A posta, ahol fontos az ügyfél!


Már egy ideje feltűnt, hogy van a városnak egy pontja ahová nem lehet bemenni anélkül, hogy a betérőt kedvesen ne üdvözöljék. Bevallom őszintén, én általában kicsit beforduló módon, zenét hallgatva közlekedem a városban. Nem hallom meg a zajokat. Bizony így megyek be a Déli postára is. Ott bizony folyamatosan hangosan és rám nézve jó napot kívánnak. Minden egyes alkalommal rám köszön a biztonsági őr  úgy, hogy bizony láthatóan nem fogom meghallani az ő köszönését. Tegnap egy baráti beszélgetés alkalmával, szóba is került és bizony Komáromon kívül is híre van a város főpostájának, ahol KÖSZÖNNEK ! Tudom, hogy sokan kérdezik, miért is kell erről beszámolnom, miért kell kiemelnem azt aminek természetesnek kellene lennie. Mert sajnos nem az!  Miután nemrégiben egy rossz példát mutattam be egy vásárlásom kapcsán, fontosnak tartom közkinccsé tenni ennek ellenkezőjét is. Mindenkinek ajánlom, hogy amíg teheti  menjen be bátran a Szent István téri postahivatalba és győződjön meg róla, hogy ott KÖSZÖNNEK! Bízom benne, hogy miután elkészül Déli városrészünk  új főpostája , az új Spár mögé költözve is megmarad ez a szokás!


Hogy mennyire meglepő a köszönés azt volt kolléganőim tudják igazolni. Többször előfordult, hogy egy ” Kellemes hétvégét!” után az üzletből távozó vevő meglepetésében nekiment az ajtónak.

 

Kép: az épülő új főposta épületének látványterve, Komárom Déli részén az új Spár mögött  a Czibor utca 2. szám alatt.

13 hozzaszolas a “A posta, ahol fontos az ügyfél!” bejegyzeshez

  1. Bekián- lapozgatom a menetrendet, de abban az szerepel, hogy az “F” betűvel jelölt járat közlekedik abba az irányba. Mol irányából induló 3-as vonal a posta nyitvatartási idejében, egy alkalommal sem megy el csak a Buszpályaudvarig.

    Van itt 23-as és 32-es busz ami a menetrend szerint nem csak a buszpályaudvarig közlekedik, viszont nem igazán tudom, milyen távolságban is állnak meg az új postától. Igaz addig az útvonal módosítható.

    Bevallom az ablakból rálátok a megállóra de én még sem 23, sem 32-es buszt nem láttam soha. Csak a 3-as busszal találkozom meg a kettessel…. A szőnyiek és a csillagon lakók is helyközi buszokon utaznak főként, azok meg csak a buszpályaudvarig közlekednek.
    MENETREND ITT

  2. Hát elsőként a téveszméket oszlatnám el mivel akár Szőnyből akár a Csillag ltp.-től meglehet közelíteni az új postát busszal a 3-as és a 23-as busszal is. Szerencsére annyira nem került ki a városközpontból, ugyanis az elmúlt évekbe arra tolódott a városközpont is, éppen ezért jöttek létre a városközpont visszaállító pályázatok hogy a város keleti részébe mint Szabadság tér visszatérjen az élet.

  3. Kedves Barátaim, most már rendesen sikerült összezavarniuk engem, mivel nem találtam sem Czibor, sem Kacz utcát és ráadásul úgy tudtam csak 1 azaz egy darab SPAR áruház van Komáromban! Üdv!!!

  4. Megjött a magyar Posta levele:

    Köszönetemet fejezem ki Ügyfélszolgálati Központunknál email-be tett Komárom 1 számú posta dolgozóinak lelkiismeretes, segítőkész szolgáltatói magatartását méltató elismerő szavaiért.

    Számunkra fontosak ügyfeleink azon bejelentései, melyekben visszajelzést kapunk arról, hogy ügyfélkapcsolatot ellátó munkatársaink, Ügyfeleink és Társaságunk által is elvártak szerint végzik tevékenységüket.

    Bízom abban, hogy a jövőben ugyanilyen bizalommal fordulhat valamennyi postán dolgozó munkatárshoz, és megelégedéssel veheti igénybe Társaságunk szolgáltatásait.

    Miskolc, 2011. május 18. Iktatószám: P-90851/2011

  5. Péter, sajnos ez még nem általános! Levélben megkerestem a Magyar Postát is, dicséretemmel. Remélem a posta biztonsági szolgálatának komáromi munkatársai kapnak valami jutalmat amiért nekik köszönhetően kap a posta kiemelt figyelmet és dicséretet.

  6. Igen, kicsit eltértem a témától, ezért elnézést kérek. Örülök, ha ennek is lesz szentelve egy külön “cikk”.

    A postai dolgozókról pedig én is csak szuperlatívuszokban beszélhetek, a köszönés és a “Köszönöm” is első náluk! Bárcsak így lenne a többi szolgáltatónál is.

  7. Péter- sajnos az Új Spár a Csillag ltp-ről még busszal sem érhető el közvetlenül csak átszállással !!! Ez majd egy újabb írás témája lesz. Most a biztonsági őr udvariassága volt a kiemelendő erény!

  8. Nekem is egyet kell értenem Fésüs doktor Úrral, mert sajnos nagyon “kiesik” az új főposta épülete. Szerencsére én közel lakom hozzá, így számomra nem okoz majd nagy bosszúságot azt a +100 métert megtenni.

    Szerintem is az új postát a tényleges belvárosba kellett volna elhelyezni, ha nem is a tűzoltóállomás épületébe, hanem mondjuk az OTP során.

    A posta épülete legjobb tudomásom szerint önkormányzati tulajdonban van (egyébként műemlék, vagy műemlék-jellegű épület) és már tervezik a Szent István tér felújítását is, szóval szerény véleményem szerint ki fogják használni, csak másra.

    Sajnos igen nagy távolság lesz így eljutni utalvány, hivatalos levél, csomagfeladás, stb. ügyben az új postára, de annak örülök, hogy legalább már nem mindenki a főpostára fog betérni a csekkekkel és az ajánlott levelekkel. Bár, ha sorszámos rendszer kerül majdan bevezetésre (az építkezés 2011. október 31-ig tart), akkor nem lesznek kígyózó sorok és a csekkes ablaknál feladott 20-30 ajánlott levél (nem viccelek!).

  9. Gábor- sajnos egyet kell értenem veled. Amikor megjelent a hír még tavaly én egy hétig nyomoztam, merre is van Komáromban a Kacz utca. Sajnos még a google maps sem ismeri. Ezért írtam, hogy a Klapka György úti ÚJ/NAGY Spár mögött lesz.

    Képzeld azt aki a Csillag ltp-n lakik és még busszal sem tud csak átszállással eljutni az új postáig. Bízom a posta jóhiszeműségében és abban, hogy más szám alatt, de megmarad a posta,bár a közeli Tesco posta miatt erre nem látok nagy esélyt.

  10. Kiváncsi leszek hogy a város másik részén lakók/azt hiszem ez vonatkozni fog a lakosság háromnegyed részére/ autó hiányában hogy fognak elmenni a nem kézbesitett levelükért a “közeli” főpostára!Mondjuk a Duna áruházból vagy a volt tűzoltólaktanyából mindenki által könnyen megközelithető postát lehetett volna létrehozni!

Comments are closed.