Borzas, rétegelt, rántott sajt


Hozzávalók :

    6 szelet Tilsiti saj
    10 db lehetőleg szögletes sonka szelet
    a panírozáshoz:
    3 db tojás,
    liszt,
    kétféle finomságú morzsa

Mindig azon törtem a fejem, miként lehetne a rántott sajtot valami módon felturbózni. Lehet, hogy ezzel az étellel valami újat sikerült létrehoznom.

A sajtszeletekre fektetünk két, előzőleg a nedvességtől megszárított sonka szeletet. Majd ismét sajt és sonkák következnek. Az egyes rétegeket kézzel kicsit nyomkodjuk meg, mert ettől fog összeállni. Miután a sonkák elfogytak és a hatodik sonka szelet is a helyére került, az említett nyomkodás után az elkészült réteges csodát először a hosszabb oldala mentén kétfelé vágjuk, utána a keletkezett négyzeteket átlósan is elvágjuk. Most a szakácsnak is lesz egy kis jutalom: A keletkezett négy darab háromszög oldalait vágjuk egyenesre és a leeső darabokat rögtön fogyasszuk is el.  Most hozzá is láthatunk a panírozáshoz. Szokásos módon először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába  hempergessük meg a háromszögeket. És itt megint van egy kis csavar !  Miután a panír réteg megszáradt, mártsuk megint tojásba, majd morzsába.  Mivel a morzsát magam készítem, mindig marad a készítés során egy kicsit rusztikus végeredmény is. Nos, ezt is fel tudjuk használni, mégpedig a harmadik, egyben utolsó panír réteghez.

Miután ezt az utolsó réteget is megszárítottuk, 175 fokos olajban rövid idő alatt megsütjük. Nem szabad sokáig sütni, mert a gondosan elkészített rétegeinket elronthatjuk. Sok sütést amúgy sem igényel, csak a panírt figyeljük. Burgonya pürével és idény salátával tálaljuk. Szerintem biztos siker. Jó étvágyat!

(Newl)

[nggallery id=98]

3 hozzaszolas a “Borzas, rétegelt, rántott sajt” bejegyzeshez

  1. A sajt a legjobb a bélkacsok leragasztására és a bélmozgás leállíttására,majd az belek kinyullására s ez által a szervezet védekezo” rendszerének 80%nak kiktatására!Nembeszélve rengeteg meszet von el a lebontása a szervezetbo”l!Egyetek sok sajtot,fogyasszatok sok tejterméket had dagadjon a tejipari mágnások zsebe,hadd rohadjon asok gojnak abele.

Comments are closed.