Hamarosan megállhatnak az Intercity vonatok Komáromban


Régi téma Komárom városában, hogy miért nem állnak meg az Intercity vonatok Komáromban. Eddig több kezdeményezés is volt e témában, de mindig eredménytelenül.  Most úgy néz ki, hogy végre lépünk egy nagyot előre. Komárom Város polgármestere Dr. Molnár Attila  május 23-i felszólalásában azzal a kéréssel fordult Dr. Fellegi Tamáshoz a vasúti ügyekben illetékes nemzeti fejlesztési miniszterhez, hogy a jövőben Komáromban is álljanak meg az intercity szerelvények.  Polgármesterünk parlamentben feltett kérdése:

„A Szlovákiához tartozó Észak-Komárom a felvidéki magyarság központja, több mint 40 ezer lakosának 2/3-a magyar nemzetiségű és anyanyelvű. Itt működik a Selye János Magyar Egyetem, melyen magyarországi vendégelőadók is szép számmal oktatnak, a nagy múltú egykori bencés magyar tannyelvű gimnázium, s a magyar kultúra egyik felvidéki fellegvárának számító Jókai Mór Színház. Észak-Komárom és jelentős vonzáskörzete ezer szállal kötődik az anyaországhoz, sokan folytatnak egyetemi tanulmányokat Budapesten, Győrben vagy Magyarország más egyetemi központjában.

A fentiek miatt nemcsak gesztusértékű, hanem tényleges, kézzelfogható segítség lenne az észak-komáromiak és a túlnyomó többségben magyarlakta járások lakóinak, ha a kényelmes, gyors utazást lehetővé tévő Intercity vonatok menetrend szerint megállnának az Észak-Komáromtól pár száz méterre, Magyarországon található dél-komáromi vasútállomáson.
Mondom ezt Dél-Komárom polgármestereként, és mondom ezt a határon átívelő kulturális-gazdasági kapcsolatokért tenni kívánó emberként.

Komárom, melynek északi fele Szlovákiában, a 20 ezer lakossal bíró déli fele pedig Magyarországon található, immár megkerülhetetlen tényező az átjárható határok korában. Közlekedési csomópont, vasúti, közúti és vízi szempontból egyaránt, s napról-napra dinamikusan fejlődik. Mindkét oldal városvezetői felismerték a kulturális-gazdasági kapcsolatok erőteljesebbé válását, magát a folyamatot. Itt van a politikusok feladata, vagyis a meglévő igények segítése, a kapcsolatépítés kereteinek biztosítása.

Az Intercity vonatok menetrend szerinti megállása nem sok pénzbe kerülne, viszont annál több teret nyitna a kapcsolatok ápolása, megerősítése terén. Ezt az Intercity-megállítási jogot nem csupán lokálpatriótaként, nem csupán a Felvidék Székelyföldjének tekinthető Csallóköz és Komárom környéke magyarsága érdekében kérem, hanem a dél-komáromi ipari parkban tevékenykedő, városnyi embernek munkát adó multinacionális nagyvállalatok érdekében is.

A környék egyik legnagyobb foglalkoztatója a komáromi ipari park, amelyben működő cégek részéről is igény mutatkozik az Intercity vonatokkal történő gyors, kiszámítható és magas színvonalú utazási forma iránt.

Mindent összegezve kérdezem tehát tisztelettel Miniszter Urat, van-e lehetőség, kormányzati szándék az Intercity vonatok menetrend szerinti megállítására Komárom városában.”

A kérdésre Dr. Völner Pál államtitkár válaszolt, aki reagálásában rámutatott, valóban fontos, hogy a településen a jövőben megálljanak az intercity vonatok. Ezt a város földrajzi elhelyezkedése, elsősorban is határváros szerepe, valamint Győr és Budapest közelsége is indokolja. A műszaki feltételek egyelőre még nem adottak, a tárca azonban vizsgálja annak lehetőségé, hogy a szerelvények mielőbb megállhassanak Komárom városában is.

 


Marek Anton Északi polgármester is megkereshetné a Regio Jet vasúti szolgáltatót és felvethetné, hogy a Pozsony – Komárom szakaszon 2012-től induló vonatok végállomása Komárom déli pályaudvara legyen, ezzel biztosítva a Csallóközi emberek könnyebb és közvetlen eljutását mind Budapest, mind pedig Bécs irányába. Szerintem ez egy indokolt és még üzleti szempontból alátámasztott javaslat. Ez regionális érdek és hozzájárul Komárom regionális közösségi közlekedési központtá történő fejlesztéséhez. A város déli pályaudvara mellett a tervek szerint felépülhet az új közlekedési terminál (autóbusz és vonat), közös utasváróval és pénztárakkal, ezzel is emelve a közlekedés színvonalát.

A Komáromon kívüli olvasóknak említem meg széljegyzetként, hogy Komáromból Budapest és Győr irányába is 60 percenként indulnak a klimatizált, akadálymentes vonatok amelyek átlag sebessége a menetrend alapján 120km/óra. Szakaszonként ez eléri a 160km/órát is. Gyorsvonat minden 120 percben indul már ma is Budapest felé. Ezt a hálózatot bővítenék tovább az Inter City vonatok.

2011.május 26. – Dr. Molnár Attila kérdésemre elmondta, hogy tárgyalásokat kezdeményez  Marek Antonnal annak érdekében, hogy  a RegioJet vonatok végállomása ne Komárom Északi pályaudvarán legyen, hanem azok a város Déli pályaudvaráig közlekedjenek majd 2012-től.