A mai nap folyamán a város több pontjáról jelezték, hogy öntapadós matricák kerültek a kirakatokra. Van, ahol ezek már reggel, másutt csak a nap folyamán  bukkantak fel. A matricák  tartalmuk alapján a magyar nyelvű feliratok meglétét hiányolják.  Önkormányzati  képviselőink nem igazán tudják, mit is mondjanak. Politikai okból feltehetően félnek és párttársaik, vagy épp politikai ellenfeleik nyilatkozatát várják. Miért kényes ez a téma ennyire?  A matricák felragasztása egyértelműen rongálásnak minősül, de a feliratok egy jogos igényt tükröznek. Ez azt jelenti, hogy a nyilatkozó politikus bármelyik oldalra is áll, biztosan veszít jó pár szavazatot. Mi a helyzet a kereskedővel? Több komáromi üzlet nem komáromi személy  tulajdonában van. Általában ezeken a boltokon nincs is magyar nyelvű felirat. Amennyiben a “rongálást” az ilyen üzlet vezetője jelzi főnökei felé, ő kerül kellemetlen helyzetbe, ezért inkább nem kis munkával lekaparja a feliratot. Van még egy buktató a kereskedőre nézve. Amennyiben a “rongálás” miatt feljelentést tesz a rendőrségen, vagy ezügyben arcát vállalva nyilatkozik a helyi médiának, abban a pillanatban megbélyegzetté válik és rapid módon esni fog a  forgalma, hiszen a saját esetleges vásárlói ellen cselekszik.  Én valószínűnek tartom, hogy soha sem fogjuk megtudni, kik is ragasztották fel a matricákat, még annak ellenére sem, hogy  bekamerázott részeken történt a figyelemfelkeltő akció. Bárki is fog fellépni a matricázók ellen, azt magyargyűlölőként fogja a város magyar ajkú közössége  megbélyegezni és ennek minden politikai, emberi és gazdasági következményét viselnie kell majd.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az akció egy természetes és jogos igényre hívta fel a figyelmet. Nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó akció. Jól szervezett és összehangolt kezdeményezésről van szó. A matricát nem hirtelen felindulásból készítette valaki. Azok profi módon megtervezettek és kivitelezettek.

Az akció sikeres volt-e? Minden szempontból igen. Az akcióra felkapta a fejét a város lakossága és vitáznak róla. Természetesen a szlovákok és a magyarok álláspontja ezügyben soha sem lesz azonos. Úgy érzem, itt az ideje végre a saját érdekeinket védeni és nem a mások érzékenységére tekintettel lenni. Az elmúlt évtizedek állóvize megmozdult előbb Somorján majd Dunaszerdahelyen és most talán Komáromban is. Somorján ás Dunaszerdahelyen egyértelműen kiáll a kezdeményezés mögött a város is. Komárom esetében a fent említett kivárás honol.

Pár hete elindult egy kezdeményezés Komáromban is amely a magyar feliratokkal és magyar személyzettel rendelkező üzleteket ajánlaná, “Itt fontos vagy” címmel. Akkor a város kihátrált az ötlet mögül, sőt érthetetlen módon megtévesztő hírek terjedtek az emberek közt.  Most úgy érzem, ez a város részéről hiba volt. A mai figyelemfelkeltő akció után feltételezem, hogy az  “Itt vásárolj” helyett inkább a kirekesztő “Nála ne vásárolj” típusú listák fognak majd megjelenni az interneten.

Én kíváncsian várom a folytatást!

47 hozzaszolas a “Hol a Magyar Felirat ?” bejegyzeshez

  1. Oliver jo a hír viszont tudod a pénz beszéll a kutya ugat s ott tartunk,hogy a pénz a lényeg az ember meg nemfontos.Fényes tárcáju,so”tét gondolkodásu vezeto”i párt-elit komando,jol megszeditek magatokat mind minden elo”do”to”k s probáltok tetszelegni az elbutított nép elo”tt, viszont vannak akik tudják,hogy kik vagytok de sírni fogtok,ha a kiválasztottak ko”zu”l, ki lesztek választva,ugy ahogy a saját bibliátokban le vala írva!Radikálisan ,legálissan lopjátok a ko”zpénzt egy olyan erko”Lcstelen,eszmei mutácionak toljátok aszekerét mely,csakis no”vekvo” bu”no”zést,ferto”t,kiszolgáltatotságot,jogtalanságok sokaságát,háborukat,konzumidiotizmust ,sovinizmust ,elvándorlást,cinosta-raszista-neo liberalizmust hozott!A mai helyzetjelentésre vagy buszke????Ja de majd te meg apártod meg a doktoranduszaid azok elhozzák a békét és a biztonságot a joléti társadalmat a másvilágon mi???

