TERET ADUNK- programok péntektől


Dr. Molnár Attila (polgármester)elmondta, lassan befejeződnek a városrehabilitációs projekt munkálatai. A Petőfi Sándor Általános Iskolát érintő felújítások már korábban megtörténtek. Átadásra került a Jókai tér is, jövő hét végén pedig a Szabadság térről, és az Arany János utca 17 területéről is levonulnak a kivitelezők. A felújított, megszépült közterek a következő hónapokban megtelnek majd élettel. A programokat az önkormányzat saját tulajdonú cége a komáromi Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezi. „Kis túlzással mondhatjuk, hogy minden második héten vár ránk valami nagyobb esemény, így városunk egy nagy fesztiválhellyé változik majd” – fogalmazott a polgármester. A TERET ADUNK rendezvénysorozat első megmozdulása jövő hét végén, a Nemzetköz Gyermeknapon lesz.

Vizeli Csaba a programokat ismertette. Elmondta, hogy május 27-én a Szabadság téren 10 órakor kezdődnek az események. Fellép a Csörgösipka Színház, akik a Csizmás kandúr interaktív mesejátékot adják elő óvodásoknak, majd a kisiskolásoknak. Délután 3 órakor a Széchenyi István Közgazdasági- Informatikai Szakközépiskola diákjainak szórakoztató műsora a Szixi Faktor várja az érdeklődőket. A napot pedig a tinik körében nagyon népszerű SP koncertje zárja, fél 7-kor.

Másnap, 28-án 10 órától a Zsebsün és Mingyá zenekarok koncerteznek, majd fél 12-kor kezdődik a „Miénk a színpad” elnevezésű program, melyen a helyi óvodák és iskolák mutatkoznak be. Délután 3 órakor pedig az Ali Khodzsa és a bölcs kisfiú története című meseopera bemutatójára kerül sor, a Délibáb-Színház és az Egressy Béni Zeneiskola közös előadásában. Közben a téren egész nap különféle színes programok várják a kicsiket és a nagyobbakat. Fellép a Garabonciás táncegyüttes, de lesz gólyalábas bemutató, vásár, játszóház, légvár, ugrálóvár, „aszfalt rajzverseny”, lovagoltatás és íjász oktatás is.

A programok vasárnap is folytatódnak. A „Nagy Találkozás” lenevezésű eseményt a Jókai téren rendezik. Itt délután 1 órától Kistérségi Színjátékos Találkozóra kerül sor. A zsűri tagjai között Agócs Judit és Solecki Janka komáromi születésű színésznők foglalnak helyet. Ugyanezen a napon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a fogyatékkal élők helyzetével is megismerkedhetünk, interaktív játszóház és előadások keretében. Délután 5-kor majd a Krainbaby zenekar koncertje zárja a három napos rendezvényt.

Hornig Rudolfné alpolgármester jelezte, hogy örül, hogy a komáromiak már birtokba vették az átadott Jókai teret. „Úgy látom, az embereknek tetszik a felújított tér, és szívesen tartózkodnak ott a családdal. ” Az alpolgármester asszony jelezte, hogy a vársrehabilitációs projekt majd június végén a Jókai Mozi átadásával ér véget.

Dr. Molnár Attila polgármester végül hozzátette, a nyár és az ősz folyamán olyan rendezvények várhatók még, mint június elején az „Ébresztő Komárom” és az „Olimpia Komáromban” elnevezésű sportnap, de lesznek zenés esték, gasztropuccs, muzsika kavalkád, vagy épp színházi találkozó is.