Nagygyűlés alkotmányos jogainkért


Az Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás az egyik  közösségi oldalon mindenkit szeretettel meghív az alkotmányos joginkért meghirdetett szimpátia tüntetésre. Az eseményt Komáromban a Klapka téren rendezik meg 2011. szeptember 1.-én, csütörtökön délután 14 óra 30 perckor. A megmozdulás fő célja, hogy felhívják mindenki figyelmét a kettős állampolgárokat sújtó  alkotmányellenes és diszkriminatív törvényre. Ez a jogszabály  azért megkérdőjelezhető, mert ellentmond a Szlovák köztársaság alkotmányának azon szakaszának, amely kimondja ” Senki sem fosztható meg állampolgárságától akarata ellenére”. A törvény végül visszavágott, hiszen eddig 109-en váltak meg szlovák állampolgárságuktól a rendelkezés hatálybalépése óta és ebből mindössze 10-en a megszerzett magyar állampolgárságuk miatt. Mint az egyik blogger terjedelmesebb írásából kiderült a szlovák hatóságok  lényegében tehetetlenek, hiszen a kettősállampolgárnak kell kérvényeznie szlovák állampolgárságától való megfosztását és bizonyítania, hogy megszerezte egy másik ország állampolgárságát. Ehhez eredeti dokumentumokra és hiteles szlovák fordításokra van szükség. Külön érdekessége a jogszabálynak, hogy egy meghatározott időpont után megszerzett  állampolgárságot rendel csak büntetni. Ez is nehezen bizonyítható. Mi a helyzet, ha Szlovákiában egy szlovák rendőr igazoltat és én véletlenül magyar személyigazolványomat nyújtom át? Semmi!  A Fico féle törvény nem a kettős állampolgárokat rendeli büntetni, csak azokat akik a második, harmadik állampolgárságukat 2010 után szerezték meg.  Az állampolgárság megszerzésének időpontját viszont egy  igazolvány sem tartalmazza, csak az igazolvány kiadásának időpontját, amely ugye nem azonos az állampolgárság megszerzésének időpontjával.


A megjelent meghívó szövege:

Kettős állampolgárságot újra szabadon!

Kérjük részvételével támogassa a felvidéki civilek által néhány hete útjára indított kezdeményezést:

2011. szeptember 01., csütörtök

14:30 órai kezdettel

Rév-Komárom, Klapka tér

és jelenlétével segítse előmozdítani

 

az alkotmányellenes állampolgársági törvény eltörlését.

 

Fellépnek: Szarka Gyula és Szarka Tamás (Ghymes),

Vadkerti Imre (Kormorán), Derzsi György és Zsapka Attila.

Felszólalnak: a petíciós bizottság tagjai.

Vendég: Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

A helyszínen aláírásgyűjtés és honosítási tanácsadás.

Ingyenes parkolás a közeli Selye János Egyetem parkolójában.

A méltóságteljesség érdekében kérünk mindenkit, hogy pártok, szervezetek jelképeit ábrázoló zászlókat, jelvényeket és transzparenseket ne hozzanak, valamint egyenruhát ne viseljenek!

NAGY SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

MINDEN EMBER ÉS MINDEN ALÁÍRÁS SZÁMÍT!

 

 

13 hozzaszolas a “Nagygyűlés alkotmányos jogainkért” bejegyzeshez

  1. Ha nincs egészséges Istentudat akkor nem lehet egészséges nemzettudat sem!Az egészséges Istentudatrol meg annyit,hogy amíg levágják a termto”t a termtésro”l,betegek lesznek az jah hívei,meg a to”bbi szellemkoros.