  2. Igen. Ameddig mink vagyunk hivatalban, vezetésben olyan radikális nézetu paprikajancsik nemfognak labdába rúgni. A szabályok adva vannak. Kiknek nemtetszik tessék még szabad az út.

  3. Látom megtaláltátok a kozos nevezót. Nembírtok belenyugodni hogy van egy párt melyik képes osszefogni a szellemi, vagyoni és ész elitjét. Doktorátusokkal rendelkezo ifi csapat mely minden térén hódítt. Ez ám a nagy baj. Hogy tesznek valamit. Képzik a polgárokat és sikeresek a vállalkozásaik. Legyetek ti is okosabbak és ugyesebbek. A rózsa nemingyen van !

  4. Fény nemérted,hiába irom ki az u”zleteimre 100 nyelvben a dogokat,ha nem jo”n be senki,mert aszt a kis o”sszekapart pénzét is a multiba viszi!A másik dolog,hogy nagy tévedés az,hogy nyelvében éll a nemzet!!!!Maga a NEM-ZET szo is nemes-nemzésro”l szoll vagyis szaporodásrol és életpártiságrol,mely csakis egy joléti társadalomban tud kiteljesedni,megvalosulni!Maga a nyelv a másik értését teheti leheto”vé de semmiképp nem garancia arra,hogy meg-is értik egymást az mu”vileg,egymásnak-huszított emberek,nembeszélve,hogy a nyelv soha nem lehet s nem is lessz, mutatoja az ember mino”ségének!A beteges vajkod aki a test-vére szemét szuratta ki s fu”lébe olmot o”ntetett,választod példaképu”l,ki utolag az hodítto,rabszolgatarto-judeo-keresztény egyházad által lett késo”bb IST-Vanná ,soha nem volt és lessz IST-VAn,mert lehet,hogy a jahve volt vele de nem az O”S-tengri ,o”si istenségek!Amiota jahve-idegen istenképet ko”vettek azota vagytok átkozottak s jo zsarnok,komunista,kapitalista libneralisták.Nincs megbocsáttás,csak ítélet!,

  5. Nebántsátok a nagymestert, mert lehet hogy hamarabb elszáltok minthogy megijednétek !
    Mindenféle hájjal kenegetett, teszilnadrágos, zselészet fejes nagyokosok, mostanságra már kilóg a lóláb, leírhatatatlan hogy a mutyizásotok mekkora károkat tesz mindenhol !
    Mindenhol ott fényelegtek, vagytok, ott vegzáltok. Mostos egy bandája a politikai hulladéknak .
    A bizniszeitek révén mindenhova benyomott MOST nagyokos politikus-paraziták, mikor fogja már a magyarok igaz istene kétkézzel kiverni fejetekből a zsarnoki mammon imádatát ?

  6. A TÉMA ADOTT ! Igen. Tobbnyelvu feliratokat az uzletekre ! Mesterúr, neked a magyarországi befekteto idegen ? Nekunk nemaz ! Nekunk csak a gyuloletet és megosztást szíttó paprikajancsik azok, bármilyen gárda díszgúnyájába bújnak. Szent István jelszava volt hogy szeresd az idegent, tanulj tolle, mert nyelvében él és sokasodik a nemzet ami pedig egynyelvi kozegben gyenge mint az írásod !

  7. Fény most kimutattad a fogad fehérjit!Teszerinted az jo,hogy idegenek kapják a nálunk lévo”,munkaleheto”séget a pénzt a kedvezményt az helyiekkel szemben ???Nem érted,hogy a pályázatok egy elo”re lezsírozott színdarab színjátékai???Aki fizet zsebre to”bbet az a rughat a labdába!A te aljas pénzorientált demokráciád,meg az zsarnok szabadkereskedelmed egyenlo”vé akar tedni bennu”nket az indiai,to”ro”k,kinai rabszolgákkal akik fillérekért dolgoznak szalagmunkásként napi 14 orát???Eszt magasztalod???Hol amagyar felirat,nevu” hiánytu”net az patologikus,liberál-kapitalista eszmei mutácioban keresendo”!!!Ebreszto”,pislákolo fény,elemcsere!

