Szeretethíd- Komáromi program


Az önkéntesség éve rendezvényeihez kapcsolódva mindenkit szeretettel látnak most szombaton Komáromban, a Református kollégium kerítésének festésén illetve a az épület kertjének rendezésén. Gyülekező szombaton 9 órakor, Komáromban a Jókai utcai református templommal szemben az udvaron. Aki tud, hozzon magával kerti szerszámot esetleg ecsetet, de az üres kézzel érkezőknek is biztosan találnak a közösség számára hasznos és értelmes feladatot.



Szeretethíd nevű Kárpát – medencei református önkéntes nap idén május 20-21-én az Önkéntesség Európai Évének nyilvánított időszak kiemelt programja. Harmadik éve egyre nagyobb tömegeket megmozgatva valósul meg.
Célja, hogy cselekvésre buzdítja a református gyülekezeteket, iskolákat és a körülöttük lévő szervezeteket és intézményeket úgy hogy közben személyes kapcsolatokat építsen generációk, segítségnyújtó és rászorulók, világ és társadalom, Isten és ember között.
Felvidék szerte 34 bekapcsolódó szervezetet tartunk nyilván, amely által 1400 embert tudunk megmozgatni. A szlovákiai szervezést a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja vállalta fel. A református gyülekezetek és iskolák mellett bekapcsolódók közt van többek között a révkomáromi és az ipolysági katolikus egyházi gimnázium, a református egyház egyházzenei osztálya, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, az alistáli környezetvédelemmel foglalkozó Ecori polgári társulás és politikai szervezetek ifjúsági csoportja is.
A felvidéken Somorjától, Révkomáromon és Rozsnyón keresztül egészen a keleti Kistárkányig vannak bekapcsolódó csapatok. Példa értékű lehet a perbetei lakosok összefogása, ahol a szlovák és a magyar óvoda az iskolával, katolikus gyülekezet a reformátusgyülekezettel közösen tenné otthonosabbá az óvoda területét. Ipolyságon pedig, ahol a szlovákiai hivatalos nyitó ünnepség valósul meg szombaton 9 órától a főtéren, a református gyülekezethez és a katolikus gimnáziumhoz csatlakozott a helyi evangélikus gyülekezet és a művészeti alapiskola és a cserkészcsapat is.
A vállalt önkéntes feladatok közt van temető tisztogatás, kerítésfestés, idősek otthonának és egyedül élő idősek látogatása, igés lapok kézbesítése, parkrendezés, süteményosztás, játszótér és padok javítása, koncertek, szemétgyűjtés, ingyen ölelés osztása és még sok más.
Az idei önkéntes napnak a világi fővédnöke Schmittné Makray Katalin a magyar köztársasági elnök felesége és Fazekas László a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke.
Hisszük, hogy az elvégzett munka gyümölcse Isten országát építi majd valóságban és hitben egyaránt.

Lengyel Zoltán,
a felvidéki Szeretethíd koordinátora


.

5 hozzaszolas a “Szeretethíd- Komáromi program” bejegyzeshez

  1. Ez jellemzo. Vajon miért nem a nagybeteg Dávidka cikkjéhez van az elsó hozzászólás ? Ahelyet itt tomik egynéhányan a karalábét. Sok ember van. Vam a lehetetlen meg a tehetetlen de van sok telhetetlen is aki számára a nemmtenni akarás a fontos. Tik vajon melyikek akarnátok lenni!

  2. Az ki halgat a vétkesek ko”zt cinkos mondja a szollás!Vajon melyik vallászszervezet nyíltan ítélli el és lép fel a cionista,zsarnok,liberalista ,kapitalista,pénorientált,kamatelvu”,káosztársadalom világa ellen????halgatnak mint szar-vasgomba agyamban csak a szeretetro”l prédikálnak,koôzben meg céltudatossan táplált modon irtsák az europai embriséget ,rendszeressen aszt egymásnak ugrasztva s mind eszt ezen vallásszervezetek bevonásával!!!Lásd a két világháborut ahol ugyanazon valláshoztartozo embrek irtották egymást az ugynazon egyház áldásával!!!!Vérbu”nu”k az egekig ér,nem mossa le aszt millionyi szeretet híd sem!!!!

  3. Minden vallásszervezet kizárolag csakis a saját híveivel tartassa el magát!Milyen munka az,hogy az állami ko”zpénzekre igényt tartanak,miko”zben az papok,pu”spo”ko”k gyo”nyo”ru” fizetésekbo”l élve,elveszik az pornépto”l a pénzt,pl temetések,esketés stb?!!!
    Jézus soha mondandojábol,életébo”l, nemcsinált megélhetési u”gyet!!!Nembeszélve Juda jehováját s annak semmiféle eszmerendszerét nem hirdette,inkább irtozott attol s ovott az farizeusok kovászátol!Isten temploma a teremtés,nem holmi so”tét,ház ahová még a fecske se repu”lhet be!!!Levágtátok az istenképeteket a teremtésro”l,idegen népek sivatagi,sivatagosítto,istenét imádjátok!Igenis az Kárpáthoniaknak van Istene ,amely nem azonos a Jehovával-jahveval.Ha nem tértek meg az o”reg istenhez,építhettek akárhány szeretethidat,mindíg is átkozott lészen.

Comments are closed.