Fényképeket a tűzfalakra , romokra!


Az idei Komáromi Napoknak is része az Erzsébet hídon bemutatásra kerülő fotókiállítás. Aki emlékszik, tudja milyen jó hangulatú képeket is láthattunk ott kinagyítva. Mindegyik szervesen kapcsolódott a városhoz. egy-egy nevezetesebb eseményt vagy épp  csak egy hétköznapi , szürke, de mégis hozzánk közel álló eseményt ábrázoltak. Vajon mi lett ezekkel a nagy és tartós anyagból készült képekkel. ismét itt a tavasz és ismét szeretnénk szebbnek látni városunkat mint amilyen az valójában. Különböző akciók keretében tesszük azt szebbé. Ki a Föld Napja keretében, ki a Te Szedd országos szemétszedő kampány keretében, ki saját egyesülete keretei közt. Célunk közös. Eltüntetni mindazt amit nem szeretnénk látni. A szemetet össze tudjuk gyűjteni és el tudjuk szállítani,de vannak olyan dolgok a városban, amelyeket csak eltakarni tudnánk. Ilyen lehet a Jókai utcán befejezetlenül álló és bedeszkázott épület, amelynek az Európa udvar projekt keretében már lassan egy évtizede állnia kéne. Nem áll! Civilként nem áll módunkban ezeket befejezni. Megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha ezekkel a képekkel takarnánk el deszkafalat. Anyaguk tartós és valahol megvannak. De ha ezek már nem is állnak rendelkezésünkre, az idén is lesz fotótárlat a hídon. Ezeket a molinókat az esemény után, felhasználhatnánk erre a várost szolgáló célra. Én itt most nem térek ki az esetleges tulajdoni és szerzőijogi  vonatkozásokra, erre megvannak a város jól képzett munkatársai. Csak felvetettem egy lehetőséget. kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Ne értsen senki félre, nem Patyomkin várost szeretnék építeni. Adott a probléma, a bedeszkázott fal a jókai utcán. Adottak az időjárás álló molinó amelyen kinagyított képek vannak. Ezeknek a Komáromi Napok utáni felhasználásáról nem rendelkezem információkkal, tartok tőle raktárba kerülnek. Én ezt a két adott dolgot hoznám össze a közösség hasznára.

Aki emlékszik, tudja mennyire feldobta a belvárost a Szentháromság patika üvegfelületeire ragasztott reklám. A tulajdonjogi vitákat nem fogjuk tudni megoldani, de mégsem a lehangoló és romosodó patikát láttuk, hanem egy rendezett, színes felületet.

 

Egy hozzaszolas a “Fényképeket a tűzfalakra , romokra!” bejegyzeshez

  1. Városok az végnapjaikat éllik,felzabálják maguk ko”ru”l az életet s szemetet és mocskot termelnek.Az embereket agymosott konzum idiotákká tették,haza ugy járnak mint tankolni a benzinkutra.Leépítették a ko”rnyéket ,hova tovább annaál rosszabb.Aki eszt nem lássa,olyan mint a majom, aki majom istent imád.

Comments are closed.