Kézről Kézre mától a Jókai utcán


A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja jótékonysági napokat szervez.  Június 10-től (péntektől) 11-ig (szombat), hétköznap 14 órától 21 óráig, illetve szombaton 9-től 21 óráig, a komáromi református gyülekezet udvarában, a református templommal szemben, Jókai utca 34. szám alatt. Mindenkinek vannak otthon feleslegessé vált, megunt, de működőképes, használható tárgyai, melyek csak a helyet foglalják. Itt az idő, hogy megszabaduljon tőlük! A Kézről kézre akción újra ezeket a tárgyakat várjuk. Bárki elcserélheti, nálunk hagyhatja felesleges tárgyait, s közben akár új kedvencekre is lelhet szimbolikus adományösszeg fejében.  Mit gyűjtünk?

– könyveket, cd-ket, dvd-ket, kazettákat
– sporteszközöket
– elektrotechnikai cikkeket, lakáskiegészítőket (edények, vázák, dísztárgyak)
– játékokat, tanszereket
– ruhákat
A csereberén összegyűlt adományokkal a játszósarok elkészülését szeretnénk támogatni, ami a helyi gyülekezet udvarán valósul meg és mindenki számára elérhető lesz.

Továbbá bekapcsolódunk a Melinda büfé által szervezett kupakgyűjtésbe, ami egy születési rendellenességgel élő fiúnak kíván segíteni.

Várunk lejárt gyógyszereket, elhasználódott elemeket és egyéb elektronikai hulladékot is, aminek az elszállításáról gondoskodunk.

Támogatóink:
• A Révkomáromi Református Gyülekezet
• A Révkomáromi Református Nőegylet
• A Selye János Egyetem Könyvtára
• Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség

Érdeklődni lehet:

Szuri Andrásnál
e-mail: szuriandras@gmail.com
tel: 0910 488 637

Az előző akció a szervezők szemével:

4 hozzaszolas a “Kézről Kézre mától a Jókai utcán” bejegyzeshez

  1. A politika a vallás és a u”zlet egymást élteti!Ez három az embriség szenvedéseinek és a kínjainak okozoi!Amikor a ko”z érdek és a magán érdek egy szinten lessz az társadalmi berendezkedésben,akkor mondhatjuk és érezhetju”h,hogy mi is az a Jézusi u”zenet és milyen is az a pártoskodo,politikai,vallási és u”zleti széthuzásnélku”li, joléti állam!

  2. Mester- lehet hogy igazad van, de ha megnézed akkor a diákok ingyen dolgoznak . Közösen tevékenykednek mások érdekében. Jó példát látnak, hiszen a máson való segítés a cél, amely az anyagias világban nem elhanyagolható teljesítmény.

  3. Ez is az anyagiassgra valo nevelés része ugyanis a szervezett vallásrendszerek kiszolgáltassák a por népet az épp fenállo rabszolgatarto hatalomnak!Jézus ilyet nem tett,ostort font s kihajtotta a kufárokat a szenthelyro”l!Jézus nem alapított vallásrendszert egy olyan egyszeru” tudásrendszer megéllésére vezette az embreket,mely ko”rnyezetu”ket és egészségu”ket viszavezette az adott teremtésbe!Megtanította és megmutatta az embreknek,hogy hogyan válthassák meg o”nmagukat s ne másokat ,áldozzanak,o”no”n- magukért!!!

Comments are closed.