Programkavalkád a hétvégén!


A hétvége nem hagy senkit hidegen. Ez a mostani bővelkedik majd a rendezvényekben. Az egyig legismertebb az Alfacity,  nemzetközi Alfa Romeo találkozó a Monostori erődben. Ezzel egyidőben a BMW rajongói is összejönnek a WF szabadidőparkban.  A fenti rendezvényeken kívül Komárom város önkormányzata is vár mindenkit a Szabadság térre . Május 27-én a Szabadság téren 10 órakor kezdődnek az események. Fellép a Csörgösipka Színház, akik a Csizmás kandúr interaktív mesejátékot adják elő óvodásoknak, majd a kisiskolásoknak. Délután 3 órakor a Széchenyi István Közgazdasági- Informatikai Szakközépiskola diákjainak szórakoztató műsora a Szixi Faktor várja az érdeklődőket. Május 28-án 10 órától a Zsebsün és Mingyá zenekarok koncerteznek, majd fél 12-kor kezdődik a „Miénk a színpad” elnevezésű program, melyen a helyi óvodák és iskolák mutatkoznak be. Délután 3 órakor pedig az Ali Khodzsa és a bölcs kisfiú története című meseopera bemutatójára kerül sor, a Délibáb-Színház és az Egressy Béni Zeneiskola közös előadásában. Közben a téren egész nap különféle színes programok várják a kicsiket és a nagyobbakat. Fellép a Garabonciás táncegyüttes, de lesz gólyalábas bemutató, vásár, játszóház, légvár, ugrálóvár, „aszfalt rajzverseny”, lovagoltatás és íjász oktatás is. Május 29.-én vasárnap a Jókai térre várják a város apraja nagyját  a „Nagy Találkozás” elnevezésű eseményre. Itt délután 1 órától Kistérségi Színjátékos Találkozóra kerül sor. A zsűri tagjai között Agócs Judit és Solecki Janka komáromi születésű színésznők foglalnak helyet. Ugyanezen a napon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a fogyatékkal élők helyzetével is megismerkedhetünk, interaktív játszóház és előadások keretében. Délután 5-kor majd a Krainbaby zenekar koncertje zárja a három napos rendezvényt.

SP- koncertje 28.-án, szombaton lesz a Szabadság téri színpadon 16:30-kor, tehát egy napos csúszással ugyan de fellép Komáromban.

Wolf Kati lesz AlfaCity sztárvendége! A népszerű énekesnő nemcsak a Szerelem miért múlsz című slágerét énekli el, hanem más dalokkal is készül! Rajta kívül egy DJ, illetve három, pályafutása elején járó zenekar is fellép idén AlfaCity színpadán. A Shut up!, a Garázsmenet, valamint az Indeed bemutatását itt találod! Hallgasd meg őket, hátha új kedvenc bandáid lesznek! AlfaCity házigazdája: Kőváry Barna.


A programok pénteken (05.27), és szombaton (05.28) délelőtt 10 órától, 19 óráig, vasárnap (05.29) pedig déltől várhatóan 18 óráig tartanak. Az adott időszak alatt a területeken útlezárás várható. Így forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken (05.27) reggel 9 órától 20 óráig, valamint szombaton (05.28), szintén reggel 9 órától, délután 18 óráig a Szabadság térnek a Városházától a Petőfi Sándor Általános Iskoláig terjedő szakaszán, az Arany János utca térre nyíló végén. További forgalomkorlátozásra kell számítani vasárnap (05.29) déltől, délután 18 óráig. Ez utóbbi lezárás a Református Templom előtti útszakaszt, a Tóth Lőrinc utca és a Mártírok útja közötti részt érinti.


A Szabadság téri és a Jókai téri rendezvények, előadások, koncertek ingyenesek. Az Alfacityn a Monostori Erőd jegyárai érvényesek. Tehát 1100 ft/ fő. Diák, nyugdíjas, pedagógus 700Ft, hat éves kor alatt ingyenes. Családi belépő (2 felnőtt +2-3 gyerek): 2000 forintért váltható. Komáromi (Dél) lakcímkártyával rendelkezőknek a belépés 100 (száz) forint! A BMW találkozó belépődíja 10€ vagy 2500 forint.

4 hozzaszolas a “Programkavalkád a hétvégén!” bejegyzeshez

  1. Anifield- most szóltak a Monostori Erődből, hogy az idén az Alfacitynek nincs külön belépője, a Monostori erőd jegyárai érvényesek. Tehát 1100 ft/ fő, diák, nyugdíjas, pedagógus 700Ft,Hat éves kor alatt ingyenes. Családi (2 felnőtt +2-3 gyerek): 2000 Ft.

    Anifield- amennyiben komáromi lakcímkártyával rendelkezel, úgy a belépő csak 100 (száz) forint!

Comments are closed.