  2. Hát igen ha a vihar a véndiofát lengeti a Paraszt Király aszt du”nyo”gte,csak a gyu”kér az bírja ki!!!Mi ebbu”l a tanulság???Ha elhadjuk azon o”seink utját amelek AZ iSTENEINK UTJáT JáRTáK pere lesz velu”nk a Teremto”nek!!!Judeo-kereszténység,idegen istenek,komunizmus,liberál kapitalizmus,mely a legkonstruktívabb destrukco az emberi létben s ez dul most s nem szolnak egy szot sem a zsarnokságárol,pusztíttásárol az nem jot jelent!!!Nem kell,hogy idejo”jjenek az uj judás fiai ezek akkora judások lettek,hogy még tul teszik az eredetiket is!Szolj,harcolj,tégy a zsarnok kapitalizmus ellen ,mely nem nyelvi szinten mozog,viszont o” a mocsok aszt akarja,hogy te az nyelvében él a nemzetet hirdesd s az ágakon ugrálj mind a majom s imádd a majom istent .Pediglen míg folyik a csendes népirtás s nem életpárti,családpárti a rendszer addig szer-telen ami meg szertelen ideiglenes s nincs joôvo”je!Ugy,hogy még ido”ben áljatok oda ahova a termto”-természet álított,mertha nem, nem lessz ugrabugra,sem megbocsájtás,csak ítélet!!!

  3. Hát azt oszze is kéne szedni. Ott vegzálták a rend éber orei egy pár alapiskolást. Mikor az eggyik apja odalépett egy 200 kilós ( aki anno a fico alatt kidobta dr. Morvai Krisztiná EP képviselot a városbol ) ráformedt hogy minemtetszik neki. Ekkor igazoltatásnak vetették alá a kétcsaládos apát is, majd ezután mintha kolikája lenne a lábait fájlalva az egész esemény alatt a családot kovette a fagyizóktól a szinpadig és vissza.

  4. a címem jhaoautonomia@gmail.com
    most szedem én is össze az összes elérhető információt és készítek egy beszámolót, hogy ténylegesen mi is zajlott le szept elsején, előtte, alatta, utána. Kinek milyen célokat szolgált, csakis az igazat írom le.

  5. János, írja meg az elérhetóségét, e-mailet, van rengetek hozzászól értékelés amit osszefogalmazhatna a jelenlevóktól, necsak halszagú legyen a hírlekozlések garmadja !

  6. Kedves Coza Noster kibotorkáltam volna, csak Boldoghy úr a tüntetés előtt eléggé, bizonyítható inkorrekt módon nekem esett, ha kimegyek és viszek magammal egy autonómia zászlót (szerinte még Árpád sávosat is akartam vinni- bár nekem ilyen nincs is), akkor elrontom a rendezvényüket. Nem akartam elrontani így nem mentem ki, de ma megírom a magam beszámolóját az ott történtekről, megigérem minden elfogultság nélkül pusztán a tényekre hagyartkozom. Nem értem Boldoghy uarat miéer fél tőlem és miért akar mindenki előtt lejáratni és amikor bizonyítható módon konfrontáltatom a hazugságaival, akkor azokat megtoldja egy újabbal, ezt csinálja már lassan egy éve. Öszzes ajánlatomat, hogy beszéljük meg személyesen az ellentéteinket, pontosabban, nekem semmi bajom nincs vele, csak ő rágalmaz állandóan az én konkrét válaszaim csupán a védelmemet szolgálják, persze a tömeghisztéria szabálya most érvényes, nem az igazság a lényeg, hanem az hányan hangoztatják a hazugságot, akkor más senkit az igaz szó nem fogja érdekelni, Mint tudjuk nemcsak a kettős állampolgárság volt a téma, ahogyan Boldoghy űr megigérte, hanem a saját padtársai szegték meg ezt a szabály, ami miatt én ki voltam tudatosan rekesztve. Bár már látom előre erre is hogyan fog reagálni, irigykedek, nem mondok igazat hisz mgehívott stb. Jó színész, a szó-szoros értelmébem, mert a tömegeket jól tudja manipulálni és nagyon ügyesen mézes-mázos szavak segítségével képes másokat, a látszatellenfeleit lejáratni, akik átlátnak a szitán. Sajnos a tmegek ennek bedőlnek, igaz rövid ideig, de az ébredés fájdalmas lezs és megint eltelt egy újabb év semmi konkrét eredménnyel. Kértem Boldoghy urat adjon nekem 10 percet, konkrét dolgokról és csakis a kettős állampolgárságról fogok beszélni, az autonómia szót ki sm ejtem a számom. Itt megjegyezném két éve ugyanerre kértem az MKP a kettősállampolgársági dunaszerdahelyi majális előőt, mégcsak válszra sem méltattak, pedig a beszédemet is feltettem előre, semmi autonómia nem volt benne. Most is csak arról beszéltem volna, mit sikerült ebbena témában tennem, konkrétam és üszintén. Úgy látszik a hurrázás, a nagymagyarkodás, mindenfajta lényeges üzenet nélkül kifizetődőbb, mint az igaz szó. Miért nem lehettem ott, mert, emondtam volna, hogy én egyedül már azon napon,a mikor a törvényt a pozsonyi parlament elfogadta a parlament előtt tiltakoztam, ők miért nem voltak ott, rizikós volt? Igen az. Küldtem konkrét beadványt az alkotmánybíróságra, hogy vizsgálják meg nem-e ellentétes a fico törvénye az alkotmánnyal, mert az. leveleztem a témában több paréamenti képviselővel, majd lett volna egy jó javaslatom, hogyan tovább, hogyan összeszedni a szükséges 30 parl.képv. támogatást az alkotmányi beadványhoz. Mert lehet hasonló hurrá majális, akát száz is, de nem lesz konkrét folytatás és csak az aláírásgyűjtésben merül ki, mint a két évi nyelvtörvényellenes is, akkor adtunk szept elsején a …. egy nagy pofont, egyesek politikai karrierépítését segítettük elő.