  8. Miféle cseheket emlegetunk ? Mégha igaz is lenne, hála a demokráciának és az EU-nak szabadkereskedelem van. Rengetek magyarországi cégh jott szlovákiába. Netán ez is baj. De veled már nemfoglalkozok. Olivér a kezdeményezésetek nagyon hír. Jó hogy vagytok és épittetek és nem romboltok. Holnap már a Cseh koztársaságban is unnep Szent. Cyril és Metód napja. Európa védószentjeinek unnepép álldozzunk mi is tisztelettel.

  9. Cseh parkolási cég viszi s piszi kínozá a maradék ,éhbérért gu”rco”lo” nnépet!Magyar felirat?Elnémult ,néma város melynek még a városházája is zálogba vala,zaciban vala slopákia.Ko”p a polcos a díszku”re,kong a hordo rákos utca,sivatagi portul cementbe turva a durva kapitalista futura!

  10. Magyar felirat ? És kinek ? Minek ? Ki(HAL)t volt a most is az egész Komárom, miután délután 2-kor végetért a zsibvásárocska a kisudvarban, úgygondolta pár fiatal hogy elmgy valamit ” kajálni “. Nos, az egész soron a jugó ( albán ez ám nem jugó ) fagyi(por) kiméróje volt csak nyitva ! ) minek ide magyar feliart, max arabus, vagy koszovói albánec 😀 ).
    No de nemis ezzel van a baj, hanem azzal hogy a gazdi ( vajon a koránra vagy a késóre ) való hivatkozásra megtiltotta hogy a hamburgerba olyan mártás legye kérve a kedves fogyasztónak amilyet szeret ( csípósset azangyalát !! ), de azt nemszabad, tehát marad a texi a ( volt ) Euri elótról irány a tescós csirke ( egész nemtobb mint az itteni hamburgernek nevezett csoda ), és még a taxival egyutt is jobban és finomabban megússza az ember. odaátt meg van MAGYAR feliat is ! Itt meg ay (olaj!) lámpaoltás djinestól !

  11. A halembernek kellene az igazságszolgáltatás plényíro ollojával lenyirbálni az kormányzolapát uszonyait!A bumedli,mustos,muko”po”s ,gyarmatbérenc peniszlis tarkedli!

  12. Szebb jövőt nagymester! Letiltott a halember? Nem veszítesz sokat, a kutya se ír már oda, már a gazduram is itt fórumozik. Gyertek a csapattal holnap Koppánymosotorra. Zúzás! 🙂

  13. A pártoskodást,széthuzást szítto pártokrácia egy liberál-karvalykapitalista kártékony eszmei mutácio,hasonlo mind a bolsevizmus,csak rosszabb!A demo-mu”-kráciád,meg csak a megoszto to”bb párt rendszered mi az szabadság illuzioját hivatott kelteni miko”zben a háttérbo”l mindent a pénz diktátuma irányítt!Ebreszd fel az o”szinteszívu”,megtévedt barátaid,míg nem késo”,mert a végletekig romlo szociális helyzet,romlotság,haragra gerjeszti a természet ero”it, akkor ko” ko”vo”n nem marad.
    A sin-fej meg leadva a roszvasba.

  14. Te most a Shin Feyn-t vetted alapul ? Tudod az IRA politikai vonulata. Már ezek is megalkudtak a békepártiságot képviselik. Nemszabad a politikai képviseletet hibáztatni. Látod a témához visszakanyarodva sok hidas politikus a magyar nyelvet védelmezi . Tették azt akkor is mikor az államvédelemnél becsulettel szolgálták a hazát. Demokrácia a lényeg!

  15. Féyn a politikus egy olyan kizsákmányolo,mammonimádo,kártékony eszme szekerét tologassa,mely nem ismer se Istent se Embert se életpártiságot s mindez mellett ártatlan embrek millioinak kiontott vére tapada reá!Ko”zel az elszámoltatás ideje s akkor ahhoz az istenhez lesztek ku”ldve ,akihez imádkoztok!A teremto”-természetnek nem kell képviselet,maga oldja ko”ti magát s lebontsa a mocskot s annak minden piszkát!

