Komáromi kupaeső – rallys módra


Mint az oly sokan tudjátok, kedves kis városunkat, Komáromot sok évvel ezelőtt egy súlyos, de annál tartósabb „(agy)betegség” ; a rally-mánia támadta meg. A kórt sokan elkapták és sikerre is vitték. Nézzük az utóbbi hetek eseményeit! Mintegy tavaszköszöntőként, a Súri Rally Club hangosautós, színesmatricás rally versenyt rendezett. Az aszfaltos gyorsasági szakaszt összesen hatszor kellett abszolválni két irányban.   Városunkból két páros is nevezett az első Kincsem Kupáért.  Mezei Tomi Opel Kadettját Pusztai Gábor segítségével terelgette a tempós, gumilassítókkal tűzdelt versenykilométereken. Kategóriájuk 2. helyét szerezték meg a nap végére.

Tóth Gyuszót Marcsa Niki navigálása és Mici névre hallgató Lada21074-esük segítette egészen kategóriájuk 1. és az abszolút bajnokság 3. helyére. A srácok szívének kedves díjakat Súr város polgármestere adta át.
A győzelmi mámorban úszó versenyzőknek nem sok ideje maradt az ébredésre, ugyanis egy héttel később 26-án már a következő megmérettetésen kellett méltó módon helytállniuk.
A 15. Ezerjó Kupa Bajnokság nyitófutamán, Pusztavámon, immáron négy komáromi csapat vette fel a harcot a másodpercek ellen. A pálya jó minőségű aszfaltos útszakasz, ahol közel 45 km-t kellett hibamentesen teljesíteni a sikeres célba érkezéshez  gumilassítókon, terelőkön keresztül. Ráadásul a verseny rendezője, Tódori Tibor egy grátisz körrel lepte meg a verseny résztvevőit  mért időn kívül, önmaguk és a nézők szórakoztatására.

A Tóth Gyuszó – Marcsa Niki páros kategóriájukban újabb 1. helyet hozott el, az abszolút bajnokságban pedig az 5. helyen végeztek a Ladával, bár versenyzésük nem volt problémamentes. A második gyors körükön csatis váltójuk bennragadt harmadikban,  a következő, harmadik mért szakaszon pedig a váltókulisszájuk tört el; a váltókart ötödikben, az értékes másodperceket pedig a pályán hagyva.

A Pénzes József – Dián Szabi páros kategóriájukban a 2. helyet érte el, abszolútban pedig a 8. helyen végeztek, szintén Ladával. Az ő megtett versenykilométereik sem voltak kalandmentesek. Miután Gyuszóéknak segítettek kulisszát cserélni, – mert ez a sport ilyen, a „pályabeli” ellenfelek barátok, és a bajban egymás segítésére sietnek- az övék is eltört.

A Nagy László-Gyenis Timi páros sajnos a második gyors alatt  félreállásra kényszerült egy makrancos elosztófedél közepében lévő széndarabka miatt. Ezúton is sajnáljuk, hogy az ő körlámpásuk nem tudta a teljes versenytávot abszolválni.

A nem fekete, hanem „fehér-sárga bárány”, – hiszen az egyetlen elsőkerekes a komáromi nevezők közül -Mezei Tomi Opel Kadettja az abszolút 10., míg kategóriájában a 4. helyen ért célba, Pusztai Gábor navigálásával.

Így tehát elmondhatjuk, hogy a komáromi mezőnyt nézve rally szakágban igencsak termékeny volt az elmúlt két hét. Ezúton is Gratulálunk Nekik!
Viszont a gratuláción kívül van még egy komoly feladatunk!

Városunk első  és ezidáig egyetlen országos rally bajnoka Matics Misi a hétvégén Egerben méretteti meg magát és száll harcba a győzelemért Mitsubishijével és navigátorával, Viczena Gáborral. Aki tud, menjen el és élőben szurkoljon nekik, fertőződjön benzingőzzel, aki pedig ezt nem teheti meg, az távolról szurkoljon értük, mert megérdemlik!
Hajrá Misi, Hajrá Komárom, Veled vagyunk!  (Marcsa Nikoletta)