  7. Nagymester a feltételezésedben leirt titik nem épp csak a rendvédelmi kotelékbol voltak. A sunyimódom az akció végén itt ólálkodo most politikosok aki kockás ingben meg syrandpapucsban inkognitóztak ‘ meg a pártia média hajcsárok akik ahelyet hogy politikusként vagy magánszemélyként kiáltak volna xy…inkáb halazva pénzért a most médiának buzologtek….szégyen.

  8. Az elmustosodott bumm u”veg megint hazudik!A polcosok megint mindenkit fényképeztek kameráztak,rengetegen civilben olálkodtak,majd az bajtársakat a klapka szobornál buzererálták,mivel a cigicsikkeiket a szemét kukába dobták és nem a fo”ldre,mint az dagadt polcos aki vala a leváltott fo”no”k,ficko dézsa embere,ki vala Gaudit és Morvait kitesékellte anno basáskodása idején Rév-komárombol,egy EU képviselo”t dobott ki a városunkbol!!!Enyit a városi zo”ldekro”l akik a bu”ntanyákra nem merik betenni a kényes lábaikat,persze tisztelet a kivételnek ami komromban nincs.AQmugy a rendezvény jora sikeredett .Van még ember ki kimer álni,bár elég gyenge de a mino”ség a fontos nem a mennyiség!Kitartás,vad-keletro”l!

  9. Bósza úr szukség lenne most kijonni a klapkára, legyen itt egy bátor ember is.. TUL SOK A MOSTOS MAJOM. Bár lehet csak szolgálatilag vegzálódnak most itt.

  10. Ki a polgár?Ki az állampogár???Ki a ketto”s állampolgár?Vagy ki a hármas állampolgár???Ki a világpolgár???Egyik a legkonstruktívabb destrukcio,vagyis a liberál genszterkapitalizmus agymosott rabszolgája!Miért?Mert nem o”nelláto!Szemetet termel szellemi,lelki,testi szinten,to”nkreteszi ko”rnyezetét s hadja,hogy belevezessék a saját o”npusztíttásának bálványozásába!

  11. A méltóság megórzése véget a jelenlevok egyenruhát neviseljenek…pheh…és a sok rendor miben legyen ? Furdonaciban ? Sebaj…lesz ott sok civilruhás. Lehet hogy tobb lesz a civil balonkoppenyes mint a tunteto.:D

  12. Már az nagy dolog,ha valami végett egyu”tt,megmozdul a nép!Az meg,hogy kiállunk gyo”kereink sérthetetlensége végett,igazán nemes ,élteto” ,életpárti,ero”!!!

  13. Szimpatikus kezdeményezés, de kérdéses az eredménye, erről most mást nem szeretnék írni. Jogállamiságot számonkérni a Felvidék megszállóitól, ahol még a benesi dekrétumok hatályosak, ahol az államelnök nincs tisztában a fasiszta szó jelentésével és a szlovák történelemmel – igaz ez érthető, mert nincs is – azzal, hogy Hitler első csatlósai voltak, akkor és most is páros lábbal tipossák az emberi jogokat, mit is várhatnánk? Bocs, de kikívánkozott!

Comments are closed.