Magyar Igazolványok érvényesége


Több ismerősöm megállított a belvárosban és kérdezték, mi a teendő  a lejárt érvényességi idejű Magyar Igazolványokkal. Érvényességi idejük meghosszabbítható-e, illetve mire van ehhez szükség.  Megkérdeztem Újpál Beátát a Szövetség a Közös Célokért Komáromi Területi Irodájában. Íme a válasza:  “

A Magyar Igazolványok a 2007-ben módosított státus (kedvezmény) törvény értelmében határozatlan ideig – örökké érvényesek. Ha a kedvezmény bejegyzésére szolgáló oldalak nem teltek be, nyugodtan használhatja tovább igazolványát.
Amenniyben betelt a Magyar Igazolványa,  tehát nincs hely a kedvezményes utazás bejegyzésére, akkor nem kell új igazolványt igényelni. Ebben az esetben a pótfüzet kiadása a megoldás. A pótfüzetet a Magyar Köztársaság Nagykövetsége állítja ki, mi esetünkben Pozsonyban a Sedlárska 3 címen – megvárásra.  Hivatalos ügyfélfogadás: hétfő, szerda, csütörtök: 8.00-11.30.”

Amennyiben valakinek nincs ideje vagy lehetősége erre az utazásra, az a LETÖLTHETŐ igénylőlapot kitöltve keresse fel a Szövetség a Közös Célokért Komáromi Területi Irodáját és a Magyar Igazolványát valamint a kitöltött nyomtatványt leadva , kb. egy hónap alatt ugyanitt átveheti a pótfüzettel kibővített igazolványát.

[button link=https://www.komarom.org/dok/potfuzet.pdf ]Pótfüzet iránti kérelem[/button]

 

9 hozzaszolas a “Magyar Igazolványok érvényesége” bejegyzeshez

  1. Vajon azoknak az oláh-cigányoknak is megvan a Magyar Igazolvány – akik minden állami perzekució nélkul – magyar ´- szlovák útlevelekkel, és magyar kisebbségi onkormányzati ” juttatásokkal ” – ” kepviseloi ” jogarral bírnak !?

  2. Jó napot !
    Szeretném megkérdezni önöktől,hogy ha 2002,03.01 kor lett a lányom magyarigazolványa és az enyém is kiállítva ,amiért én az enyémért nem mentem be a hivatalba hol lehet most kikérni illetve a lányomnak is lejár 2012.04. 07.dátummal.Szeretnék önöktől egy pontos címet kérni ahol ezt el tudnám intézni Komárnóban,Segítségüket előre is köszönöm.
    Üdvözlettel Kiss Lídia

    1. Lídia- Én azt javasolom, keresse fel a komáromi CSEMADOK székházat a Kossuth téren. Régen ott működött az iroda.
      Lánya igazolványa, továbbra is korlátlanul használható, hiszen azok érvényességének lejártát eltörölték, tehát a feltüntetett időponton túl is használható.

  3. Jó napot !
    Szeretném megkérdezni önöktől,hogy ha 2002,03.01 kor lett a lányom magyarigazolványa és az enyém is kiállítva ,amiért én az enyémért nem mentem be a hivatalba hol lehet most kikérni illetve a lányomnak is lejár 2012.04. 07.dátummal.Szeretnék önöktől egy pontos címet kérni ahol ezt el tudnám intézni.Vagy Komárnóban,de ha van Hévízhez közel akkor azt a címet is meg adhatják mivel itt élünk lányommal Kissová Bettinával.Segítségüket előre is köszönöm.
    Üdvözlettel Kiss Lídia

  4. jó napot kivánok,

    szeretnék kérvényezni Magzar igazolványt. ki van nyomtatva a kérvény de nem tudom hová kellene beadni. lehetne e mail keresztul álatkuldeni vagz póstán keresztul?

    koszonom szepen

  5. Szeretném megkérdezni ,hogy abban a helyzetben ,ha elveszett a Magyar igazolvány mi a teendö???Elöre is köszönöm.

  6. Továbbá Komárnóban a CSEMADOK épületében is le lehet adni a kérvényt 2-3 hét leforgása alatt meg is érkezik a pótfüzettel kiegészített igazolvány.

Comments are closed.