  16. Mi abban a butaság hogy vannak befolyással bíró politikai vezetók akik a szivukon vise,ik nemcsak a torvények betartatását de feláldozva munkaidejuket a te jobb boldogulásodért us tesznek valamit az asztalra. Ha már megszavaztad oket kedves nagymestet ( netán magad is valamilyen eloljáró vagy ) akkor tiszteld a képviseleted. Vagy neked sem istened sem nyelved ?
    on viselik a v

  17. Fény,nyaltad a bolsevik rendszer valagát,most meg a liberál kapitalizmus szekerét tologatod a komáíddal!Nézd,hogy kezelik a nyelvi szinten mozgo u”gyeket!Politikai to”ltetté nyomatják,megélhetési u”ggyé deklarálják,jol megélnek a pornép butaságábol,elterelik figyelmét a pornépnek irgalmatlan sociális helyzetéro”l.A bolsevik világ hozta a kitelepíttéseket akirtásokat a kapitalista meg elkezdte és folytatta az irtást,plTrianon,két világháboru, melynek eredményeit most meg pátyolgatssa . Káosz-társadalmi ,kártékony –kapitalizmus keretein belu”l várjátok a megoldást?
    A bajok gyo”kere az idegenek kiszolgállására épu”lt rend,melynek érdeke a megosztás a sovinizmus a pénz!Az életu”nk le van szarva a hatalom meg a pénz a fontos!

  18. Sikerült beszélnem a Varga Tomival és a Benyó Zolival is, mindketten támogatnák a somorjaihoz hasonló határozatot, szerintem az emkápésok sem lesznek ellene, így összejöhet Komáromban is … Szerdahelyen a napokban fogadják el … ha ez nálunk is sikerül, lesz két hivatkozási alap – az egyik a tegnap elfogadot nyelvtörvény, a másik pedig a városi rendelet. Ez pedig mindenképpen jó kiindulási pont a tárgyalásoknál.

  19. Ripityom- én is láttam több olyan felmérést amely arra mutat rá, hogy az erdélyi helyzet azért konfliktusmentesebb a felvidéki vagy épp délvidéki állapotnál, mert ott az emberek a békés egymás mellett élést gyakorolják, míg a többi területen az együttélést erőltetik.

    A Babes-Bolyai Egyetem hallgatóira is jellemző, hogy nem keverednek így nem alakulhatnak ki konfliktushelyzetek sem!

    Érdekes, hogy a vallási alapú csoportosulás elfogadott még ha az sokszor egyértelműen kirekesztő is, a nemzeti alapút viszont megpróbálják elítélni. Mi a különbség?

  20. mindenkinek ajanlom, hogy menjen el egyszer erdelybe a szekelyfoldre. Csikszeredaban setaltam es az egyeik epulet elott egy hatalmas tabla hirdette, hogy ebbol a hivatalbol, egy magyar embert bocsajtottak el. Mindenesetre ott egy roman se rug nagyon labdaba mert nem engedtek be oket maguk koze a szekelyek.. nincsenek is vegyes hazassagok mert ki is kozosittik maguk kozul azt az embert aki behazasitt a csaladjaba romant.

  21. Tudja valaki, hogy mikor kerültek ki pontosan a matricák? Én délben több komáromi üzletben is voltam és én sem láttam, meg az ott dolgozók sem mondták. Délután kaptam mms-t, meg hívást a matricák miatt.

    Fény – hogy kerül ide a HÍD ?

  22. Végre egy olyan média ahol osszefogunk ! Nálam most jelesre vizsgáztak a Híd helyi képviseloi. Csak így tovább fiúk ! Még tobb ilyen akció kell ! Hajrá !

  23. Gönyörű volt látni ezeket a papirokat olyan üzleteken is ahol magyarul is kint van a felirat!
    Lehet én nem értem ennek a lényegét, de akik ragasztanak olvasni tudnak e?

  24. Nyugtalan- ezt mondtam! Jönnek majd a nála ne vásárolj listák! Előbb-utóbb ők is rájönnek, hogy az ilyen megnyilatkozásukkal vásárlót fognak veszíteni.

  25. “A tegnapi gerilla-matricázás után több asszimiláns, liberális, antimagyar vállalkozó is fenyegetően nyilatkozott a matricázó fiatalokkal kapcsolatban. Volt ki kezét törte volna a nemzeti érzelmű fiataloknak.”

    Bővebben a cikkben: Bosszankodó hidasok

  26. A somorjaiak hatarozatat nem talaltam meg a varos honlapjan, de irtam a polgarmesternek, hogy kuldje at. Esetleg valaki latta valahol? Kivancsi vagyok a megfogalmazasara.

