„Csak a múltat ismerve épülhet a jövő!”


Újabb szerző jelentkezett aki havi rendszerességgel szeretné közzétenni gondolatait. Amikor az élet úgy hozta, hogy Budapestre költöztem féltem, hogy  az oldal aktuális írások nélkül marad. Engem a mindennapi munkám nagyon leköt és kevés időm marad arra, hogy  Komárom történéseivel rendszeresen foglalkozzam. Nehéz a távolból naprakésznek lenni. Ezért örülök a megkereséseknek és adok teret minden szerzőnek aki az általam kijelölt úton haladna tovább Komárom érdekében.


 

Érdeklődéssel figyeltük a www.komarom.org oldal eddigi működését, a városrészek eseményeinek, történéseinek civil, vagyis nem hivatalos látószögből történő megközelítését. Szimpatikus volt a vélemények őszinte megjelenítése, a folyamatosan megjelenő közérdeklődésre számot tartó hírek, események bemutatása, a professzionális oldalüzemeltetés.Megpróbálkozunk az oldalon szerzőként is megjelenni, pár dologra felhívni a figyelmet, különböző kezdeményezéseket tenni, folyamatokat elindítani. A fizika törvényei a közéletre is igazak, vagyis magától nem történik semmi. Hatások és kölcsönhatások együttese határozza meg környezetünk milyenségét. Komáromban sincs ez másként.
Az Endresz Csoport egy dél-komáromi baráti társaság, a lényeget tekintve nem fontos hogy kik a tagjai, nem jogi személyiség. Történelem, helytörténet, hagyományok, kultúra, környezet, talán ezek a legfontosabb területek melyekkel szabadidőnkben foglalkozunk. Minek is a rövidítése az Endresz? – kapjuk néha kérdést. Endresz nem rövidítés. Endresz György az első magyar óceánrepülő. Eltökélt, kitartó és áldozatkész ember volt, nagy szakmai tudással, hazaszeretettel. Társával, Magyar Sándorral 1931-ben, nehéz körülmények közöttmutatták meg milyen is a magyar virtus, állítottak fel három világcsúcsot, emléktáblájuk aVasmacska étterem előtt található. Nekünk Példaképek.
Elképzeléseinket, terveinket, észrevételeinket folyamatosan szeretnénk ismertetni, bemutatni ezen az oldalon. Nem önös céllal: gondolatébresztőnek, cselekvésre ösztönzőnek szánjuk írásainkat, de az értelmes, kultúrált viták elöl sem zárkózunk el. Mindazonáltal nem szeretnék rátelepedni az oldalra, havonta egyszer-kétszer jelentkeznénk írásainkkal. Várjuk majdazok jelentkezését is, akik egy-egy területen bekapcsolódnának a tevékenységünkbe, akik a verbális megnyilatkozásokon túl képesek alkotni, tenni.
Endresz Csoport

2 hozzaszolas a “„Csak a múltat ismerve épülhet a jövő!”” bejegyzeshez

  1. Nagyon életszeru”ek a rendezvényeik ezek ko”zu”l kiemelném a Komárom városi Honnapot,mely példaértéku” lehetne az Duna északi felén is!Hiába változnak az uralkodoi-vezeto”i osztályok alapjában az o”slakosság még mindíg maraD!!!S ennek nem csak a nyelv a mutatoja hanem a tályi-faji jellegzetesség!Hiába vágták,irtották ki a o”shonos fáinkat,no”vényeinket,megmaradtak s életképesebbek mint az idehozott franc!

Comments are closed.