszültség már rég köztünk van, s köszönöm Istennek a lehetőséget, hogy ez nekem megadatott, hogy kimondhattam olyan dolgot, dolgokat, melyek rengeteg emberben már ott érlelődtek. Ha nekem pszichiátrián lenne a helyem, akkor a cikk írójának gyűlöletéért, mocskolódásaiért,rágalmazásért…..?Nem tudja kedves cikkíró, hogy a magyar az egyik leggazdagabb nyelv? Cikkében a latin szavak könnyedén magyarra fordíthatóak, mint pl.: individuum – személy, atavisztikus –elavult, stb.Jót mosolyogtam a 100-200 évvel ezelőtt itt rekedt szellemeken, degenerált agyak kifejezésen.Tehát mindenkit, aki tiszteli ősei kultúráját, hagyományait, erényeit, azt eme a jelzők tömkelegével kellene illetni.?”az egyik a primitív radikalizmus, a másik pedig a radikális primitivizmus: Addig nem fog győzni a szabadság ügye, amíg a magyar nemzet saját áruló korcs ivadékának hulláiból olyan hegyet nem rak, mint a Mátra. És a döghalom tetején az utolsó áruló apát a saját fia le nem nyakazza.„- itt Jókait idéztem. Ezek szerint Jókai primitív radikalista(szélsőséges,mélyreható) és radikális primitív(elmaradott, kezdetleges).Igen, radikális változásokra van szükség. Radikálisan fogy a magyar. S, ha majd teljesen elfogy, kinek fog írni a paraméter?Szintén nem értem, hogy a paraméter miért gátolja, miért mocskolja eme ügyet, hisz közös érdekről van szó.Végül nem kell irigykedni az ún. buli miatt…ilyen „bulit“ bármelyik párt összehozott volna,ha meghivja valamelyik megasztárt, ill. a valóságshow individumait…De ez egyenlőre csaka civil összefogásnak sikerült.

(Less Károly)


A szónok válasza a Paraméter-en  “Fehérek közt két európai” címmel megjelent írásra.

6 hozzaszolas a “A szónok válasza” bejegyzeshez

  1. Fu”rkész avilágnak nincs olyan befogado,beolvaszto,kiveto” szeglete mind az Kárpátmedence!Az ki o”s-honos- befogad az ki nem beolvad, az-ok ki ez anyai eggyu”tt-érzéséket megvetik, mindazok saját mag-fajuk elveszejtiik!Az ujkori faju népek-nemzetségek harca már régota folyik az o”slakos népességekkel szemben!Beteg a mag beteg a hély is!Nem a nyelv a mutatoja a Magságnak,inkább a szellem-test-lélek az teremto”-természethez valo viszonya!

  2. Pityu- a felnőtt ember elolvas mindent és utána dönt. A cenzúra nem megoldás. Aki eddig nem olvasta a fent említett oldalt, szerintem ezután sem fogja. Az objektivitáshoz viszont hozzá tartozik a másik fél véleményének ismertetése is.

  3. Karesz szálas írására – beszédére – érkezett egy nyálas válasz, ennyi. Valakinek megfelelési kényszere van, vagy csak együgyű és műveletlen. A szlovák nem őshonos Komáromban és a Csallóközben, ez tény, de van aki erről is képes vitát indítani. Az ilyenekkel kár vitatkozni, minden népnek van alja, csak a magyar nép alját pénzelik, zászlóra tűzik. Az, hogy az erdélyi magyarsághoz képest hová csúszott a felvidéki magyarság (hála az úgynevezett vezető értelmiség folyamatos megalkuvásának). Less Károly igazi, gerinces, magyar ember. Ő legalább nem a száját tépi, kritizál, hanem tesz is. Undorító érzés, amikor magyar nemzetiségű ember felváltva gügyög magyarul és szlovákul, mondaton belül is váltva a nyelvet, magyar nemzetiségüek körében. Aztán mint egy palotapincsi, várja a szlovák vállveregetést.Ilyen a fehérek közt két európai szerzője is. Ő Károllyal ellentétben biztosan jó pénzt kapott cikkecskéiről. A kollaboránsokat a világtörténelem során általában jól megfizették, de a végén mindíg elnyerték méltó büntetésüket. Miért lenne ez most másképp? Ebből a helyzetből kell felállni. Nem lesz egyszerű, de már nincs hová hátrálni. Jött a tatár, a török, a szovjet. Jöttek aztán mentek. Jöttek a szlovákok. Majd mennek. Ennyi. Pár évtized nem történelmi táv.

  4. Hát igen tudjuk,hogy az nem o”shonosságot hirdeto”paranemnormális paracentiméter atyja egy szellemi beteg családbul vala ,amelyik a sivatagi,nem idevalo, istenképpel ferto”zo”tt papaja!

Comments are closed.