  27. A fajában éll a nemzet, nem nyelvében,mert ha nem szaporodik az o”shono”s,Europai ember, akkor kirtásra keru”l,mint az amerikai o”slakos Indián Amerikában!Lásd minden nagyobb amcsi városban van holokauszt muzeum,vajon mennyi van a kirtott o”slakos Indiánok emlékére?Ez a szomoru tény vár Europára is,Osszeugrasztva ,sovén uszíttok modjára,lealacsonyítva,nyelvi szintre su”llyesztve ,egymást marva,irtva?Létezik ám egészséges,természetszeru”- fajvédelem is,mely jo és egyedu”li alap a megmaradásra!
    A karvalykapitalizmus,mely ellehetetlenítti az europai embreket s a kínai,indiai,to”ro”k ,stb. rarabszolgakereskedés által,felzabáltatják ,to”nkre teszik a judás bankárkaszt, fyattyai az unio,europa,megmaradt,o”s-honos, nemzeteit.!!!!

  28. Fény- pillanatnyilag csak egy Komáromi önkormányzati képviselő áll ki egyértelműen a dolog mellett és ő Keszegh Béla! Páran jelezték, hogy elméletben támogatják egy helyi rendelet elfogadását, de azt ők NEM fogják beterjeszteni !

    Ami a vegyes házasságokban született gyermekeket illeti, egyre több szakember bizonyítja hogy a kezdetektől fogva kétnyelvűen nevelt gyermekek valójában egy nyelvet sem ismernek tökéletesen és ez identitásbeli problémákhoz vezet. Későbbiekben is konfliktust okoz ha nyelvi, etnikai alapon kell a saját szülei közt különbséget tennie. Miután saját magát sem tudja hová sorolni, kívülálló marad mindkét csoportban. Erre a legjobb példát épp a felvidéki, akár komáromi vegyes házasságból származó gyermekek jelentik akiket Szlovákiában szlovákként, Magyarországon magyarként képtelenek érvényesülni. Mindkét helyen idegenek.

    Gyermek szempontjából az a legjobb, ha etnikailag azonos családban nő fel és kialakul egészséges nemzettudata. Ez egy olyan biztos pont, amelyre lehet építeni. Ha megvan az alap, akkor már tanulhat 2-3 nyelvet de fontos, hogy tudatosítsa ezek idegen nyelvek.
    Gyökér nélkül nincs egészséges fa! Fontos látni a nacionalizmus és a rasszizmus közti hatalmas különbséget, amelyet szeretnek nagyon összemosni főként a HÍD politikusai.

    Jó dolog Európainak lenni, de azon belül magyarnak, németnek, olasznak, finn-nek… lenni a legjobb! Te is látod a hírekből, hogy erre egyre több Uniós nemzet jön rá. Már elmúlt az az idő amikor a németországi török bevándorlót törökként várta Németország!

    Történelmi, egyedfejlődési szempontból a család, a törzs, a nemzet a túlélés alapja volt. Ezek nélkül az összefogáson alapuló csoportosulások nélkül talán már az emberiség mint olyan sem létezne. A szomszédos törzs, nemzet nyelvét beszélő egyén fontos szerepet töltött be ő volt a DIPLOMATA.

  29. Nagyon helyes hogy a képviselok gondolnak a nyelvre, ez az ami lényegében isszekovácsolja a városunk lakóit. Magyarnak és szlováknak is egyformán kellene bírni mindkét nyelvet. Ha pl. kevert házassag van és tobb gyermek az elsonek az anya nemzetiség nyelvén kell oktatni a másikat az apáén. A gyermek igy otthoni kozegben játszva megtanulja mindkét szulo nyelvét. A képviselok ebben nagy példaértékkel bírnak. Akibek pedig tobbgyermeke is csak egy nyelvet bír az nyulszivu vagy nyelvsoviniszta.Ilyen szylo szegyelje magát. Ne másokat oktasson ki !

  30. Pityu- miután a a szlovák parlamentben minden 1-2 szavazaton múlik, így minden kétséges.

    Ami a többi matricázott helyet illeti, ott mindenhol lehetne már ma is magyar nyelvű felirat, de nincs! Még az összematricázott parkolótáblán is lehetne magyar felirat már ma, mert van erre szlovákiai példa.

