Tavaszi nagytakarítás Komáromban


Komárom város területén most szombaton két nagy önkéntes és közhasznú köztisztasági program kerül megrendezésre. Különböző helyszínen, de azonos időpontban lesz lehetőségük a Komáromiaknak, hogy saját kezükkel is tegyenek városuk tisztaságáért. Az Északi program érdekessége, hogy egy lényegében a nyilvánosság elől egész évben elzárt terület közelebbi megismerésére nyílik mód egy kis önkéntes munka keretében. Nem szabad megfeledkezni az együtt végzett munka közösségépítő erejéről sem.

Észak:

2011. az Önkéntesség Európai Éve. Ehhez (is)  csatlakozva az MKP Komáromi Helyi Szervezete 2011. május 21-én, szombaton 9 – 13 óráig tavaszi nagytakarítást szervez az Öreg- és az Újvár területén. Az önkénteseket kérik, hogy az alkalomnak megfelelő munkaruhában jelenjenek meg és kerti szerszámokat vigyenek magukkal. Találkozó: május 21-én, reggel 9 órakor az Újvár Lipót-kapuja előtt.

Dél:

Komárom Város Önkormányzata is csatlakozott a kormány által meghirdetett TeSZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióhoz. A városi hulladékgyűjtésre május 21-én szombaton reggel 8:00 órakor kerül sor a Laktanya közben. Gyülekező 7:45-kor a Városháza mögötti parkolóban. Az eseményt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Vidékfejlesztési Minisztériummal az Önkéntes Központ Alapítvánnyal közösen szervezi. A program hivatalos oldalán már több mint, 50 ezer ember regisztrálta magát előzetesen. Az internet segítségével az emberek közösen állíthatják össze hazánk első hulladéktérképét is. A TeSzedd! akció nagykövetei: Hámori Gabriella színésznő, Töttös Györgyi és Vastag Csaba énekes.

Jelentkezés:

Havran-Tóth Bernadett
környezetvédelmi referens
541-311
toth.bernadett@komarom.hu

 


Előző akció :

Télen a Klapka téren

5 hozzaszolas a “Tavaszi nagytakarítás Komáromban” bejegyzeshez

  1. Fény már o”t éve mutatom nekik a kantársaimmal eggyu”tt de valahogy nem igen akarnak abbul tanulni,állíttolag a város kulik rájuk.

  2. Majd ha eljo”n az a ido” amikor a Városi rendo”r s vezérei kisportolt,okos,ero”s ,becsu”letes embrek lesznek akik szeretik városuk és hazájuk s nem pénzért nyalnak a zsíros nyo”gdíj mellett és megbu”ntetik a szemetelo” embert még ha egy csikket is eldob ,akkor ott leszu”nk!

  3. Támogatni egy olyan káoszvilágot amelyik csak szemetet,mocskot termel s alapjaiban pénzorientált,erko”lcstelen vétek a Teremto”-természetto”l fennált ,rend ellen!!!!Mit termel egy város????Szellemi,leki,testi szinten—– csak szemetet!!!!!Csináljatok helyet az ujjabb szemétrakásoknak így legalább még to”bb jo”het!!!!

Comments are closed.