    Van egy ígéret is Csepregi úrtól (SAD NZ), hogy amint a törvényt hatályba lép, a helyközi autóbuszokon is meg fognak jelenni a magyar helységnevek. Ezt most törvény tiltja.

  31. Pityu- a jelenlegi szabályozás csak a települések nevének többnyelvű feltüntetését teszi lehetővé. Örsújfalu városrész. Erre a törvény nem tér ki. Ha ma a parlament elfogadja az új szabályozást kikerülhet a tábla. Addig sajnos nem!

  32. Valakinek feltűnt (még mielőtt összeragaszgatnák az egész cityt), hogy a Nová Stráž alatt nincs magyar felirat ?

    Csak úgy kérdem a margóra …

  33. Igaz, a betartatás már egy másik dolog, de a legfelsőbb városi szerv részéről elindulna egy jelzés, valamifajta bátorítás, egyrészt a polgárok felé, hogy merjék vállalni nyelvi és kulturális azonosságukat, és a kiszolgálók felé is, hogy keressék azok “kegyeit”, mert ez minden résztvevő számára fontos. A nyáj kapna egy impulzust, amit követhetne. Szerintem még ha csak jelzésértékűt is, de ez segítene az ügynek. Ez az “ügy” pedig egyáltalán nem az ördögtől való, elég egy kicsit szétnézni a fejlett európai közösségekben … ezért kérlek, ha tudsz, lépj valamit.

  34. A határozat természetesen megszülethet, de az a város által működtetett intézményekre vonatkozhat, magánvállalkozókra nem. Nem látok semmi akadályát egy ilyen határozatnak, én biztosan támogatom.

    A kedden tárgyalásra kerülő kisebbségek nyelvhasználatáról szóló törvény újra elfogadása is fontos volna, az elnöki vétó után, mivel már tartalmaz szankciókat, így fel lehetne lépni néhány más ügyben (pozor plyn, vagy vysoke napatie, pozor schody!)

    A lényeg szerintem nem a határozat, hanem annak betartása. És az is fontos, hogy az emberek értsék, hogy a többnyelvűség érték, nem mások elleni támadás. Komáromban ennek megvan az alapja. Az önkormányzatban is jól működik szlovákok és magyarok közt. Azt hiszem a szlovák képviselők is elismerést érdemelnek.

  35. Somorja után holnap Szerdahelyen is készülnek egy önkormányzati határozatra … Berci, Te látsz ilyesmire esélyt Komáromban? Nem igazán értek ahhoz, hogy miként megy az ilyen, de Te ott vagy a tűznél, és tapasztalatod is van: nem tudnál ebben valahogyan lépni? Kár lenne lemaradni …

  36. Keszegh Béla – egy támogató vélemény már van, ha jól értem a szavaidat 🙂

    Én ma felháborodott telefonhívást kaptam. Miután senkinek sem szeretnék rosszat, hiszen ahány ember annyi vélemény, így nem nevezem meg a hívót. Ha te is körülnézel a facebookon a legtöbbet kommentelő képviselöink most csendben vannak.

    Az itt fontos vagy projekt kapcsán, meg olyan kicsavart és elferdített állítások szivárogtak ki a hivatal munkatársain keresztül, hogy azokat már véleményezni is kár. Az én saját szavaimat (králiktv) forgatták úgy ki, hogy tátott szájjal néztem. Amikor megkérdeztem, hogy látták-e az interjút az volt a válasz, hogy NEM de a hivatalban mesélik.

  37. “Önkormányzati képviselőink nem igazán tudják, mit is mondjanak.”

    Béla, ezt kire értetted? Ha valaki ebbe a kérdésben nem mer állás foglalni, az nagy gond. Komáromban elég megnézni a templomtornyok sokaságát, és jól látható, hogy a tolerancia és a békés egymás mellett élés városa volt.

    Ez a kampány nem más ellen szól, hanem azért mert többnyelvűség érték, és van egy nagyon egyszerű gazdasági logikája is. Szolgálják ki már végre azt, aki a vevő. Ehhez nem kell nyelvtörvény, meg agyafúrt gondolkodás, csak józan paraszti ész. Ha valakit ez zavar, és talán ezért vesztünk szavazatot, hát akkor csókolom. Hiszem azt, hogy Komáromban ez egy kis réteg, és az értelmes többségnek nem ehhez kell igazodni.

Comments are closed.